|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İRFAN KESER,Açılış Tarihi: 25 Mayıs 2011 (19:47), Konuya Son Cevap : 16Haziran 2011 (20:19). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Mayıs 2011, 19:47 | Mesaj No:1 |
| Ben (Nefs) İnsanı Neye Sevk Eder?/İRFAN KESER Ben (Nefs) İnsanı Neye Sevk Eder?/İRFAN KESER BEN(NEFS) İNSANI NEYE SEVK EDER? FITRATA UYMAYAN, RABBİNE İSYAN EDEN BEN(NEFS) BEN; insanı BENCİLLİĞE (enaniyete) sevk eder. BEN; insanı İSTİĞNAYA sevk eder BEN; insanı İSTİKBARA sevk eder BEN; insanı ZULME sevk eder BEN; insanı FİTNEYE sevk eder BEN; insanı FAHŞAYA sevk eder BEN; insanı FISKA sevk eder BEN; insanı ŞEYTANİ MANTIĞA sevk eder BEN; insanı FİRAKA sevk eder BEN; insanı TUĞYANA sevk eder BEN; insanı ŞİRKE sevk eder BEN; insanı TAHAMMÜLSÜZLÜĞE sevk eder BEN; insanı MODERNİZME sevk eder BEN; insanı KAPİTAL AHLAKA sevk eder BEN; insanı SKÜLERİZME sevk der BEN, insanı HÜMANİZME sevk eder BEN; insanı HIRSA sevk eder BEN; insanı REHAVETE sevk eder BEN; insanı ATALETE sevk eder BEN; insanı CEHALETE sevk eder BEN; insanı FUCURA sevk eder BEN; insanı DALALETE sevk eder BEN; insanı HAVFE ( Korkuya) sevk eder BEN; insanı ACELECİLİĞE sevk eder BEN; insanı MURAİLİĞE sevk eder BEN; insanı NEMELAZIMCILIĞA sevk eder BEN; insanı LAGVA (Boş İşlere) sevk eder BEN; insanı MALAYANİLİĞE sevk eder BEN; insanı ŞEKKE (Şüpheye) sevk eder BEN; insanı HARAMA sevk eder BEN; insanı İSRAFA sevk eder BEN; insanı TEBERRÜCE (Açılıp saçılmaya ) sevk eder BEN; insanı GAZABA sevk eder BEN; insanı SU-İ ZANNA sevk eder BEN; insanı GÜNAHA sevk eder BEN; insanı İSYANA sevk eder BEN; insanı NİSYANA (Unutkanlığa) sevk eder BEN; insanı SEFİHLİĞE sevk eder BEN; insanı ŞEKAVETE sevk eder BEN; insanı TAĞUTLARI VELİ EDİNMEYE sevk eder BEN; insanı ZANNA sevk eder BEN; insanı BUĞZA sevk eder BEN; insanı BİD’ATA sevk eder BEN; insanı SİCCİNE sevk eder BEN; insanı CEHENNEME sevk eder FITRATA UYAN, RABBINA KULLUK EDEN BEN(NEFS) BEN; insanı UHUVVETE sevk eder BEN; insanı İ’SARA sevk eder BEN; insanı ŞEFKATE sevk eder BEN; insanı FERASETE sevk eder BEN; insanı HİLME sevk eder BEN; insanı İKRAMA sevk eder BEN; insanı KANAATA sevk eder BEN; insanı İSLAMA sevk eder BEN; insanı FIKHA sevk eder BEN; insanı DİRİLİŞE sevk eder BEN; insanı ŞEHADETE sevk eder BEN; insanı CİHADA sevk eder BEN; insanı ADALETE sevk eder BEN; insanı TAKVAYA sevk eder BEN; insanı MÜTEVAZİLİĞE sevk eder BEN; insanı SIDKA (Doğruluğa) sevk eder BEN; insanı HİDAYETE sevk eder BEN; insanı İHSANA sevk eder BEN; insanı RİKKATE (İnceliğe) sevk eder BEN; insanı DUAYA sevk eder BEN; insanı SALATA sevk eder BEN; insanı FURKANA sevk eder, BEN; insanı SALİH AMELE sevk eder BEN; insanı HELALE sevk eder BEN; insanı BİRRE (İyiliğe) sevk eder BEN; insanı ŞÜKRE sevk eder BEN; insanı TEVHİDE sevk eder BEN; insanı NURA sevk eder BEN; insanı YAKİNE (Kesin İnanca) sevk eder BEN; insanı RECAYA ( Ümide) sevk eder BEN; insanı SABRA sevk eder BEN; insanı TEDRİCE sevk eder BEN; insanı TEBLİĞE sevk eder BEN; insanı CİDDİYETE sevk eder BEN; insanı İTİDALE sevk eder BEN; insanı İKTİSADA sevk eder BEN; insanı TESETTÜRE sevk eder BEN; insanı RAHMETE sevk eder BEN; insanı HÜSN-Ü ZANNA sevk eder BEN; insanı SEVABA sevk eder BEN; insanı İTAATA sevk eder BEN; insanı ZİKRE sevk eder BEN; insanı RÜŞDE sevk eder BEN; insanı SAADETE sevk eder BEN; insanı RABBI VELİ EDİNMEYE sevk eder BEN; insanı İLME sevk eder BEN; insanı UNSİYETE sevk eder BEN; insanı SÜNNETE sevk eder BEN; insanı İLLİYYUNE sevk eder BEN; insanı CENNETE sevk eder SİZ HANGİ BENE (NEFSE) SAHİPSİNİZ? “Şüphesiz biz ona (doğru) yolu gösterdik. İster şükredici olsun ister nankör.” (76/İnsan-3) |
Konu Sahibi İRFAN KESER 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kaybolan Hassasiyetlerimiz/İrfan Keser | İrfan Keser | Nebevi Sevda | 4 | 2974 | 08Haziran 2014 15:50 |
Kur'an Ne Diyor,Biz Ne Yapıyoruz (2.Bölüm)/İrfan... | İrfan Keser | nurşen35 | 5 | 2855 | 17 Mayıs 2014 10:48 |
Diyanetin Mele Açılımı/İRFAN KESER | İrfan Keser | bilinmez | 3 | 3158 | 27 Aralık 2011 17:38 |
Ramazanı Eğlence Kılmak/İRFAN KESER | İrfan Keser | Esma_Nur | 12 | 7704 | 25 Temmuz 2011 11:41 |
Ben (Nefs) İnsanı Neye Sevk Eder?/İRFAN KESER | İrfan Keser | Esma_Nur | 3 | 2518 | 25 Mayıs 2011 19:47 |
26 Mayıs 2011, 20:29 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Ben (Nefs) İnsanı Neye Sevk Eder? FITRATA UYAN, RABBINA KULLUK EDEN BEN(NEFS) bunlardan olanlardan oluruz inşaAllah |
16Haziran 2011, 20:19 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Ben (Nefs) İnsanı Neye Sevk Eder?
gerçekden hiç aklımızdan çıkmaması gerekiyor bu yazının yazarımızın emeğine sağlık bu yazının çıkdısını alıp sürekli göreceğimiz bir yere asmamız her fırsatta gözden geçirmemiz gerek .
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |