|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 28 Mart 2008 (12:42), Konuya Son Cevap : 06 Mart 2022 (20:50). Konuya 21 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Mart 2008, 12:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Bugün ne Öğrendin ? Bugün ne Öğrendin ? Kendi hesabıma her akşam yaptığım küçük bir hesaplaşma... Bunu forumca hep beraber yapalım ne dersiniz ? Ben bugünden ne öğrendim? İlk benden olsun "Huzur, hiçbir gürültünün, sıkıntının yada zorluğun bulunmadığı yer demek değilmiş... Huzur bütün bunların içinde bile yüreğimizin sükûn bulabilmesi imiş.. Yüzlerce gereksizliğin, yüzlerce sıkıntının içinde iken bile , gözünüze çarpan tek bir güzelliğin dahi bize gerçek bir huzur duygusunu yaşatabileceğini öğrendim ... Ya siz ?... |
Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı | Kur'ân-ı Kerim Genel | Medineweb | 1 | 2877 | 01 Ocak 2013 16:58 |
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj | Anket'ler-Röportaj'lar | EyMeN&TaLhA | 1 | 2756 | 02 Kasım 2010 01:14 |
Ebuzerr / (Ali Şeriati) | Ashab-Kiram(r.a) | Mihrinaz | 5 | 4938 | 16 Temmuz 2010 01:33 |
BAKMAK YETMEZ.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Mihrinaz | 4 | 2220 | 24 Nisan 2010 15:15 |
İN'SANLARDAN... | Serbest Kürsü | Beytül Ahzan | 3 | 2223 | 02 Mart 2010 22:27 |
28 Mart 2008, 12:47 | Mesaj No:2 |
Cvp: Bugün ne Öğrendin ? İnsanlara ne yaparsanız yapın hep fazlasını istediklerini ögrendim..........
__________________ Şu an yaptığınız hiçbirrr iş, Kılınmayı bekleyen vakit namazından daha önemli değildir!! | |
28 Mart 2008, 20:18 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Cvp: Bugün ne Öğrendin ?
fizik e daha fazla vakit ayırıp daha cok calışmam gerektiğini öğrendim bu gidişle fen secemicem |
28 Mart 2008, 20:24 | Mesaj No:4 |
Cvp: Bugün ne Öğrendin ?
Bugün çok sevdiğim bir dostum sayesinde dostluğun sınırı olmadığını insanlar herşeyi nasıl anlarlarsa anlasınlar dost olanların kesinlikle aralarındaki bağların kopmayacağını öğrendim bir dostumla arama set çekildi bugün dostumu çok göremeyeceğim artık dostların kıymetini öğrendim | |
29 Mart 2008, 00:31 | Mesaj No:5 |
30Haziran 2007 | Cvp: Bugün ne Öğrendin ? Ve az önce bir de bunu öğrendim... Aşağıda sorulan soruların cevaplarını vermek zorunda değilsiniz yalnızca iletiyi baştan sona okuyun, zaten sonuca ulaşacaksınız. 1. Dünyadaki en zengin 5 insanı sayın. 2. Heisman ödülünü kazanan son 5 kişiyi sayın. 3. Miss Turkey seçilen son 5 kişiyi sayın. 4. Nobel veya Pulitzer ödülünü kazanan 5 kişiyi sayın. 5. En iyi erkek ve kadın oyuncu Oscarlarını kazanan son 6 ismi sayın. 6. Son 10 yılda dünya kupasını kazananları sayın. Hepsini sayabildiniz mi? Sonuç şu ki hiçbirimiz düne ait manşetlerin kahramanlarını hatırlamıyoruz.. Üstelik yukarda yer alan isimler hepsi alanlarında en iyiler. Amaaldıkları alkışlar zamanla azalıyor. Ödülleri tozlanıyor ve başarıları unutuluyor.. Şimdi size başka bir test. Bakalım bunda nasıl yapacaksınız. 1. Okul yaşamınızda size yardımı dokunan öğretmeninizin ismi? 2. Zor zamanlarınızda yanınızda olup size yardım eden 3 kişinin ismi. 3. Size değerli bir şeyler öğreten 5 kişi sayın. 4. Sizi beğenilen ve özel biri gibi hissetmenizi sağlayan bir kaç kişi düşünün. 5. Birlikte zaman geçirmekten hoşlandığınız 5 kişi düşünün. Daha kolay değil mi? Ders: Hayatımızda değişiklik yaratabilen insanlar, en çok sayılan, en zengin, en çok ödülü kazanmış insanlar değillerdir. Onlar, bize değer verenlerdir. ( Yağmur notu: Hepsine selam olsun "Dünyanın bugün sona ereceğinden ötürü endişe etmeyin, Avustralya'da zaten yarın başladı." (Charles Schultz) |
29 Mart 2008, 12:34 | Mesaj No:7 |
30Haziran 2007 | Cvp: Bugün ne Öğrendin ? Hz. Ali, Namazda iken ayağıma batan çiviyi çekin der,, çünkü namaz DERDİM var der, Bir insanın, okuma derdi varsa, ilim öğrenme , öğretme derdi varsa, dünyevi sorunları, sıkıntıları, günlük dertleri, aşk meşk işleri , yani KAFASINDAKİ ÇİVİLERİ acıtmaz !!!... Ya da zaman kalmaz çivilere çöplere... Ama sürekli beynine dünyevi çivileri dayatırsan, namaz bile kılma!!! Kılsan da booşş !.. Çünkü beynin kılmadığı namazı, kemikler kılsa kaç yazar !??? Eğer kendini büyütemezsen, hem küçük işlerle uğraşırsın, yol da alamazsın ,büyütmek istersen ALLAHTAN KORKACAKSIN !.. Çünkü Allahtan en çok korkanlar ALİMLERDİR !...(Ayet) ... İşte bunun yolu da ilim Yağmur !...İlim elde ettin mi, dünyaya meydan okursun, ilim yoksa kişilik de yok, dişilik te !.. Eğer dediimi yaparsan , yeri geldiğinde sıyırmak yerine, süphan dağı gibi dimdik, sağlam ve güçlü olursun.. Yoksa diğer türlü her şey, yarım saat içinde istediği kılığa sokar insanı !.. Gideceği yeri belli olmayana , kimse yardım edemez !.. Sevgideğer Hocam ile bir sohbetimizden miras.... 06 Mart 2008 03.58 |
01 Nisan 2008, 00:11 | Mesaj No:8 |
30Haziran 2007 | Cvp: Bugün ne Öğrendin ?
_Karı-koca su gibidir. Ayrıldıklarında iki yakıcı madde olan hidrojen ve oksijene dönüşürler. -Karı-koca ayakkabıya benzer.ikiside eşittir.Ne zaman birbirlerinin yerlerine geçmeye kalkarlarsa o zaman ikş ayağında sağılığı bozulur. -Hanım evin kraliçesidir, hanımın evde kraliçe olması için erkeğin kral olması gerekir. -Cinayete ses çıkarmayan caninin suç ortağıdır. -Doğru düşündüğünü savunan kişi yanlış düşüncelerle savaşmak zorundadır. -Akibetin mutluysa matemin düğün olur... -Mademki dün gitti, yarın da elimizde değil; bari hesabını var olan şu bir nefes için yap. -imanın iktidar olmadığı bir yürekte şeytan ihtiâlal yapar(M.ismaoğlu) -Bir kazan bala bir bardak pislik dökülüp karıştırılırsa oranına bakılmazksızın tümü atılır.(O kadar hâyır işlemişim bu günahı bir defalık yapsam birşey olmaz diyenler gibi değil yani) -Aklın gıdası ilim ve tefekkür, kalbin gıdası iman ve tezekkürdür.(M.ismaoğlu) -Bir kucak odun, küçük bir ateşi söndürür ama: büyük bir ateşim daha da canlı yanmasını sağlar ... Nusret KARDELEN hocamızdan... |
01 Nisan 2008, 00:37 | Mesaj No:9 |
BEN BUGÜN MEDİE WEB TE BULUNMANIN SİZİN GİBİ İSLAMI YAŞAYAN ARKADAŞLARIN ARASINDA NEKADAR MUTLU OLDUGUMU ÖGRENDİM | |
01 Nisan 2008, 01:02 | Mesaj No:10 |
insanlar her gün bir şeyler öğrenir aslında ama bazıları öğrendiklerinin farkındadır ve ona göre hareket ederler. bazılarıysa gaflete düşmüştür kulakları ve gözleri kapalıdır sadece nefisleriyle hareket ederler. Rabbim gaflete düşmüş kullarını islah etsin onları doğru yola iletsin bizleride aracı kılsın inşALLAH bildiklerimizi öğrendiklerimizi kendimize saklamayalım sadece sanal ortamda değil bunları günlük hayatımızdada kullanalım ALLAH tüm kardeşlerimden razı olsun. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |