|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 26 Ekim 2014 (11:12), Konuya Son Cevap : 26 Ekim 2014 (13:32). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Ekim 2014, 11:12 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir SORU: Genellikle tarikatlarda, halkalı olarak yapılan sesli veya sessiz zikirler caiz midir? Peygamberimiz (aleyhisselam) zamanında veya onu takip edenlerde böyle bir zikir var mıdır? CEVAP: Selamünaleyküm. Bugün filmlerden izlediğimiz tarikat oluşumlarının ashabı kiramla bir bağlantısını bilmiyoruz. Namaz ve diğer ibadetleri onların nasıl yaptığına dair onca ayrıntı bize ulaşmıştır. Onları öyle bir ibadet yapsalardı o da bize ulaşırdı. Ulaşmadığına göre onların yaptığı bir iş değildir. Onların yapmadığında da hayır yoktur. Defle Birlikte Zikir Çekmek SORU: Selamünaleyküm hocam… Size benim gittiğim sohbet meclisiyle ilgili bir şey soracaktım. Hocam toplu halde defli zikir caiz midir? Bide zikirdeki aşırılık caiz midir? Vaktinizi aldım hakkınızı helal edin selamünaleyküm… CEVAP: Selamünaleyküm. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ve ashabının yapmadığı hiçbir şey ibadet olamaz, ibadet değildir, kıyamete kadar da olmayacaktır. Def de ashabın ibadetlerinde yoktu, defle olsa olsa düğün yapılabilir, ibadet değil. NUREDDİN YILDIZ-Fetva.net
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 85 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 117 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 97 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 113 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kur'ân-ı Kerim Genel | FECR | 0 | 156 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
26 Ekim 2014, 11:17 | Mesaj No:2 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir Dans Ederek Zikir SORU: Selamunaleyküm Hocam. YouTube’de Ashabi Kiramin zikri yaptigina dair delil getirdigini bahseden ingilizce bir video izledim. Imam Hanbelin Müsnedinde olan bir hadisi okudu. Orda Ali, Cafer, Zeyd (r.a.) Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.) etrafinda dans ettiklerini söylüyordu ve bu hadis sahihtir diyor (Anlatimin sonunda Hadis numarasi söyle geciyor: Musnad Hanbel, Hadis Numarasi: 859. Bunu aciklayabilir misiniz hocam? Cünkü benim bildigim bu tür dans ederek ve sesli bir sekilde “zikir” sünnette yok. ALLAH razi olsun hocam. Selamunaleyküm. CEVAP: Selamünaleyküm. Dinimiz ‘mış’ üzerinden yürüyen bir din değildir. Bugünkü anlamda bir dansı zikir olarak anmak ne olabilir ki, onu ashaba mal edebilelim. Nefislerimize köle olmaktan Allah’a sığınırız. NUREDDİN YILDIZ-Fetva.net
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
26 Ekim 2014, 11:17 | Mesaj No:3 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir Dans Ederek Zikir SORU: Selamunaleyküm Hocam. YouTube’de Ashabi Kiramin zikri yaptigina dair delil getirdigini bahseden ingilizce bir video izledim. Imam Hanbelin Müsnedinde olan bir hadisi okudu. Orda Ali, Cafer, Zeyd (r.a.) Peygamberimiz Muhammed (s.a.v.) etrafinda dans ettiklerini söylüyordu ve bu hadis sahihtir diyor (Anlatimin sonunda Hadis numarasi söyle geciyor: Musnad Hanbel, Hadis Numarasi: 859. Bunu aciklayabilir misiniz hocam? Cünkü benim bildigim bu tür dans ederek ve sesli bir sekilde “zikir” sünnette yok. ALLAH razi olsun hocam. Selamunaleyküm. CEVAP: Selamünaleyküm. Dinimiz ‘mış’ üzerinden yürüyen bir din değildir. Bugünkü anlamda bir dansı zikir olarak anmak ne olabilir ki, onu ashaba mal edebilelim. Nefislerimize köle olmaktan Allah’a sığınırız. NUREDDİN YILDIZ-Fetva.net
26 Ekim 2014, 11:19 | Mesaj No:4 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir Vücuda Şiş Sokarak Zikir Yapılır Mı ? SORU: Selamün aleyküm hocam öncelikle bizleri aydınlatdıgınız için Allah sizden razı olsun hocam benim sorum şudur vucuda veya vucudun herhangi bir yerine şiş sokmak zikir midir beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. CEVAP: Selamünaleyküm. Bizim dinimizde veya önceki hak dinlerde böyle bir zikir olduğuna dair hiçbir bilgi yoktur. NUREDDİN YILDIZ-Fetva.net
26 Ekim 2014, 11:21 | Mesaj No:5 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir Def Çalarak Yapılan Zikir SORU: Selamünaleyküm; Hocam benim gittiğim bir sohbet grubu var. Burada sesli zikir yapıyorlar böyle tef falan çalarak ilahi eşliğinde. Onlara sordum bu zikri Rasulullah a.s yapıyor mu diye evet dediler. Ama her zaman aklımda bir soru işareti oldu. Yardımcı olursanız sevinirim. Allah’a emanet olun. CEVAP: Selamünaleyküm. Asla öyle bir şey yoktur. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin zikri şu anda namaz olarak bildiğimiz, Kur’an olarak bildiğimiz şeylerdir. Sabah namazından sonra oturup tespih yapmaktır. Kendinize daha berrak yerler bulun, onlarla da tartışıp bir mü’mini üzmeyin. NUREDDİN YILDIZ-Fetva.net
26 Ekim 2014, 13:32 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Tarikatlarda Sesli/Sessiz Zikir Alıntı:
Fakat Kur'an kurslarında dahi defle ilahiler söyleniyor. Bu uygulamanın caiz olmadığını ve bi'dat olduğunu diyanet bünyesindeki hocalara neden anlatmıyor? Bizler bu yanlışlara niye düşüyoruz ? Onları uyarmaya çalışmak , hoca hanımı da mahcup edip ve talebelerin gözünden düşürmeye çalışmak hiç kimsenin böyle bir şeye de hakkı yoktur. Hocam , dinini araştıran , dini hakkında derin bir bilgisi olmayan biri bile bunun yanlışlığının farkındayken , bu işin ehli insanlar neden farkında değildir? Diyenete bu durumda çok büyük görevler düşmüyor mu? Acaba böyle davranarak Kur'an kursuna kursiyer toplanacağını mı düşünüyorlar. Bu da asla kabul edilecek bir uygulama değildir? | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |