|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 05 Ekim 2007 (23:01), Konuya Son Cevap : 07 Ekim 2007 (21:28). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Ekim 2007, 23:01 | Mesaj No:1 |
Bir vakit Namazmı Yoksa Bin Defa Ölmekmi ?? Bir vakit Namazmı Yoksa Bin Defa Ölmekmi ?? "tek vakit namazımı kaçırmaktansa, bin kere ölmeyi tercih ederim." "namaz, aman namaz, nerede ve ne şart altında olursa olsun mutlaka namaz kılın." (gavsı hizani seyyid sibgatullah ervasi) herşey için bir fetva bulunabilir belki, ama namazın terkine hiç fetva yoktur. bir insan namazını kılmasa ve hizmet ederek önüme daglar kadar altın yıgsa dönüp bakmam benim için hiç bir degeri yoktur. ama bir insan namazını kılsa ve cc rızası için yerden bir çöp kaldırsa o hizmeti benim için daglar kadar altın degerindedir. (ehlullah...ks) bir hatıra. bir gün bir dostuyla (ks) akşam namazını eda etmiş oturuyorduk. ticaret maksadıyla bir genç insan geldi meclise, selamdan sonra o genç insan dostunun , önüne bagdaş kurup oturdu, akşamla yatsı vakti arası idi, o genç insan namaz kılmıyordu. o dostunun yanına ve beldesine geliş, sebebide ticaret idi. konu islamiyetten ve a cc kulluktan acıldı. genç dediki, benim annem babamda hacı hoca ,gün gelir sende ın yoluna dönersin diyor arkadaşlarım dedi, ve herşey nasip kısmet dedi. bu sözleri dinliyen dostu, sohbete başladı. insan önüne çıkan fırsatı degerlendirmiyor, sonrada nasip kısmet diyor. nasip kısmet demek,piyangodan ikramiye çıkmaya benzer ya çıkmazsa buyurdu. bak dedi u teala bir sebeb yaratıp seni bura getirdi niye degerlendirmiyorsun. ve bir misal verdi,şöyleki... diyelimki senin bir insana yüz milyar borcun var, ödeme imkanında yok, alacaklılar gelmiş başında silahla ya para ya canın diyorlar, çaresiz bir durumda iken bir arkadaşın çıkıp geliyor ve durumunu ögrenince senin borcunu üstleniyor ve o ödüyor seni büyük bir çıkmazdan kurtarıyor. sen bu iyiligin altında kalmak istermisin.? nasıl olsada ben bu arkadaşıma iyili yapsam diye düşünmezmisin.? ama eger insan isen bu iyilige karşılık vermek istersin.tekrar etti eger insan isen. insan degilsen zaten unutur gidersin o iyiligi. bak dedi u teala bize bunca nimetler vermiş. biz bu nimetlerin şükrünü niye eda etmiyelim, günde 1,saatimizi niye için ayırmayalımki. günde 5 vakit namazı toplasan bir saat eder. bu sohbetin üzerine adam o anda tövbe etti, abdes almaya gitti , ve o gidince dostu buyurduki, bu kardeşinize sahip çıkın ondan iyi bir insan olur. tekrar geri geldi diz üstü oturdu,ve yatsı namazını bizimle beraber eda etti. | |
Konu Sahibi TufeyL 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ebul vefa hz.'nin duası | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2445 | 19 Mart 2009 15:03 |
Cennet kapısını açan dua | Dua Bölümü | TufeyL | 0 | 2433 | 19 Mart 2009 15:02 |
Gel sana dünyanın misalini göstereyim | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Ağlama_Karanfil | 1 | 2210 | 19 Mart 2009 14:58 |
BabaanneMaceraları | Fıkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 2 | 2085 | 18 Mart 2009 00:02 |
Evlilik aşkı öldürür derler.YaLaN.. | Evlilik-Nikah Konuları | Mihrinaz | 5 | 2032 | 17 Mart 2009 22:43 |
06 Ekim 2007, 00:10 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Bir vakit Namazmı Yoksa Bin Defa Ölmekmi ??
bazen kılamadığım vakitler oluyor özellikle işteyken. kazasını kılıyorum :(( aslında vaktinde kılsam çok iyi olacak offfffff... Allahım sen affet....
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
07 Ekim 2007, 21:28 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Bir vakit Namazmı Yoksa Bin Defa Ölmekmi ??
bundan sonra elimden geldiğince iş yerinde kılmaya çalışacağım(kimseye çaktırmadan ). aslında sanki gösteriş yapmış gibi olacağım gibi geliyor çünkü işyerinde hiç bir bayan namaz kılmıyor ayrıca tek kapalı bayan benim, benim parti yüzün kapandığımı bile düşünmüşlerdi onu duyduğum anki üzüntümü hiç anlatamam ve çok kızmıştım (onlara yaranmak için ibadetimi yaptığımı düşünmeleri çok üzücü:() Allah ın emri olduğu için kapandığımı onlara anlattım ve artık öyle olduğuna inanıyorlar. Asla başkalarına yaranmak için Allah a ibadet etmem. inşallah elimden geldiğince kılmaya çalışacağım.
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |