|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İBRAHİM İNECİK,Açılış Tarihi: 01 Mart 2013 (00:04), Konuya Son Cevap : 02 Mart 2013 (15:55). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Mart 2013, 00:04 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 12643 Üyelik T.:
18Haziran 2010 | Mavi ile tanışma /İbrahim İnecik Mavi ile tanışma /İbrahim İnecik Her şey bir Camii avlusun da başlamıştı.. Fatih'te akşam üzeriydi ,avlu kalabalıktı .. Bahçe duvarına oturmuş gelmesini bekliyordum. Heyecanlıydım , hani içi içine sığmaz ya insanın öyleydim işte.. Kapıda bir karartı görsem , gölgenin biri düşse içeri Kalbim titremeye başlayıp - 'tamam , geliyor..' deyip Ürkek bir güvercin edasıyla ayaklanıp gözlerimi kısarak 'o'na yöneliyordum. Sonra kapıdan bir başkası içeri giriyordu , zaten hep aynı şey herkes gelirdi ama o yoktu. 'Mavi' yi beklerken , aslında birazdan göreceğim o bir gözün tüm ömrümü alacağını bilmiyordum , İnsan bu, Müneccim değil ya dostum !! Her neyse , aradan on beş dakika geçmişti ki daldığım düşlerden naif bir ses ile uyandım , Camii avlusundaydım Fatih türbesinin hemen arkası , gelecek olanı bekliyorum , gelmek bilmiyor , hayaller kuruyorum , dalıyorum düşlere derken Kulaklarımdan girip ruhumun iç 'Acı'larında patlayan o ses ile ürpererek uyanıyorum.. Karşım da o , yani 'Mavi' .. O da heyecanlı duruşundan sesinden belli.. Oturduğum yerden kalkıyorum hemen tam karşısına geçip gözlerinin içine sancak kırıyorum 'Rota Aşk , yelkenler Fora...'' ... ... İlk anlar tedirginlik doludur insan , beraberce yürüyoruz 'Balat' sokaklarından 'Haliç' kıyısına doğru.. Kıyısız kalmış kalbimin okyanusu ile yürüyoruz, bir hayatı tutsak alacak Aşk ile , habersiziz her şeyden ... Ben soruyorum , o soruyor karşılıklı sualler , cevaplar .. gülümsemeler , espriler , ama ben donuk hallerimden birini geçirmiş sırtıma sebepli fırtınaların içine çoktan düşmüş bulunmaktayım. İç sesim sağır edecek kadar yüksek sesle konuşuyor benimle -'Acaba o da benim bulduğumu bulmuşmudur ? Acaba o da benim hissettiğimi hissediyor mu ? Umarım sıkılmıyordur yanım da..'' Cümle üstüne cümle kuruyor içimi kemirip duruyor bu sesler.. Ve işte 'Haliç'teyiz... Denize nazır bankın biri boş bizi bekliyor.. İşaret ediyorum 'Şuraya oturalım mı ? ' diye .. Gidip oturuyoruz.. Akşam üzeri , güneş batmak üzere ufuk kızarmış , hafif bir rüzgar var ,Balat İskelesine vapur yaklaşıyor sessiziz , izliyoruz .. İlk kim söze girecek diye bekliyoruz.. Aslında işime geliyor faili belli bir huzur kaplamış içimi , Araf dedikleri bu olsa gerek , sonsuz ve umutlu bekleyiş. Sanki dilinden dökülecek ilk harf ile kalbinin Cennetine gireceğim gibi veya ilk tebessümün de hayatı yani o 'An'ı dondurup kalacakmışım gibi hissediyorum , hiç bitmesin hiç kalkmayalım bu banktan , İskeleye hep vapurlar yanaşsın , bu rüzgar hep essin , tenlerimiz hep üşüsün ama .. neyse.. İstekler bitmez ki hiç .. Derken beş dakikalık bir sessizlikten sonra söze ilk o girdi.. Kendinden , hayallerinden bahsetti.. Ben diz kırıp önünde usulca dinledim , kaderi de alıp karşıma 'iyi dinle bunları ey kader , sakın yanlış bir şey yazma ' der gibi.. söyledikleri o kadar sade duru akla yatkın ve tam da benim söylemek istediklerim gibiydi.. '- olur..' dedim kendimi tutamayarak sözünü kesip , '- ne dersen olur , zaten aynıyız ikimiz fazla söze ne hacet, Seviyorum ki ben seni , ilk gördüğüm An zaten tutulmuşum sana tüm sözler , kuracağımız her cümle fazlalıktır artık , eğer senin içinde de varsam ben, boş ver her şeyi gel susalım beraber , Denizi izleyelim bak Haliç'e dalgalar çarşaf misali , için de kim bilir kaç milyon çeşit yaşam , Aşk, barındırıyor .Burası bizim de mekanımız olsun Haliç bizi de saklasın koynun da , bu bank , iskele , ağaçlar gökte ki yıldız , Şahitlik etsin bize..'' dedim.. soluksuz ve soluk bir halde dinledi beni Suretinde Mütebessim bi ifade vardı , ( bu halini gördüğümden beri En çok sevdiğim suret tipidir Mütebessimlik ) yutkun du , dönüp bana '' - tamam '' dedi.. '- Şahittir şu an bizi gören her şey .. ve 'O' şahittir sözlerine,sakın ola ki sözünden geri dönme..' dedi.. Kalbim duracakmış gibi hissettim , bir elim de 'ay' vardı diğerin de 'Güneş' ikisini de attım denize , ne gerek vardı ki zaten 'Mavi' girmişken gönlüme.. Vakit geç olmuştu , geldiğimiz yollardan döndük geriye, Artık hiç bir şey söylemiyorduk , beceremiyorduk konuşmayı 'susmak en büyük kelimeydi dilimiz de , Hissetmek vardı işin için de..'' her ne olduysa şöyle dedim ' Bir sus de bana , ömrümce sana susayım'' tebessüm etti.. Gamzelerin de mutluluk birikmişti gözlerinde yaş , bakışların da ''AŞK' .. ''sus'' dedi , sustum.. Ve başladı hikaye.... İbrahim İNECİK -- 'Mavi ile Tanışma '' [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Konu Sahibi İBRAHİM İNECİK 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Deliliğe varan şarkılar dinliyorum, dünya... | İbrahim İnecik | İBRAHİM İNECİK | 0 | 1455 | 01 Aralık 2016 15:05 |
ve göçmek cennet dahil her yerden ..../ibrahim... | İbrahim İnecik | İBRAHİM İNECİK | 0 | 1727 | 01 Aralık 2016 12:59 |
Kutsal Davalar. | İbrahim İnecik | Medine-web | 1 | 2139 | 19 Mart 2016 21:56 |
hayal | İbrahim İnecik | Mihrinaz | 3 | 1860 | 11 Mart 2016 12:02 |
Diyarbekir Zindanında İki Gün | İbrahim İnecik | Mihrinaz | 2 | 2118 | 07 Şubat 2016 00:52 |
01 Mart 2013, 21:52 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Mavi ile tanışma
uzun zamandır yazmamıştınız sitede hoş geldiniz tekrardan mavi ile tanışmanın devamıda gelir inş. |
02 Mart 2013, 15:55 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 21727 Üyelik T.:
21 Nisan 2012 | Cevap: Mavi ile tanışma
Yürek var, kalem var, beceri var, sesli düşünme var. böyle nefis ziyafet çıkar ortaya. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |