|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi: 18 Ağustos 2014 (20:20), Konuya Son Cevap : 18 Ağustos 2014 (20:31). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
18 Ağustos 2014, 20:20 | Mesaj No:1 |
Hafızlık eğitiminde devrim Hafızlık eğitiminde devrim Milli Eğitim Bakanlığı, hafızlık eğitimine başladığını Diyanet'e bağlı Kur'an kurslarından belgelendiren ortaokul öğrencilerinden, o eğitim-öğretim yılı için devam zorunluluğu aramayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, hafızlık eğitimine ilişkin olarak devrim niteliğinde bir karar aldı. Hafızlık eğitimi için sadece imam hatip ortaokulu öğrencilerine kolaylık sağlayan Bakanlık, kapsamı genişleterek bütün ortaokul öğrencilerinin hafızlık eğitim alabilmelerinin önünü açtı. Buna göre daha önceki uygulamada sadece imam hatip ortaokulunda öğrenim gören ve hafızlık eğitimi alan öğrencilere tanınan '1 yıllık izin' hakkı, tüm ortaokul öğrencileri için de getirildi. Bu kapsamda İmam Hatip Ortaokulu veya herhangi bir ortaokula kayıt yaptıran veya devam eden öğrencilerin hafızlık eğitimine başladığını Diyanet İşleri Bakanlığına bağlı Kur'an kurslarından belgelendiren öğrencilerden o eğitim ve öğretim yılı için devam zorunluluğu aranmayacak. Hafızlık eğitim alanlar bu eğitimleri süresince eğitim ve öğretim yılı başından itibaren en fazla bir eğitim öğretim yılı okula devam etmeyecekler. Bu sürenin bitiminde okula devamları sağlanacak. Bu öğrenciler okullarına döndüklerinde devam edemedikleri eğitim öğretim yılına ait derslerden okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde, alan öğretmenden oluşturulacak komisyon tarafından sınava alınacak ve başarılı olanlar bir üst sınıfa devam ettirilecekler. İmam hatip ortaokulu veya ortaokul öğrencileri bu izin haklarını 5, 6 veya 7'nci sınıflardan herhangi birinde kullanabilecekler. alıntıdır Türkiye | |
Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... | Erzurum Atatürk İlitam | EyMeN&TaLhA | 0 | 6409 | 14 Temmuz 2015 13:14 |
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... | Erzurum Atatürk İlitam | EyMeN&TaLhA | 0 | 4233 | 14 Temmuz 2015 13:06 |
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... | Erzurum Atatürk İlitam | EyMeN&TaLhA | 0 | 5122 | 14 Temmuz 2015 13:00 |
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları | Çocuk ve Aile Sağlığı | Mihrinaz | 2 | 2860 | 14 Temmuz 2015 12:23 |
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? | Çocuk ve Aile Sağlığı | EyMeN&TaLhA | 0 | 2568 | 14 Temmuz 2015 12:03 |
18 Ağustos 2014, 20:31 | Mesaj No:2 |
Cevap: Hafızlık eğitiminde devrim
Çooook güzel harika bir karar. Bu kararı alanlardan Allah razı olsun.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |