|
Konu Kimliği: Konu Sahibi iklimya,Açılış Tarihi: 12 Kasım 2007 (22:27), Konuya Son Cevap : 18 Ocak 2012 (09:27). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Kasım 2007, 22:27 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Sahi Emin misin? Sahi Emin misin? [COLOR=#0070c0]_Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın duruvermeyeceğinden? _Hep atan yüreğinin duruvermeyeceğinden, gören gözünün hep göreceğinden, duyan kulağının hep duyacağından? _"Ben olmazsam olmaz" dediğin işlerin asla sensiz yapılamayacağından, sen olmazsan dünyanın duruvereceğinden, seslendiğinde titrettiğin sandığın şu dağların hep emrinde olacağından? _Sana uzanan ellerin hep yanında olacağından, yüreğini verdiklerinin bir gün sırtlarını dönüp gidivermeyeceğinden? _Emaneti bir gün sahibine gönülrahatlığıyla verebileceğinden, gönlünün içindeki putlarıbir bir yıktığından, mahşer günü utananlardan olmayacağından? _"Cennetlere götürün beni“ dediğin yolda giderken arkada gözü yaşlı bir gönlü kırık bırakmadığından ve o gönlün seni Hakk divanında tutmayacağından? _Dağların, taşların, semâların bir gün senin arkandan ağlayacağından? _Nefs ve şeytana hadlerini bildirdiğinden Elest meclisinde imzaladığın anlaşmaya bir ömür sadık kalabildiğinden? _Allah (cc)'ın sevdiğini sevip, O'nu bütün kalbinle sevebildiğindenİhlâsla büyütüyorum dediğin amel ağacına, gösteriş, kibir, gıybet ateşlerinden bir kıvılcım dahi bulaştırmadığından? _İlahî rızayı uzaklarda ararken, yanı başındaki yetim çocuğun gözlerindeki ışıkta,okşamayı bekleyen saçlarında saklı olmadığından? _Sana hep açık duran ilâhî kapıların bir gün kapanmayacağından ve şaşırıp kalmayacağından? _Ebedî kurtuluş reçetesinin çöllerde kalmış şu kurak gönüllere taşıyacağın suyla yazılmayacağından? _Karanlığın içinde kaybolup giden çığlıkları duyabildiğinden, yüreğindeki ışıktan başkalarına da verebildiğinden? [B]_Güzel bir hayat yaşadığından, yapabileceğin her şeyi yaptığından, Bütün bunlar için bir daha fırsatın olacağından SAHİ EMİN MİSİN? _Alıntı_
__________________ Bismillah diyerek... |
Konu Sahibi iklimya 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hicretle bütün insanlığı aydınlatan bir medeniyet... | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | iklimya | 0 | 2321 | 04 Kasım 2013 11:00 |
Diyanet İşleri Başkanlığından Accra Furkan... | Ezan-Kamet-Camii | iklimya | 0 | 2402 | 22Haziran 2013 01:39 |
Yaz Kur’an kurslarına kayıtları başlıyor | Kur'ân Kursları | iklimya | 0 | 2344 | 22Haziran 2013 01:37 |
Aşere/Takrib Kursu”nu Dışardan Bitirenler İçin... | Din Görevlileri | iklimya | 0 | 1959 | 09 Mayıs 2013 23:33 |
İslam Dünyasindaki Hüzün Ve Kutlu Doğum | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | iklimya | 0 | 1923 | 11 Mart 2013 19:44 |
12 Kasım 2007, 22:45 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Sahi Emin misin?
[B]Emin olmayı çok isterdim gerçekten Nefsim! Niçin susuyorsun? Çünkü suçlusun... Haydi itiraf et... Dönsene... Gel tevbeye... Ey nefsim hala kendini temize çıkarmaya devam edecek misin? Oysa Hz. Yusuf Nebi şöyle diyordu: “Ben nefsimi temize çıkarmıyorum.” Yusuf’un yapmadığı tezkiyeyi yapıyorsun. Bak dinle Kur-an ne diyor: “Nefislerinize tezkiye etmeyiniz.” (Necm- 32) |
12 Kasım 2007, 23:51 | Mesaj No:4 | |
Cvp: Sahi Emin misin? Alıntı:
sahi eminmiyiz..sonumuz eminlerden olsun inşaallah.. | ||
13 Kasım 2007, 10:52 | Mesaj No:5 |
Cvp: Sahi Emin misin?
öylesine zor bir demdeyizki öylesine fitnelerin sahte tebessümlerine kanılmaktaki öylesine gafletin iz düşümünde nefsimize ramolmuşuzki öylesine adam sendeciliğin mahur hülyaları bizleri etkilemişki el betteki bu gafil halimizden emin olamayız sanırım ancak ümitvarım geleceğime karşı müteyakkız olduğum için ümidimi yitirmediğim ve istiğfarımı yaptığım müddetçe ümidvarım biliyorumki alemlere rahmet bir peygambere ümmet eyledi bizi ve tevbe kapısının eni yetmiş yıllık yol kadarken bir ömrün bu sabır sigasındaki ahvale elbetteki ümitvarım | |
13 Kasım 2007, 12:06 | Mesaj No:7 |
Cvp: Sahi Emin misin?
Karar verebilmiş değilim ki emin olayım... Kesinlikle hayır... Bizim kemalimiz aczimizi idrak.... Rabbim aczimizi idrak ettire......... Amin......... | |
18 Ocak 2012, 09:27 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Sahi Emin misin? Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |