|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi: 23 Şubat 2012 (00:32), Konuya Son Cevap : 04 Mayıs 2021 (13:31). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Şubat 2012, 00:32 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak ! Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak ! Kimileri yoksulluğa direnirken Kimileri zenginlikten şımarmakta Kimileri İnsanlığa faydalı olmakta Kimileri Saltanatlarını sağlamlaştırmakta Kimileri Din Yalnızca Allah’ın derken Kimileri Dinin temsilcileri biziz demekte Kimileri Kula Kulluğu reddederken Kimileri Kula Kulluk yapmakta Kimileri Zulüm altında inlerken Kimileri Zalimlere meyletmekte Kimileri Günlük geçimin sağlamak derdinde iken Kimileri Ölmeyecekmişçesine biriktirmekte Kimileri Kuran’ı yaşarken Kimileri Kur’anı Kendine Uydurmaya Çalışmakta Kimileri Peygamberi Toplumda hissettirirken Kimileri Peygamberi Göklerden indirmemekte Kimileri Aklını kullanırken Kimileri Akılların Kiralamakta Kimileri Üstünlük Takva derken Kimileri soy sop üstünlük demekte Kimileri hastalıklar ile mücadele ederken Kimileri hiç umursamamakta Kimileri Aç susuz yatarken Kimileri tıka basa şişmekte Kimileri bir simit için hapse tıkılırken Kimileri bankaları boşaltmakta Kimileri Adalet için mücadele etmekte Kimileri Adalet nedir bilmemekte Kimileri İlim Öğrenirken Kimileri İlimsiz Fikir edinmekte Kimileri Yalnızca Allah’tan isterken Kimileri En Son Allah’tan istemekte Kimileriİyiliği Karşılıksız Yaparken Kimileri İyiliğin Karşılığını Beklemekte Kimileri İffet Ve Onur Sembolü iken Kimileri İffetsiz Onursuz Yaşam sergilemekte Kimileri Diller Renkler Irklara değer vermezken Kimileri tek dil tek renk tek millet demekte Kimileri Allah’a şükrederken Kimileri Nankörlük etmekte... Bunca Şeye Rağmen Ey Ölüm Sen Bana Neden uğramazsın yoksa bana küsülümüsün demekten başka dermanın kalmadı... YitikSevda Medineweb
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Akılsız Bedenler | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 1 | 2315 | 20Haziran 2017 01:11 |
Kibir hastalığı / mevlüt hönül | Makale ve Köşe Yazıları | Yitiksevda | 0 | 2218 | 24 Mayıs 2016 17:24 |
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 1 | 2034 | 19 Mayıs 2016 23:06 |
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... | Makale ve Köşe Yazıları | İslaminesil | 1 | 2015 | 19 Mayıs 2016 23:02 |
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL | Makale ve Köşe Yazıları | Yitiksevda | 0 | 1981 | 19 Mayıs 2016 22:59 |
23 Şubat 2012, 22:47 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak !
hayatın özeti.. vahy adaleti askıya alınırsa,simit çalan ile banka soyana uygulanan adalete şaşmamak gerek... vahye imanda ihlas yerleşmezse,ilmine şeref katmak değil,şerefine ilim katmak için alim olunur... vahyin işine geleni alıp,işine gelmeyeni görmezden gelinirse,kalbi iman bakımından ankebut yuvası.. vahyi yaşamak için değil,yaşatmak,anlatmak,hayat merdivenlerine merdiven katmak,karizmaya çıkmak çok basit,yuvarlanmak an meselesi... vahy bir bütündür.parçacı yaklaşmak,lazım olanı almak organ mafyasının mesleğidir. vahye samimi ol,vahy de sana samimi olur.bildiğinle amel et,bilmediğinde kendiliğinden gelir(tevhitçiler ilham,vahy geldi sanmasın,bazı alimler bana yazdırıldı dediği budur).. Allah razı olsun yitik..
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
23 Şubat 2012, 22:52 | Mesaj No:3 |
10 Nisan 2008 | Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak !
Muhsin abim anlatmaya kalksam anlatmaya kelimeler yetmez Hayat içerisinde yaşanan acıları açlıkları susuzlukları Hayat hep bunları benim karşımamı çıkarıyor yoksa benmi onların karşısına çıkıyorum anlayamadım ve hayattan lezzet almıyorum hayatın çilesi içerisinde yaşayan milyonların varlığına rağmen tok yatmak bana en büyük huzursuzluktur....
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
23 Şubat 2012, 22:55 | Mesaj No:4 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak !
o huzursuzluğun olmasaydı imanından kuşkulanman lazımdı...biz niyetimizden sorumluyuz,yapmamız gerekipte yapmadıklarımızdan,yapmamamız gerekirken yaptıklarımızdan sorumluyuz...
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
23 Şubat 2012, 23:55 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak ! Mevlüd abim konu süper olmuş.... Yalnız muhakkak herkese bu yazının içerisinde kendisini görmelidir... heppimiz.... hayatın özeti.. vahy adaleti askıya alınırsa,simit çalan ile banka soyana uygulanan adalete şaşmamak gerek... Muhsin hocadan alnıtı Hocam vahy adaletinin olmadığı hangi sistemde adalet olmuş ki... Adalet dağıttıklarını iddia eden tağutlar şunu her zaman unutmuşlardır.. Asıl adaletsizlik Allah’ın hakkını gasp etmeye yeltenmemektir....
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
24 Şubat 2012, 00:02 | Mesaj No:6 |
10 Nisan 2008 | Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak !
Hayri abim emin ol hitaplarımda öncelik kendi nefsim ile birlikte hepimizedir... Rabbimizin verdiği Emanetleri üstlenmek çok ağır bir görev...
24 Şubat 2012, 10:34 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak ! Alıntı:
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
24 Şubat 2012, 11:11 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak !
islama ve islamın bilgi kaynağı olan vahiy ve vahiy bütünlüğü olan Kuranı kabul etmeyen insanı anlıyorum ve hepte anlamışım..Adamanın kendine göre bi inanç ve yaşama biçimi var ona bağlı olarakta yaşıyor,bunun adı gerek ateistlik,gerek budistlik,gerek hırıstiyan,gerek yahudi ve diğer islama göre batıl olan inanç[yaşama] sistemleri... Anlamadığım hususta şu İslamı ve islamanın bilgi kaynağı olan vahiy ve vahiy bütünlüğü olan Kuranı kabul edenlerin neden kuranı anlamyı ve yaşamayı kabul etmemeleridir... Daha bi kaç gün önce bir arkadaşımla bi çay ocağında oturmuştuk ve arkadaşımın tanıdığı kırkın üzerinde yaşı olan bi abi geldi masamıza ,arkadaşımla muhabbetleri varmış,ve oturdu çayını içti,bi kaç dünya kelamı ettik laf dolaştı,geldi Kuranı anlamaya,o zamana kadar ikisinin arasındaki kelama pek karışmadım,taki o arkadaşımın kuran oku demesine o abinin ben kuran okumayı bilmiyorum dediği ana kadar, Hemen sordum okuma yazmabilmiyormusun,Arapça BİLMİYORUM DEDİ, Bende,anladığın şekilde okumayı biliyormusun dedim, EVET DEDİ, Ozaman anladığın şekilde oku hem daha faydası olur,zaten Rabbimiz bu kuranı anlaşılması için göndermiş,ve anlayalım ki ne yapıp ne yapmıyacağımızda bize rehber olsun, İşte flim,burda koptu, o abiyi,sanki ben yeni bir dine davet etmişim gibi,köpürdü, Ya sen ne diyorsun,kuranı kim anlaya bilir,ve bu tür laf kalabalığı yaptı, Bi ara ben seni tanımıyorum sen kimsin bile dedi,daha önce gelip masaya oturup çayını içip,kelamını yaparken beni tanıyıp,tanımadığı hiç önemli değilken,bir anda önemede bindi kim olduğum, en son arkadaşıma döndü,sanki sen okuyorsun dedi,arkadaşım evet dedi ve Bu abi arkasını döndü ve gitti... hani kuran da diyorya,ölçtü,biçti,tekrar düşündü ve tekrar ölçtü biçti,ne kadarda alçakça ölçtü biçti,sonra yüzünü eşkitti ve sırtını döndü gitti.. Evet neden mi anlattım bunu kısa bi izahta bulunayım, İnsanlar üzerinde Allahın değilde tağutun ,yani kendi meclislerinde Allahın hükmüne rağmen hüküm çıkartıp insanlar üzerinde tahakküm koyan ve adeleti değilde zulmu yağdıran tıpkı,muhsin hocanın dediği gibi banka boşaltanlar ile simit çalanlara aynı adeleti[ZULMU],uygulayan,lardan kurtulmanın yolu VAHİY yi anlamak ve neden benim kabul ettiğim Allahın hükmü değilde,tağutun hükmünü uyguluyorsunuz,demekle olur.. Ama yurdum insanına öyle bi yutturmuşlar ki KURANI ANLAYAMAZSINIZI,VE en vahim durumda yurdum insanı Kuranı anlmayacağını savunuyor,bu işi tezgahlayan çok süper tezgahlamış ve batılıda,zulmuda halka savundurtuyorla,batılı HAK,zulumuda,ADELET diye...Sizlere soruyorum,banka soyan ile acıktığı için simit çalan kişiye, ki banka soyanlara değilde simit çalanlara uygulanan bu adeletten[ZULUMDEN],kuranı anlayıp kuranı savunmak ve kuranı gündem etmekle ancak kurtulunmaz mı bu böyle olmaz mı... KİM ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEZSE ZALİMDİR...Maide süresinde demiyormu rabbimiz.... Bu gün en büyük zulum ve haksızlıkta,Kuranı anlamanın önüne koyulan setlerdir ve kuranı anlamayı gündem etmemektir... Aç olana bi iki gün ekmek götürürsünüz,ama aç olan EKMEĞİNİ KİM ONDAN ÇALIYORU,ANCAK KURANDAN ÖĞRENİR, Rabbimiz her canlının rızkını veriyorum demiyor mu,, Kuranı anlayan rızkının ondan nasıl çaılndığının farkına varır ve engel olur... Hayatın her alanındaki HAYAT HIRSIZLARINI GÖRE BİLMEK İÇİN KURANI ANLAMAK VE ONLARADA la diyebilmek için İLLAKİ KURANI ANLAMAK....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
27 Nisan 2012, 13:23 | Mesaj No:9 |
Cevap: Eylemsiz Söylemlerin Dünyasında Yaşamak ! Kimileri Diller Renkler Irklara değer vermezken Kimileri tek dil tek renk tek millet demekte Kimileri Allah’a şükrederken Kimileri Nankörlük etmekte... | |
04 Mayıs 2021, 13:31 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Kimileri Din Yalnızca Allah’ın derken Kimileri Dinin temsilcileri biziz demekte Kimileri Kula Kulluğu reddederken Kimileri Kula Kulluk yapmakta Kimileri Zulüm altında inlerken Kimileri Zalimlere meyletmekte Kimileri Günlük geçimin sağlamak derdinde iken Kimileri Ölmeyecekmişçesine biriktirmekte Kimileri Kuran’ı yaşarken Kimileri Kur’anı Kendine Uydurmaya Çalışmakta Kimileri Peygamberi Toplumda hissettirirken Kimileri Peygamberi Göklerden indirmemekte Kimileri Aklını kullanırken Kimileri Akılların Kiralamakta Kimileri Üstünlük Takva derken Kimileri soy sop üstünlük demekte |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |