|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 13 Ocak 2009 (18:22), Konuya Son Cevap : 19 Mart 2013 (20:01). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Ocak 2009, 18:22 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Kurana göre cehaletin özellikleri Kurana göre cehaletin özellikleri 1-Putlara Tapmak İsrailoğullarınıdenizden geçirdik, orada kendilerine mahsus birtakım putlara tapan birkavme rastladılar. Bunun üzerine: Ey Musa! Onların tanrıları olduğugibi, sen de bizim için bir tanrı yap! dediler. Musa: Gerçekten sizcahil bir toplumsunuz, dedi.7/Araf-138 2-Yapılan İşlerden-Tebliğden Menfaat Beklemek Eymilletim! Buna karşılık ben sizden bir mal da istemiyorum. Benimücretim Allah'a aittir; inananları da kovacak değilim; çünkü onlarRableriyle karşılaşacaklar; fakat ben sizi cahil bir millet olarakgörüyorum.»11/Hud-29 3-Cinsel Sapkınlık «Kadınları bırakıp, erkeklere mi yaklaşıyorsunuz; evet, siz cahil bir milletsiniz.»27/Neml-55 4-Azabı Acele İstemek,Allah’a Meydan Okumak «Bize,bizi tanrılarımızdan alıkoymak için mi geldin? Doğru sözlülerden isen,bizi tehdit ettiğin şeyi başımıza getir» dediler. «Doğrusu bunun nezaman geleceğini Allah bilir; ben size benimle gönderileni tebliğediyorum; fakat sizin cahil bir millet olduğunuzu görüyorum.» dedi.46/Ahkaf-22-23 5-Küfürde-İnkarda İnat Etmek Eğerbiz, onlara gerçekten melekleri indirseydik, ölüler kendileriylekonuşsaydı ve herşeyi karşılarına toplasaydık, Allah dilemedikçe, onlaryine de inanacak değillerdi. Fakat onların çoğu bilmezler.6/Enam-111 6-Allah’tan Başkasına Kulluğa Çağırmak De ki: «Ey cahiller! Bana, Allah'tan başkasına kulluk etmemi mi emredersiniz.39/Zümer-64 7-Allah’ın Emirlerini Alaya Almak Musamilletine: «Allah muhakkak bir sığır boğazlamanızı buyuruyor» demişti;«Bizi alaya mı alıyorsun?» dediklerinde de: «Cahillerden olmaktanAllah'a sığınırım» dedi.2/Bakara-67 8-Hidayetin Allah’a Ait Olduğunu Unutmak Eğeronların omuz dönmelerini sana pek ağır geliyorsa haydi kendi kendineyerin dibine inecek bir baca veya göklere çıkacak bir merdiven arayıbda onlara bam başka bir âyet getirmeğe gücün yettiği takdirde hiçdurma, Allah dilemiş olsa idi elbette onları hidayet üzre toplardı ohalde sakın cahillerden olma.6/Enam-35 9-Bilmediği Konularda Konuşmak-İstekte Bulunmak Allah:«Ey Nuh! O senin ailenden sayılmaz; çünkü kötü bir iş işlemiştir;öyleyse bilmediğin şeyi Benden isteme. İşte sana öğüt,bilgisizlerden-cahillerden olma» dedi.11/Hud-46 10-Kadınlarla Olan İmtihanda Zayıflık Göstermek YusufRabbim! Bana zindan, bunların benden istediklerinden daha iyidir! Eğeronların hilelerini benden çevirmezsen, onlara meyleder ve cahillerdenolurum! dedi.12/Yusuf-33 11-Boş-Malayani İşlerle Uğraşmak Onlar,boş söz işittikleri vakit ondan yüz çevirirler. «Bizim işlediğimizbize, sizin işlediğiniz sizedir. Size selam olsun, cahillerleilgilenmeyiz» derler.28/Kasas-55 12-Ölüm Hakkında Yanlış Düşünmek Sonrao kederin peşinden üzerinize bir güven duygusu indirdi. Sizden birkısmını bürüyen tatlı bir uyku hali verdi. Bir kısmınız ise can derdinedüşmüş, Allah hakkında Cahiliye devrindekine benzer, gerçek dışı şeylerdüşünüyorlar: «Bu işin kararlaştırılmasında bizim yetkimiz mi var? Negezer!» diye söyleniyorlardı. De ki: «Bütün yetki ve karar Allah’ındır»Onlar aslında içlerinde, sana karşı açığa vuramadıkları birşeylersaklıyor ve kendi aralarında: «Bu emir ve komuta işinde bir payımızolsaydı, şimdi burada olmaz, öldürülmezdik» diyorlardı. De ki: Sizevlerinizde dahi olsaydınız haklarında ölüm takdir edilenler, mutlakadüşüp ölecekleri yerlere doğru çıkacaklardı. Allah, sizin içinizdeolanı sınamak ve kalplerinizi her türlü vesveseden ve kirden arındırıppırıl pırıl yapmak içindir ki bunu başınıza getirdi. Allah sinelerinözünü dahi bilir.3/Ali İmran-154 13-Kadınların Giyimlerinde Açık Saçık Olmaları Evlerinizdeoturun; eski Cahiliyye'de olduğu gibi açılıp saçılmayın; namazı kılın;zekatı verin; Allah'a ve Peygamberine itaat edin. Ey Peygamberin evhalkı! (ehl-i beyt) Şüphesiz Allah sizden kusuru giderip sizi tertemizyapmak ister.33/Ahzab-33 14-Irkçılık Gibi Konularda Taassub Sahibi Olmak İnkaredenler, gönüllerindeki cahiliyye çağının asabiyet ateşiniateşlendirdiklerinde, Allah, Peygamberine ve inananlara huzur indirdi;onların takva sözünü tutmalarını sağladı. Onlar, bu söze layık ve ehilkimselerdi. Allah her şeyi bilmektedir.48/Fetih-26 15-Allah’ın Hükmünden Başka Hüküm Aramak Cahiliye devri hükmünü mü istiyorlar? Yakinen bilen bir millet için Allah'tan daha iyi hüküm veren kim vardır?.5/Maide-50 16-İnsanlara Kötülük Yapmak Yusuf dedi ki: Siz, cahilliğiniz yüzünden Yusuf ve kardeşine yaptıklarınızı biliyor musunuz?.12/Yusuf/89 17-Haberleri İyice Araştırmadan Yargıya Varmak Eyinananlar! Eğer yoldan çıkmışın biri size bir haber getirirse, onun içyüzünü araştırın, yoksa bilmeden-cahillikle bir millete fenalıkedersiniz de sonra ettiğinize pişman olursunuz.49/Hucurat-6 FECR |
Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı | Kur'ân-ı Kerim Genel | Medineweb | 1 | 2876 | 01 Ocak 2013 16:58 |
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj | Anket'ler-Röportaj'lar | EyMeN&TaLhA | 1 | 2756 | 02 Kasım 2010 01:14 |
Ebuzerr / (Ali Şeriati) | Ashab-Kiram(r.a) | Mihrinaz | 5 | 4937 | 16 Temmuz 2010 01:33 |
BAKMAK YETMEZ.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Mihrinaz | 4 | 2220 | 24 Nisan 2010 15:15 |
İN'SANLARDAN... | Serbest Kürsü | Beytül Ahzan | 3 | 2223 | 02 Mart 2010 22:27 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |