|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Aysima,Açılış Tarihi: 18 Aralık 2008 (14:46), Konuya Son Cevap : 18 Aralık 2008 (14:51). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Aralık 2008, 14:46 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | "Kalbinizi düşürmüşsünüz, beyefendi, kalbinizi!" "Kalbinizi düşürmüşsünüz, beyefendi, kalbinizi!" Unutkandır insan. En çok da kendini unutur. İnsan yanını yitirir. Sık sık kalbini düşürür göğsünden. Vicdanına temas etmeden geçirir bir ömrü. Gönlünün gönlünü etmeden getirir yarını. Şehrin gürültüsünde, telaşların yangınında, görsel kandırmaların kuytusunda, yüzüne serince değen, senden hiç yüz çevirmeyen, boş söz ve yalan söylemeyen, unuttuğun yanlarını hatırlayan, düşürdüğün kalbini yakana yeniden takan, çiçek kokulu bir pencere önünde bekleyen, yağmur sonraları ikindilerde sıcacık tebessümeyle koyup gelen bir dost içtenliğini... ...kim istemez? Ateşli politik cepheleşmelerde, ezici küresel gündemlerde unuttuğumuz nedir? Gündelik telaşlarda, taraflılıklara indirgenen bakışlarda yitirdiğimiz kimdir? En acımasız siyasal rakiplerin birlikte ağladığı bir görüntü yok mudur ülkemizde? İri puntolu manşetlerin, kalın harfli köşe yazılarının kalıplarını kırıp da, savunmasız ve çıplak yanlarımıza aniden dokunuveren bir, bizi kol kola getiren, herkesi birlikte kucaklayan, kucaklatan bir ortak sevincimiz yok mudur? Yeryüzünün kavgalara boğulmuş, tarafgirliklere parsellenmiş acılı yüzünde, hele de bu ülkenin coğrafyasında, o kadar çok ortak sızımız var ki, ortak hazzımız var ki? Niye kavga ediyoruz? Neyi bölüşemiyoruz? Siyasal etiketleri bir düşürsek yakamızdan. Sayısal etkilenmeleri bir kenara koyuversek... Ortak değerlerimize eğileceğiz hüzünle.. Ortak kaygılarımızın başında kucaklaşacağız umutla. İnsanın olduğu her yerde, insan özünün unutulmadığı her zeminde bir huzur umudu vardır, sevinçlerin gök mavisi saklıdır.
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
Konu Sahibi Aysima 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Risale-i Nurda Namaz | Risale_i Nur (Said Nursi) | Aysima | 0 | 2295 | 21 Mart 2009 23:15 |
Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer | Kur'ân-ı Kerim Genel | Yitiksevda | 5 | 3063 | 21 Mart 2009 23:06 |
Emir Sultan | Alimler(Rh) | Aysima | 2 | 2460 | 21 Mart 2009 21:22 |
Tevazu | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 2 | 2309 | 26 Şubat 2009 20:27 |
Risale-i Nurlar"'da Yahûdi | Risale_i Nur (Said Nursi) | Emekdar Üye | 3 | 2132 | 25 Şubat 2009 22:35 |
18 Aralık 2008, 14:51 | Mesaj No:2 |
Cvp: "Kalbinizi düşürmüşsünüz, beyefendi, kalbinizi!" [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] BEN BİR YÜREĞİM BEN, BİR YAPRAK DEĞİLİM SONBAHAR GELDİĞİNDE SARARIP DÜŞECEK... BEN, BİR AĞAÇ DEĞİLİM ÖMRÜ SONA ERDİĞİNDE ÇÜRÜYÜP YOK OLACAK BEN, BİR ORMAN DEĞİLİM YAKILACAK VAKTİ GELDİĞİNDE YOK OLACAK BEN, BİR DAĞ DEĞİLİM AŞILAMAYACAK, SONSUZA KADAR VAROLACAK BEN, BİR İNSANIM SEVGİYİ KALBİNDE TAŞIYAN ÖLÜMÜ BİLE GÖZE ALAN AMA AŞKI SONSUZ OLAN BEN BİR YÜREĞİM. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |