|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İslaminesil,Açılış Tarihi: 09 Nisan 2014 (20:59), Konuya Son Cevap : 08 Kasım 2014 (20:30). Konuya 12 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Nisan 2014, 20:59 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye Ebû Züheyr Umâre İbni Ruveybe radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken işittiğini söyledi: "Güneş doğmadan ve batmadan önce namaz kılan bir kimse cehenneme girmeyecektir." Resûl-i Ekrem bu sözüyle sabah ve ikindi namazlarını kastetmişti. - Çoğu kimse için sabah namazına uyanması ve namazı kılması çok zordur. İşte sabah namazına uyanmanız için göz önünde bulundurmanız gereken önemli noktalar; 1- SABAH NAMAZININ ÖNEMİ - "Güneşin batıya yönelmesinden gecenin kararmasına kadar namaz kıl. Sabah namazını da (kıl). Şüphesiz sabah namazı şahid olunandır" [17:78] 2- SABAH NAMAZININ KAÇIRILMASIYLA İLGİLİ BAZI UYARILAR - "Münafıklara sabah ve yatsı namazından daha ağır gelen hiçbir namaz yoktur. İnsanlar bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi." [Buhari] | “Her kim sabah namazını kılarsa Allah’ın himayesine ve koruması altına girmiştir. Allah bu korumasına karşılık sizden bir şey de istememektedir.” [Tirmizi] 3- SABAH NAMAZINA UYANABİLMEK İÇİN BAZI ADIMLAR - Çok farklı ve kişiden kişiye değişir bunlar. Burada bilmeniz gereken şey; sizi namaza uyanmamız için engelleyen şeyin ne olduğunu bilmeniz. 4- FİZİKSEL HAZIRLIKLAR - a)Erken uyumak b)Elinin ulaşamayacağı yerde alarm kurmak c)Gece tuvalete kalkabilmek için çok fazla su içmek d)Sizi sabah namazına uyandıracak aileden veya arkadaşlardan birisiyle anlaşmak 5- ZİHİNSEL HAZIRLIKLAR - a)Yatmadan önce kendinin abdest alıp, namaz kıldığını hayal etmek. b)Sabah namazında Allah ile bir randevun olduğunu kendine birkaç kez söylemek c)Sabah alarm çaldığında bunu ertelememen gerektiğini kendine söylemen gerekiyor 6- RUHSAL HAZIRLIKLAR - a)Kalbini sabah namazının önemi, sevgisi ve onu kaçırmanın korkusuyla doldurmak. b)Sabah namazına seni uyandırması için Allah'a çok fazla dua edip yalvarmak c) Kaçırılan namaz için gerçekten çok üzülmek ve akla geldiği ilk anda telafi etmek d)Başka hatalardan ve günahlardan uzak durmak, tevbe etmek ve Allah'tan tevfik istemek.. Allah; bizleri, kolay bir şekilde sabah namazına uyanmayı ve sürekli namaz kılmayı nasip ettiği insanlardan eylesin. Amin timetürk ten alıntıdır...
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
Konu Sahibi İslaminesil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Babadan Evlada Cevap. | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 18 | 7651 | 13 Kasım 2017 21:19 |
Asrın Kerbelasi Filistin.. | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 3 | 1849 | 13 Kasım 2017 18:55 |
Dūşlerim... | Makale ve Köşe Yazıları | su damlası | 2 | 1801 | 12 Kasım 2017 07:51 |
Mynmar ve Biten Muslumanligimiz... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 0 | 1618 | 16 Eylül 2017 22:06 |
Veyl Olsun... | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 1781 | 16 Eylül 2017 22:04 |
16 Nisan 2014, 21:29 | Mesaj No:2 |
20 Mart 2014 | Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye
Sabah namazı için halen Çalar saata ,telefon Alarm ihtiyaç duyan varmı ?birine sordum dedi yok abi gerek yokki maşallah bizim bebek var saat basi gece teheccüde kaldırıyor ... Dedim desene kardeş Allah size orijinal Alarm vermiş teheccüde de kaldırıyor kıymetini bilin ,öyle dedi ama ah ederek dedi herhalde arkadasın hanımı uykuyu seven biri olacakki arkadaş bebeğe bakıyor gece gündüzde dairede yatıyor )))
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
16 Nisan 2014, 21:53 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye
Ya iy olmus bu öneriler..bende çok zorlanıyorum..Rabbim inşallah sürekliliği nasip eder de hiç kaçırmam sabah namazlami...
|
16 Nisan 2014, 22:03 | Mesaj No:4 | |
Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye Alıntı:
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
28 Ekim 2014, 22:25 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye Allah razı olsun..Güzel öneriler...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
28 Ekim 2014, 22:29 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Re: Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
01 Kasım 2014, 09:57 | Mesaj No:7 |
20 Mart 2014 | Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye
Sabaha kadar netden cıkma,sabah namazı saatinde uykun geliyor degil mi?seytanın görevide bu ..senin görevin ney... Sakın deme ne olur sabaha kadar internetde kalsam,gün gelir sabahlar yetmez ,sakın deme şeytan altadır,gün gelir şeytanlaşırsında haberin olmaz... öyle bir baglarki seni bu kahrolası internet sonra deme sakın evdeki şeytan televizyon diye,şeytanın ikizini almıssın yani zokayı yutmussun dikkat etkılcıkları batmasın,bi batarsa ne yuvan kalır ne Ailen... Herşeye olması gereken zaman ve degeri vermek namazı istkametli devamlı kılmaya benzer.. erkam
01 Kasım 2014, 10:43 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 45760 Üyelik T.:
27 Ekim 2014 | Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye
Gec yatmamak gerek once sonra gecenin bi saatinde mutlaka uyanıyoruz zaten .o sıra nefse hakim olup geri yatmadan ibadeti yapmak benim formulum bu
|
01 Kasım 2014, 10:48 | Mesaj No:9 | |
20 Mart 2014 | Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye Alıntı:
Formülünüzün daimi bir recetesi yok kanaatindeyim.yani günlük yorgunluklar vs. gibi nedenler uykuyu agır basabilir gece hic uyanmayabilirsiniz..
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin | |
01 Kasım 2014, 11:03 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 45760 Üyelik T.:
27 Ekim 2014 | Cevap: Sabah namazına uyanmak için birkaç tavsiye |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |