|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 06 Ağustos 2007 (11:59), Konuya Son Cevap : 12 Aralık 2011 (12:37). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Ağustos 2007, 11:59 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Dikkat Dikkat Kitabımız Kuran_I Azimüşşan'da; Musa ve Firavun kıssaları anlatılır. Daha neler neler anlatılır. Amaç tarihten bahsetmek değil bir gerçeği hatırlatmaktır. Kendi gerçeğini ! ''Kafa sallayıp durma be adam, Musa da sensin, firavunda sen, dikkat et denmektedir. '' Allah için yapılmayan hiç bir işte hayat yoktur, ölümdür bu. Ölüm bedenden ruhun ayrılması değildir. Anlamayan zaten ölüdür. Cihanın padişahı büyük peygamber " Yokluk iftiharımdır ama yine de övünmem ben " demiştir. Çünki var olan Mutlak varlığın sayesinde yücelip gitmiştir. Bunun dışında hiç bir metaa ya da inanç yüceltmez ve kurtaramaz insanı. Bu sebeble halk ; La İlahe illallah derken seçkinler LA HUVE İLLA HUVE demişlerdir. Özünde sevmek ve sevilmek bulunan insan meleklerden de yücedir ki melekler insana secde etmişlerdir. Ama yine manadan yoksun yaratık iblisten de aşağıdır. Çok şey bilmeye gerek yok. Sadece bir kaç ayrıntı bile insana insan olduğunu bunun altını çiziyorum hatırlatmaya yeter. Evet zengin müslüman fakir müslümandan iyidir, elinden gelenin eniyisini yapmakla mükelleftir inananlar. Çalışıp kazandığını da yine Allah için harcamak ta boynunun borcudur. Bu kimi zaman maddi kazanç kimi zaman bilgidir fendir ilimdir. Sözün kısası kendi kendini samimi olarak sorgulamaktır, "Andolsun kendini sorgulayan nefse" Ben şöyleyim böyleyim bunu yapıyorum onu alıyorum dediğimiz gün, Ben dediğimiz gün kendi bencilliğimiz de kaybolup gitmişiz. O en büyük kitab bile'' BİZ'' derken en MÜTEVAZİ haliyle .... Kalın O'cc 'e Emaneten.. Esselam... |
Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı | Kur'ân-ı Kerim Genel | Medineweb | 1 | 2944 | 01 Ocak 2013 16:58 |
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj | Anket'ler-Röportaj'lar | EyMeN&TaLhA | 1 | 2786 | 02 Kasım 2010 01:14 |
Ebuzerr / (Ali Şeriati) | Ashab-Kiram(r.a) | Mihrinaz | 5 | 4992 | 16 Temmuz 2010 01:33 |
BAKMAK YETMEZ.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Mihrinaz | 4 | 2246 | 24 Nisan 2010 15:15 |
İN'SANLARDAN... | Serbest Kürsü | Beytül Ahzan | 3 | 2278 | 02 Mart 2010 22:27 |
06 Ağustos 2007, 16:23 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | RE: DİKKAT
okurken mest oldum... "Allah için yapılmayan hiç bir işte hayat yoktur, ölümdür bu. Ölüm bedenden ruhun ayrılması değildir. Anlamayan zaten ölüdür. ":2: "Çok şey bilmeye gerek yok. Sadece bir kaç ayrıntı bile insana insan olduğunu bunun altını çiziyorum hatırlatmaya yeter.":2: bu ruhlarda deprem meydana getiren makalelere ihtiyacımız var.devamını bekleriz..kitapların kapağı içinde hapsedilmemesi ümidiyle..ya da Kuran ı Kerim deyimiyle yahmilu esfara dan Allaha sığınırız. |
05 Mart 2009, 11:35 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Dikkat
Kuranda anlatılan kıssaları hayatımıza örnek teşkil edecek biçimde kavramamız gerekir. Zaten bunu kavradıktan sonra "Allah için yapılmayan hiç bir işte hayat yoktur anlamayan ölüdür" ifadesini anlayarak hayatımıza işlemiş oluruz. |
12 Aralık 2011, 12:37 | Mesaj No:4 |
Cevap: Dikkat
düşünceli000Sözün kısası kendi kendini samimi olarak sorgulamaktır, "Andolsun kendini sorgulayan nefse" Ben şöyleyim böyleyim bunu yapıyorum onu alıyorum dediğimiz gün, Ben dediğimiz gün kendi bencilliğimiz de kaybolup gitmişiz. O en büyük kitab bile'' BİZ'' derken en MÜTEVAZİ haliyle .... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |