|
Konu Kimliği: Konu Sahibi GÖKCEN_AZRA,Açılış Tarihi: 03 Ekim 2014 (23:40), Konuya Son Cevap : 30 Mayıs 2022 (18:45). Konuya 12 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Ekim 2014, 23:40 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Gelin'cik Gelin'cik Ne sen Tahir olabilirsin ne ben Zühre... Gelinciklerin ardına saklanabilir misin? İncitmeden koparmadan rengini alabilir misin? Kanatmadan öpebilir misin Yapamazsın… Sen Tahir değilsin ki… Çocukluğumdan beri en sevdiğim çiçek 'Gelincik'tir hep... O bitmek bilmeyen tatil yolculuklarında yol kenarlarında ki gelincik tarlalarına hasretle bakarım. Hep onların arasına uzanıp gökyüzüne bakmayı hayal ederim. Güçsüz bedeniyle nasıl da güzeldir. 'Kırmızı' gelinciğe yakıştığı kadar başka hiçbir çiceğe yakışmaz. Tutkunun rengi kırmızı zarafetin çiçeği gelincikte hayat bulur. Başına buyruktur gelincik canı nerede isterse orada açar. Bazen güzelliğini göstermek istercesine onu aslında hiç görmeyecek,güzelliğini fark etmeyecek insanların bahçesinde bitiverir. Bazen bir kıraç toprakta açıverir yağmurlarla... Gelinciğin özü iyidir,kökleri sağlamdır belkide bu nedenle her zaman büyüyecek, yeşerek toprak bulur. Gelincik insan ömrü gibidir. Dünü vardır. Yaşamıştır. Bugünü vardır. Yaşıyordur. Ama yarını belli değildir kelebek misali. Bu yüzden kelebek ile gelincik en iyi dosttur. En güzel Aşkı onlar yaşar. Başı alçak gönüllü bir şekildeki eğik, incecik gövdesiyle dimdik ve onurlu duruşu vardır. Dik durmak için kalın bir gövdeye sahip olmanın, ulu çınarlar gibi heybetli olmanın aslında gerekli olmadığını öğretir bize. İncecik bir gövdeyle,rüzgarda savrulmaya açık yapraklarıyla da onurlu ve ibret dolu bir duruş sergiler... Bir mor sümbül kadar güzel de kokmaz oysa gelincik... Öylede mütevazidir. Güle benzemez gelincik, söylemez derdini. Çok narindir koparılmaz. Koparılırsa da bir günlük arasında saklanır kuruyana dek kırmızı bedeni. Kıpkırmızı, taze,ince ve zarif yapraklarıyla, alçak gönüllü, mahcup ve onurlu anadolu gelinleri gibidir gelincikler. Eski Türk gelinleri gibi kırmızılar içinde olduğu için ona da "küçük gelin" demişlerdir belkide... Gözlerine çektikleri bir siyah sürme,al duvaklarıyla ve kırmızı kuşaklarıyla tıpkı bir gelin işte.Utangaç,onurlu ve masum... Bense bir demet papatya arasına sıkıstırılmıs gelincik olmak istedim hayatta, yani herhangi biri icin dunyalara bedel olmaktı beyazlar içinde kırmızı bir gelinciğe özenmek... Bir gelincik kadar onurlu olmak ve güçsüz bedenimle hayatta dimdik durmak,yok olucağımı bile bile bir bahar da olsa açmak toprakta... Gelin çiçeğim gelinciklerden olsun isterdim mesela Ama şimdi ne zaman bir gelinlik düşse aklıma kefenimi çıkarıyorum dolaptan... alıntı |
Konu Sahibi GÖKCEN_AZRA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bir Cuma vakti | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Allahın kulu_ | 1 | 2078 | 06 Şubat 2015 19:12 |
akışına bırak...! | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | Mihrinaz | 8 | 6903 | 20 Aralık 2014 00:11 |
Hayatın Gerçekleri!... | Serbest Kürsü | GÖKCEN_AZRA | 14 | 9555 | 19 Aralık 2014 23:37 |
MUTLU KADIN OLAbilmek... | Kişisel Gelişim ve Psikoloji | mehmet akif2 | 3 | 2183 | 12 Aralık 2014 19:54 |
filistinli bakan! | İslami Haberler | GÖKCEN_AZRA | 2 | 1938 | 10 Aralık 2014 23:41 |
04 Ekim 2014, 00:25 | Mesaj No:2 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... Kendime bir valiz bulup içine işime yaramayacak ne varsa doldurup, sokaklarda sürükleye sürükleye gitmek istiyorum, nereye gittiğimin bir önemi olmadan... Hayır anlamıyorum neden hapsolmak zorundayız kentlere... neden çekip gidemiyoruz istediğimiz yere... |
04 Ekim 2014, 00:38 | Mesaj No:3 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... "Susmak!.. Bazen hata'dır. Bazen haya'dır. Bazen Aşk'tır. Ve bazen 'sükutta' saklıdır, en derin kırgınlıklar..." alıntı |
04 Ekim 2014, 00:45 | Mesaj No:5 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... Herşey de neden aramak saçmadır bazen. düşünceler dönüşemez ya hani sözcüklere. ansızın gelir ya acılar nedensiz sebepsiz... Ağlarsın mesela,neye neden diye sormazsın sadece süzülür birkaç damla zaten yoktur nedeni... Anlamaz insanlar, anlatamazsın! oysa gözlerime baktığımda ben anlarım... |
04 Ekim 2014, 00:48 | Mesaj No:6 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... "...gelincik çiçeklerini sevdim alıntıdokunduklarında hemen solan, koparıldığında boynunu büken... ama en çok da özgür oldukları için sevdim onları.. rüzgarlara karışıp, dünyaya dağıldıkları için.. Ve insana benzedikleri için sevdim dünü var, bugünü var Ama yarını ??? Japonlar, gelincik için şöyle der; ’Gelincik insan ömrü gibidir. Dünü vardır. Yaşamıştır. Bugünü vardır. Yaşıyordur. Ama yarını belli değildir’.... |
04 Ekim 2014, 01:00 | Mesaj No:7 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... "Bir sabah dünya boşken kalkıp sor kendine: Neyin var taşınacak? Neyin var sen gidince aklı sende kalacak!" |
04 Ekim 2014, 01:04 | Mesaj No:8 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... ben kendimi ne zaman kuş zannetsem, nasıl oluyor bilmiyorum, ansızın vuruluyorum bu şehirde. |
04 Ekim 2014, 01:16 | Mesaj No:9 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... Sakin uslu ama kırmızıyım Sallanıyorum durduğum yerlerde Bir sürüyüm ama yalnızım Bakmıyorum hiç biryere, küsüm herkesle İncecik şeffafımsı oldu kalbim Bir gelincik tarlası gibiyim bugünlerde Sakin uslu ama kırmızıyım Koparmaya çalışmayın göründüğümden sağlamım... alıntı |
06 Ekim 2014, 14:12 | Mesaj No:10 |
26 Nisan 2013 | Cevap: gelin'cik... Masumdu sevdalar Herşeyden uzak, Kar tanesi gibi elimizle tutardık... Mecnun'u Bilmezdik, Duymamıştık Leyla'yı.... Bir sevda,bir özlem, Bir de biz vardık... (Ziya Paşa Akyürek) |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |