|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AşıkıZehra,Açılış Tarihi: 05 Ocak 2009 (01:43), Konuya Son Cevap : 08 Ocak 2009 (23:16). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Ocak 2009, 01:43 | Mesaj No:1 |
İmam Hüseyin'in (a.s) Kerbela'daki İlk Hutbesi İmam Hüseyin'in (a.s) Kerbela'daki İlk Hutbesi [ İmam Hüseyin'in (a.s) Kerbela'daki İlk Hutbesi İmam Hüseyin (a.s) Yezit ordusunun karşısına gitti ve atı zülcenah üzerinde ayağa kalkıp kılıcına dayandı ve yüksek sesle şöyle buyurdu: – Allah aşkına söyleyin, beni tanıyor musunuz? Yezit ordusundan dediler: – Evet, sen Peygamber"in evladısın. İmam Hüseyin (a.s): – Sizi Allah"a ant veriyorum, ceddimin Resulullah (s.a.a) olduğunu biliyor musunuz? Dediler: – Allah"a andolsun ki, biliyoruz. İmam Hüseyin (a.s): – Sizi Allah"a ant veriyorum, babamın Ali b. Ebutalib (a.s) olduğunu biliyor musunuz? Dediler: – Andolsun ki biliyoruz. İmam Hüseyin (a.s): – Allah aşkına söyleyin, Muhammed Mustafa"nın (s.a.a) kızı Fatımat"üz Zehra"nın (a.s) benim annem olduğunu biliyor musunuz? Dediler: – Andolsun ki bunu biliyoruz. İmam Hüseyin (a.s): – Allah aşkına söylesenize, Şehitler Efendisi Hamza benim babamın amcası değil miydi? Dediler: – Evet, andolsun ki dediğin gibidir. İmam Hüseyin (a.s): – Allah aşkına söylesenize, Cafer-i Tayyar benim amcam değil miydi? Dediler: – Evet, öyledir. İmam Hüseyin (a.s): – Allah aşkına söylesenize, şu tuttuğum kılıç, Allah Resulü"nün (s.a.a) kılıcı değil midir? Dediler: – Andolsun, böyle olduğunu biliyoruz. İmam Hüseyin (a.s): – Allah aşkına söylesenize, başımda taşıdığım şu sarık Peygamber"in (s.a.a) değil miydi? Dediler: – Biliriz ki öyledir. İmam Hüseyin (a.s): –Allah aşkına söylesenize, ilk Müslüman Ali değil miydi? O değil miydiherkesten daha bilgili, daha sabırlı, daha dayanıklı? Müslüman hererkek ve kadının emir sahibinin Ali olduğunu bilmez misiniz? Dediler: İmam Hüseyin (a.s): Peki kanımı akıtmayı niye helal görürsünüz? Kevser suyunu dağıtacak da odur; kıyamet günü Hamt sancağını taşıyacak da. Dediler: – Biz bu söylediklerinin hepsini biliriz ve susuz olarak can verinceye kadar da senden el çekmeyiz. İmamHüseyin (a.s) konuşmasını bitirdiğinde kızları ve bacısı Zeynepgözyaşına boğulmuşlardı; yüzlerine vuruyor ve hıçkıra hıçkıra ağlıyorlardı. İmam Hüseyin (a.s), kardeşi Abbas ve oğlu Ali"yi onlara göndererek buyurdu: -Kadınları susturun; canıma andolsun ki bundan sonra çok ağlayacaksınız! | |
Konu Sahibi AşıkıZehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
-Neden EHLİBEYT? | Makale ve Köşe Yazıları | hattaboğlu | 7 | 3103 | 21 Şubat 2009 00:57 |
Kainatta İlk Yaratılan Şey! | Hz.Muhammed(s.a.v) | hattaboğlu | 31 | 14086 | 21 Şubat 2009 00:47 |
)*(Benimle evlenirmisin? | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 7 | 2599 | 10 Şubat 2009 00:17 |
ve durdu yağmur..... | Makale ve Köşe Yazıları | AşıkıZehra | 0 | 2188 | 10 Şubat 2009 00:00 |
.......güle benzer | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 6 | 2582 | 22 Ocak 2009 23:14 |
08 Ocak 2009, 23:16 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: İmam Hüseyin'in (a.s) Kerbela'daki İlk Hutbesi
İmam Hüseyin (a.s) kerbelaya o yarenlerini götürdüki şahitler olsun yeyüzünde yapılan bu büyük zulme ve bize aktarılışıda ordaki şahitler aracılığı iledir allah razı ehlibeyti tanıma adına her yerde onları yazmaya devam edelim.
|
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |