|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KEVİR,Açılış Tarihi: 11 Ağustos 2008 (00:47), Konuya Son Cevap : 12 Kasım 2015 (19:15). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Ağustos 2008, 00:47 | Mesaj No:1 |
Anı Yaşamak İle İlgili Sözler Anı Yaşamak İle İlgili Sözler Kafamızın salim olması büyük ölçüde, içinde bulunduğumuz anı ne kadar yaşayabildiğimize bağlıdır. Bir gün veya, bir yıl önce neler olduğu, ya da, ertesi gün neler olabileceğinin önemi yoktur. Sizin var olduğunuz yer içinde bulunduğunuz andır. Bu her zaman böyledir! Ne var ki, çoğumuz birçok şeyi aynı anda dert etme san...atında ustalaşmışızdır. Geçmişteki sorunlarımız ve geleceğe yönelik endişelerimiz yaşadığımız ana hükmettikçe, biz de kaygılarla ve ümitsizlikle dolu bir bunalıma gireriz. Bu durumdayken hayattan zevk almayı, önceliklerimizi ve mutluluğumuzu ileri bir tarihe erteleyerek, gelecekte "bir günün" bugünden daha iyi olacağına inanmaya çalışırız. Ne yazık ki,şimdi bize geleceğe bakmamızı söyleyen zihniyet, bunu hep tekrarlar ve o "bir gün" bir türlü gelmez. John Lennon'un bir sözü vardır: "Yaşam, biz başka planlar yapmakla meşgulken, olagelenşeylerdir." Biz kendimizi bu başka planlara kaptırmışken, çocuklarımız büyür, sevdiğimiz insanlar bizden uzağa taşınırlar, kimi ölür, vücudumuz giderek biçim değiştirir; bu arada hayallerimiz uçup gidiyordur. Kısacası, hayatı ıskalıyoruzdur. Çoğu insan hayatını, sanki gelecekte kullanacağı bir elbisenin provasıymış gibi yaşar. Oysa, hiç öyle değildir. Kimsenin yarın burada olacağına güvencesi yoktur. Sahip olduğumuz ve kontrol edebildiğimiz tek zaman, içinde bulunduğumuz andır. Aklımızı yaşadığımız ana verebilirsek, içimizden korkuyu atabiliriz. Bu korku gelecekte olabileceğinden kaygı duyduğumuz olaylardır... ileride parasız kalabiliriz, çocuklarımızın başı derde girer, yaşlanacak ve öleceğiz, diye duyduğumuz endişelerdir. Korkuyla savaşmak için en iyi yol, dikkatinizi tekrarşimdiki zamana döndürmektir. Mark Twain'in müthiş bir sözü vardır: "Hayatım boyunca bir sürü korkunç olayla karşılaştım. Bunların birkaçını da gerçekten yaşadım." Kimse konuyu bu kadar özlü açıklayamaz, herhalde. Bundan böyle dikkatinizi bulunduğunuz yere ve o ana vermeye çalışın. Gayretinizin karşılığını fazlasıyla alacaksınız. ''İçinde Bulunduğunuz Anı Yaşamayı Öğrenin - Richard Carlson....'' Share
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
Konu Sahibi KEVİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Zerdüştün Yakarışı | Şiirler ve Şairler | Yitiksevda | 4 | 2642 | 09 Eylül 2009 22:13 |
sizce medineweb... ne yaparsınız...? | Anket'ler-Röportaj'lar | Nebevi Sevda | 11 | 7040 | 20 Ekim 2008 15:48 |
Soyun Devamı Gereklidir | Makale ve Köşe Yazıları | KEVİR | 0 | 2228 | 06 Eylül 2008 02:06 |
Sevgi İle İlgili Sözler | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | Sakkurem | 32 | 22455 | 21 Ağustos 2008 00:24 |
Zemahşeri'den Sözler | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | rizwanbara | 1 | 3728 | 20 Ağustos 2008 00:02 |
11 Ağustos 2008, 10:29 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Anı Yaşamak İle İlgili Sözler
Bir yerde okumuştum Dört şey geri gelmez *Atılan ok *Söylenen söz *Kaçırılan fırsat *Geçen zaman Konuda bu güzel düşünceye ışık tutmakta bir nevi Paylaşım için sağolun editörüm.... |
11 Ağustos 2008, 11:23 | Mesaj No:3 |
Cvp: Anı Yaşamak İle İlgili Sözler Bu dünyadan bir kez geçeceğime inanıyorum. Eğer gösterebileceğim herhangi bir davranış yada yapabileceğim bir iyilik varsa şimdi yapmalıyım... Çünkü bu yolun dönüşü yok. William Penn elinie saglık allah razı olsun
__________________ her şeyin bir zamanı vardır sadece sabret.... | |
11 Ağustos 2008, 13:28 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Anı Yaşamak İle İlgili Sözler ANI Zamanın unutturamayacağı anı, ölümün silemeyeceği acı yoktur. Cervantes Hayatımızda en yüce, en güçlü ve faydalı dayanağımız, ana baba evinden kalma hatıralarımızdır. Dostoyevski İnsanları acı hatıralar kadar hiçbir şey birbirine bağlamaz. Louis Verneuil Aşıkların en kıymetli serveti, birbirine bıraktıkları hatıralardır. Jules Renard Bana hatırlama sanatını değil, unutma sanatını öğret; çünkü, ben hatırlamak istemediklerimi hatırlıyorum ve unutmak istediklerimi unutamıyorum. Themistocles |
10 Şubat 2011, 20:10 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Anı Yaşamak İle İlgili Sözler
hayat yaşadığın andan ibarettir ... soluk alabiliyorsan gerisi teferruattır ...
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
11 Şubat 2011, 23:45 | Mesaj No:6 |
Cevap: Anı Yaşamak İle İlgili Sözler Anı yaşamak...tartışılır bir terim.Dikkat ettiyseniz bu terim daha çok pozitivist ve yabancı düşünürlerin savunduğu bir düşüncedir.Müslüman anı mı yaşamalı ,yoksa geçmişin ve bugünün muhasebesini yapıp geleceğe mi bakmalı?Anı yaşamaktansa 2. şık bana daha mantıklı geliyor.. | |
13Haziran 2012, 21:31 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: Anı Yaşamak İle İlgili Sözler " Geçti mazi çekme istikbale gam ; gün bu gün saat bu saat dem bu dem!.."
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
12 Kasım 2015, 19:15 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Anı Yaşamak İle İlgili Sözler Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |