|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 14 Ocak 2009 (14:33), Konuya Son Cevap : 19 Ocak 2017 (17:46). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Ocak 2009, 14:33 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Kurana göre neler zulümdür ? Kurana göre neler zulümdür ? 1-Kendi Yazdıkları Kitapları “Bu Allah Katındandır”Diyenlere Vay(yazıklarolsun), Kitabı elleriyle yazıp, sonra da onu az bir değere satmak için,«Bu Allah katındandır» diyenlere! Vay ellerinin yazdıklarına! Vaykazandıklarına!.2/Bakara-79 2-Kafirlere Allah ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. Şiddetli azaptan dolayı kâfirlerin vay haline!.14/İbrahim-2 Sonra guruplar kendi aralarında ayrılığa düştüler. Büyük güne şahit olunduğu zamanda vay o kâfirlerin haline!(yazıklar olsun).19/Meryem-37 3-Allah’a Vasıf Yakıştıranlara Hayır,Biz hakkı batılın tepesine fırlatırız da beynini parçalar, bir degörürsün ki, (batıl) o anda yok olup gitmiştir! Allah'a isnad ettiğinizo nitelikler yüzünden vay sizlere.[I]21/Enbiya-18 4-Allah’ı Anmakta Kalbleri Katılaşanlara Allahkimin gönlünü İslam'a açmışsa, o, Rabbi katından bir nur üzere olmazmı? Kalbleri Allah'ı anmak hususunda katılaşmış olanlara yazıklarolsun; işte bunlar apaçık sapıklıktadırlar.39/Zümer-22 5-Müşriklere-Allah’a Ortak Koşanlara Deki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Bana ilâhınızın bir tek İlâholduğu vahy olunuyor. Artık O'na yönelin, O'ndan mağfiret dileyin.Ortak koşanların vay haline!.41/Fussilet/6 6-Zulmedenlere Ama aralarından çıkan guruplar, bir ihtilâfa düştüler. Acı bir günün azabı karşısında vay o zulmedenlerin haline!.43/Zuhruf-65 7-Yalancı-Günahkar Kişilere Vay haline, her yalancı ve günahkâr kişinin!45/Casiye-7 8-Hesap Gününü Yalanlayanlara İşte o gün, yalanlayanların vay haline.52/Tur-11 O gün yalan diyenlerin vay haline!.77/Mürselat-15/19/24/28/34/37/40/45/47/49 9-Ölçü ve Tartıda Hile Yapanlara-Yolsuzluk Yapanlara Ölçüde ve tartıda hile yapanların vay haline.83/Mütafifin-1 10-İnsanları Arkadan Çekiştiren-Alay Edenlere-Dini Yıkmak İçin Komplo Kuranlara Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline.104/Hümeze-1 11-Namaz Kıldıkları Halde Namaz Bilincinden Yoksun Olanlara,Fahşa ve Münkeri Terk Etmeyen Kimselere Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar/gafildirler.[I]107/Maun-104-105 12-Peygamberi Rehber-Dost Edinmeyip Başka Kişileri Rehber Edinenler Ogün, zalim kimse ellerini ısırıp: «Keşke Peygamberle beraber bir yoltutsaydım, vay başıma gelene; keşke falancayı dost edinmeseydim. Andolsun ki beni, bana gelen Kuran'dan o saptırdı. Şeytan insanı yalnız veyardımcısız bırakıyor» der.[I]25/Furkan-27-28-29 13-Azgınlık Edenlere-Tuğyankarlara Sonra şöyle dediler: «Yazıklar olsun bize; doğrusu azgınlık edenlerdendik.»68/Kalem-31 14-Allah Hakkında Yalan Uyduranlara Musa onlara: Yazık size! dedi, Allah hakkında yalan uydurmayın! 20/Tâhâ-61 15-Kur'an'ı Çağdışı Görenlere Anave babasına: Öf be size! Benden önce nice nesiller gelip geçmişken,beni mi tekrar dirilmekle tehdit ediyorsunuz? diyen kimseye, ana vebabası Allah'ın yardımına sığınarak: Yazıklar olsun sana! İman et.Allah'ın vâdi gerçektir, dedikleri halde o: Bu, eskilerin masallarındanbaşka bir şey değildir, der. 46/Ahkâf -17 16-Allah’a Karşı Aşırı Gidenlere Kişinin:Allah'a karşı aşırı gitmemden dolayı vay bana, yazıklar olsun;gerçekten ben, alaya alanlardandım, diyeceği gün gelmezden önce.39/Zümer-56 17-Peygamberleri Alaya Alanlara Kullara yazıklar olsun! Kendilerine hangi elçi gelse, onu alaya alıyorlardı.36/Yasin-30 FECR |
Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı | Kur'ân-ı Kerim Genel | Medineweb | 1 | 2931 | 01 Ocak 2013 16:58 |
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj | Anket'ler-Röportaj'lar | EyMeN&TaLhA | 1 | 2782 | 02 Kasım 2010 01:14 |
Ebuzerr / (Ali Şeriati) | Ashab-Kiram(r.a) | Mihrinaz | 5 | 4983 | 16 Temmuz 2010 01:33 |
BAKMAK YETMEZ.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Mihrinaz | 4 | 2243 | 24 Nisan 2010 15:15 |
İN'SANLARDAN... | Serbest Kürsü | Beytül Ahzan | 3 | 2275 | 02 Mart 2010 22:27 |
20 Mart 2010, 13:58 | Mesaj No:2 |
RE: KURANA GÖRE NELER ZULÜMDÜR ?
-Peygamberi Rehber-Dost Edinmeyip Başka Kişileri Rehber Edinenler Ogün, zalim kimse ellerini ısırıp: «Keşke Peygamberle beraber bir yoltutsaydım, vay başıma gelene; keşke falancayı dost edinmeseydim. Andolsun ki beni, bana gelen Kuran'dan o saptırdı. Şeytan insanı yalnız veyardımcısız bırakıyor» der.[I]25/Furkan-27-28-29 | |
20 Mart 2013, 10:32 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Kurana göre neler zulümdür ?
Devamı vardı, foruma asılmamış Notlarıma bakıyım, asıyım hemen inş.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
20 Mart 2013, 10:36 | Mesaj No:5 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Kurana göre neler zulümdür ? 18-Allah’ın Vahyini Uydurma Kabul Etmek Küfredenler dediler ki: Bu ancak onun uydurduğu bir yalandır ve ona bu hususta bir başka topluluk yardım etmiştir. Hiç şüphesiz onlar, zulüm ve iftira ile geldiler.25/Furkan-4 19-Bilerek İnkar Etmek Kendileri de bunlara yakînen inandıkları halde, zulüm ve kibirlerinden ötürü onları inkâr ettiler. Bozguncuların sonunun nice olduğuna bir bak!.27/Neml-14 Hayır; Kuran, kendilerine ilim verilenlerin gönüllerinde yerleşen apaçık ayetlerdir. Ayetlerimizi, zalimlerden başka kimse, bile bile inkar etmez.29/Ankebut-49 20-Olmayacak İsteklerde Bulunmak Ehl-i kitap senden, kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyor. Onlar Musa'dan, bunun daha büyüğünü istemişler de, «Bize Allah'ı apaçık göster» demişlerdi. Zulümleri sebebiyle hemen onları yıldırım çarptı. Bilâhare kendilerine açık deliller geldikten sonra buzağıyı (tanrı) edindiler.4/Nisa-153 21-Miras Bırakılan Kitaba Uymamak Sonra biz o kitabı kullarımızdan süzüp seçtiklerimize miras bıraktık. Onlardan da nefislerine zulmeden var, orta yolu tutan var, Allah'ın izniyle hayırlarda ileri geçenler var. İşte bu büyük lütuftur.35/Fatır-32 22-Allah’ın Yasasını-Emirlerini Değiştirmek Boşanma iki defadır. Ya iyilikle tutma ya da iyilik yaparak bırakmadır. İkisi Allah'ın yasalarını koruyamamaktan korkmadıkça kadınlara verdiklerinizden (mehirden) bir şey almanız size helal değildir. Eğer Allah'ın yasalarını ikisi koruyamıyacaklar diye korkarsanız, o zaman kadının fidye vermesinde (mehrinden vazgeçerse) ikisine de günah yoktur. Bunlar Allah'ın yasalarıdır, onları bozmayın. Allah'ın yasalarını bozanlar ancak zalimlerdir.2/Bakara-229 23-Allah’a Karşı Yalan İsnad Etmek Bundan sonra Allah'a karşı kim yalan isnad ederse, işte onlar zalimlerdir.3/Ali İmran-94 24-Allah’ın İndirdiği İle Hükmetmemek Orada onlara cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe dişle ve yaralara karşılıklı ödeşme yazdık. Kim hakkından vazgeçerse bu, onun günahlarına keffaret olur. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar zalimlerdir.5/Maide-44 25-Kendisine Vahy Gelmediği Halde Vahy Geldiğini İddia Etmek Allah'a karşı yalan uydurandan veya kendisine bir şey vahyedilmemişken «Bana vahyolundu, Allah'ın indirdiği gibi ben de indireceğim» diyenden daha zalim kim olabilir? Bu zalimleri can çekişirlerken melekler ellerini uzatmış, «Canlarınızı verin, bugün Allah'a karşı haksız yere söylediklerinizden, O'nun ayetlerine büyüklük taslamanızdan ötürü alçaltıcı azabla cezalandırılacaksınız» derken bir görsen!.6/Enam-93 ---------------devamı var------------------
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
01Haziran 2014, 19:44 | Mesaj No:6 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Kurana göre neler zulümdür ? 26-Küfrü Seçenleri Veli/Otorite Edinmek iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi (bile) veli edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir.9/Tevbe-23 Allah, ancak sizinle din uğrunda savaşanları, sizi yurtlarınızdan çıkaranları ve çıkarılmanıza yardım edenleri dost edinmenizi yasak eder; kim onları dost edinirse, işte onlar zalimdir.60/Mümtehine-9 27-İyiliğe Karşı Nankörlük Etmek Evinde bulunduğu kadın, onun nefsinden murat almak istedi, kapıları iyice kapattı ve «Haydi gel!» dedi. O da «(Hâşâ), Allah'a sığınırım! Zira kocanız benim velinimetimdir, bana güzel davrandı. Gerçek şu ki, zalimler iflah olmaz!» dedi.12/Yusuf-23 28-Yapılan Hatalardan Tevbe Etmemek Ey inananlar! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın, belki de onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da başka kadınları alaya almasınlar, belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın; birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın; inandıktan sonra yoldan çıkmış olmak ne kötü bir addır. Tevbe etmeyenler, işte onlar zalimlerdir.49/Hucurat-11 29-Fitne Çıkarmak Eğer içinizde (onlar da savaşa) çıksalardı, size bozgunculuktan başka bir katkıları olmazdı ve mutlaka fitne çıkarmak isteyerek aranızda koşarlardı. İçinizde, onlara iyice kulak verecekler de vardır. Allah zalimleri gayet iyi bilir.9/Tevbe-47 30-Allah’ın İsmini Anılmasına Engel Olmak Allah'ın mescidlerinde O'nun isminin anılmasını yasak eden ve oraların yıkılmasına çalışan kimseden daha zalim kim vardır? Onların oralara korkmadan girememeleri gerekir. Dünyada rezillik onlaradır, ahirette büyük azab da onlaradır.2/Bakara-114 31-Bildirilen Gerçekleri Gizlemek Yoksa İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarının Yahudi veya Hıristiyan olduklarını mı söylüyorsunuz? Peki, siz mi yoksa Allah mı daha iyi bilir? de. Allah tarafından kendisine bildirilen bir gerçeği gizleyenden daha zalim kim vardır? Allah yaptıklarınızdan gafil değildir.2/Bakara-140 32-Ayetler Hatırlatıldığında Yüz Çevirmek Rabbinin ayetleri kendisine hatırlatılıp da onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim var mıdır? Şüphesiz suçlulardan öç alacağız.32/Secde-22 FECR
19 Ocak 2017, 11:32 | Mesaj No:7 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Allah razı olsun hocam.Yine cok kıymetli,istifade edilmesi gereken bir çalışma.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
19 Ocak 2017, 17:46 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
ben de lokman suresinde lokman a.s ın oğluna verdiği öğütü eklemek istiyorum şirkin zulüm olduğunu oğluna söylemiştir meali şöyle 13 - Hani bir zaman Lokman, oğluna öğüt vererek demişti ki: "Yavrucuğum! Allah'a ortak koşma, çünkü Allah'a ortak koşmak (şirk), elbette büyük bir zulümdür." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |