|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 04 Aralık 2008 (08:34), Konuya Son Cevap : 04 Aralık 2008 (08:36). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Aralık 2008, 08:34 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Avf İbnu Malik Hadis:Biz cahiliye devrinde afsunlama yoluyla tedavide bulunurduk. Bu sebeple: "Ey Allah`ın Resulü! Bu hususta ne dersiniz?" diye sorduk. Bize: "Okuduğunuz duaları bana arzedin bakayım!" buyurdular. (Biz de okuyup arzettik. Dinledikten) sonra: "İçerisinde şirk olmayan dua ile rukye yapmada bir beis yoktur!" buyurdular.HadisNo:4021 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Cabir Hadis:Resulullah (sav) Benî Amr İbni Hazm`a yılana karşı rukye yapma ruhsatı tanıdı. Biz Resulullah (sav) ile birlikte otururken bizden bir kimseyi akrep soktu. Bir adam: "Ey Allah`ın Resulü, buna rukye yapayım mı?" diye sordu: "Sizden kim kardeşine faydalı olabilecekse hemen olsun" buyurdular.HadisNo:4022 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Enes Hadis:Resulullah (sav) bize, zehire karşı, göz değmesine karşı, nemle kurduna karşı rukye yapmamıza ruhsat tanıdı.HadisNo:4023 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi: Hadis:Ebu Davud`un bir diğer rivayetinde: "Rukye sadece göz değmesine veya zehire veya kesilmeyen kana karşı yapılır" denmiştir.HadisNo:4024 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Sehl İbnu Huneyf Hadis:Ebu Davud`un Sehl İbnu Huneyf`ten yaptığı bir diğer rivayetinde: "Rukye sadece nefse (insana değen gözden), veya zehire veya sokmaya karşı vardır."HadisNo:4025 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:İbnu Abbas Hadis:Resulullah (sav), hummaya ve bütün ağrılara karşı şu duayı okumamızı öğretmişti: "Bismillahi`l-Kebiri eüzü billahi`l-Azimi min külli ırkın na`arın ve min şerri harri`n nar." "Ulu Allah`ın adıyla, kanla kabaran her bir damardan ve ateş hararetinin şerrinden büyük Allah`a sığınırım."HadisNo:4026 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Ali Hadis:Resulullah (sav) bir hastaya geldiği veya kendisine bir hasta getirildiği zaman şu duayı okurdu: "Ey insanların Rabbi, acıyı gider, şifa ver, sen Şafisin. Senin şifandan başka şifa yoktur. Senden hiçbir hastalığı hariç tutmayan şifa istiyoruz."HadisNo:4027 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Sabit İbnu Kays İbni Şemmas Hadis:Resulullah (sav), ben hasta iken yanıma gelip şu duayı okudu: "Ey insanların Rabbi, Sabit İbnu Kays İbni Şemmas`tan acıyı kaldır." Sonra (Medine`nin) Buthan (nam vadi)`dan toprak alarak bir kadehe koydu, üzerine su döküp nefes etti, sonra (su ile karışan bu toprağı) üstüme serpti.HadisNo:4028 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Ebu Saidi`l-Hudri Hadis:Resulullah (sav) cinlerden ve insanın göz (değmesi)`nden (çeşitli dualar okuyarak) Allah`a sığınırdı. Muavvizateyn (Nas ve Felak sureleri) nazil olunca bu iki sureyi esas aldı, diğerlerini terketti.HadisNo:4029 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Ebu Saidi`l-Hudri Hadis:Cibril aleyhisselam Resulullah (sav)`ın yanına geldi ve: "Ey Muhammed, hasta mısın?" diye sordu, "Evet!" cevabını alınca, Cibril aleyhisselam şu duayı okudu. "Bismillahi erkike, min külli dain yü`zike ve min şerri külli nefsin ev aynin hasidin. Allahu yeşfike, bismillahi erkike, (Seni Allah`ın adıyla, sana eza veren bütün hastalıklara karşı, bütün kötü nefis ve hasedce gözlere karşı sana okuyorum. Allah sana şifa versin, ben Allah`ın adıyla sana dua ediyorum)."HadisNo:4030
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2477 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11165 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2694 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2305 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2729 | 07 Eylül 2009 09:26 |
04 Aralık 2008, 08:36 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı
Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Ebu`d`Derda Hadis:Anlattığına göre, kendisine bir adam gelerek idrar tutukluğuna yakalandığını söyledi. O da adama: "Ben Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işittim" dedi: "Sizden kim hastalanırsa şu duayı okusun: "Rabbunallahu`llezi fi`s-semai tekaddese ismüke, emrüke fi`s-semai ve`l-ardı, kema rahmetüke fi`s`semai fec`al rahmeteke fi`l-ardı. Veğfir lena hübena ve hatayana. Enle Rabbu`t-Tayyibin. Enzil rahmeten min rahmetike ve şifaen min şifaike ala haza`l-vece`i fe yebreu, (Ey huzuru semavatı dolduran Rabbim! Senin ismin mukaddestir. Senin emrin arz ve semadadır, tıpkı Rahmetin semada olduğu gibi. Arza da rahmetinden gönder ve bizim günahlarımızı ve hatalarımızı affet. Sen (kötü söz ve fiillerden kaçınan) bütün iyi kimselerin Rabbisin. Bu ağrıya, Rahmetinden bir rahmet, şifandan bir şifa indir, iyileşsin." [Ebu`d-Derda (ra), adama] bu duayı okumasını emretti. O da, okudu ve iyileşti.HadisNo:4031 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Osman İbnu Ebi`l`As Hadis:Resulullah (sav)`a müslüman olduğum günden beri bedenimde çekmekte olduğum bir ağrımı söyledim. Bana: "Elini, vücudunda ağrıyan yerin üzerine koy ve şu duayı okur buyurdu. Dua şu idi: Üç kere: "Bismillah" tan sonra yedi kere, "Euzu bi-izzetillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu ve uhaziru." "Bedenimde çekmekte ve çekinmekte olduğum şu hastalığın şerrinden Allah`ın izzet ve kudretine sığınıyorum" diyecektim. Bunu birçok kereler yaptım. Allah Teala hazretleri benden hastalığı giderdi. Bunu ehlime ve başkalarına söylemekten hiç geri kalmadım.HadisNo:4032 Fasil:TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ Konu:Rukye Ve Temimlerin (Muskaların) Cevazı Ravi:Ebu Said Hadis:Biz [Resulullah (sav)`ın çıkardığı askeri] bir seferdeydik. Bir yerde konakladık. Yanımıza bir cariye gelip: "Obamızın efendisi Selim`i bir zehirli soktu. Onunla meşgul olacak erkekler de şu anda yoklar. Sizde rukye yapan biri var mı?" dedi. Bunun üzerine bizden rukye hususunda maharetini bilmediğimiz bir adam kalkıp onunla gitti ve adama okuyuverdi. Adam iyileşti. Kendisine otuz koyun verdiler. Bize sütünden içirdi. Ona: "Yahu sen rukye bilir miydin?" dedik. "Hayır, ben sadece Fatiha okuyarak rukye yaptım" dedi. Biz kendisine "Resulullah (sav)`a sormadan (bu verdiklerine) dokunma!" dedik. Medine`ye gelince, durumu ona söyledik. Aleyhissalatu vesselam "Fatiha`nın rukye olduğunu (tedavi maksadıyla okunacağını) sana kim söyledi? (verdikleri koyunları paylaşın, bana da bir hisse ayırın) buyurdular.HadisNo:4033
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |