|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 07 Eylül 2012 (01:06), Konuya Son Cevap : 29Haziran 2024 (23:03). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
07 Eylül 2012, 01:06 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Aşkın kokusunu yazdım Aşkın kokusunu yazdım Aşkın kokusu… Penceresi yola bakan evin içinde bir masadayım. Sağımda bir genç kız solumda bir anne… heca harfleri var önümüzde. Tanışıyorlar anne- kız heca harfleriyle. Derken zaman akıyor. Sureler akmaya başlıyor dillerden. Şems suresi ahenkle okunurken, güneşin huzmeleri çınar ağacının dallarını yarıp içeri giriyor. Masaya kadar uzanan güneş, kalem tutan parmaklarımızı sıyırıp, dirseğime çarpan buhur-i meryemin yapraklarını okşuyor. Güneş ışıdıkça çalışıyoruz. Zihnimizin yorgunluğu kalbimizi cilalıyor mu ne? Fetih suresi, Yasin suresi, Mülk suresi hep güzel okunsun için… Allah’ın evinde daha güzel dursun dilde diye…Anne- kızın dilinde prova ediyorum harfleri.. Medine ‘nin yeşil kubbesine yakışsın dillerindeki ayetler diye… ……… Anne-kız kutlu doğumu barındıran ayda kutsal topraklardalar . Dillerini hangi sureler süslüyor bilmiyorum. Sure-i rahman nasıl aşka daldırıyor gönüllerini bilemiyorum? Güneş tam tepelerinde iken tavafın 3. şavtında Sure-i şems geldi mi akıllarına? Ellerindeki tesbihler Rabbe olan iştiyakın etkisiyle kabeye sürülürken adımlar sonsuzluğa nasıl aktı? ….. Elimde, kabeye sürülen tesbihin iri ve parlak taneleri… kokluyorum derin bir iştiyakla.. içim yanıyor!! Hiç gitmediğim diyarı özlemeye başlıyorum. Sanki gurbetteyim. Sıla hasreti güneş gibi kavuruyor beni. Hasret mangalının ızgarasında cızırdıyorum sure-i meryem’in ayetlerini okurken? Bak!! aşkın kokusu var yazıyorum buraya!!! Bir tesbih tanesinde duyduğum aşkın kokusunu yazıyorum. Harfler taşıyamıyor özlemimi, gözlerim kapalı izliyorum; gidemediğim yeşil kubbeli medineyi. Hurma dallarının ardından, gözlerimin kahverengisine vuruyor sanki yeşilin gölgesi. Kalbim gözlerimden akmak istiyor. Başım secdeye varayım istiyor. Secdede evime dönüyorum. Rahime gidiyorum. Bu güzellikle gözlerimin ardını seviyorum ben. Aşkın kokusunu buraya işte böyle yazıyorum… |
Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Pratik Sağlık Bilgileri | Pratik / Faydalı Bilgiler | enderhafızım | 0 | 175 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... | Serbest Kürsü | su damlası | 3 | 2570 | 24 Kasım 2016 14:16 |
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2101 | 23 Kasım 2016 12:06 |
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... | İlahiler/Ezgiler | Esma_Nur | 1 | 2832 | 23 Kasım 2016 11:44 |
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2415 | 23 Kasım 2016 11:10 |
07 Eylül 2012, 11:57 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: Aşkın kokusunu yazdım ALLAH (cc) Razı olsun....Güzel Paylaşım....
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
23 Ekim 2012, 03:00 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Aşkın kokusunu yazdım |
04 Mayıs 2024, 20:08 | Mesaj No:6 | |
18 Aralık 2010 | Alıntı:
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
29Haziran 2024, 23:03 | Mesaj No:7 |
18 Aralık 2010 | Aşkın kokusunu buraya işte böyle yazıyorum…
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |