|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esadullah,Açılış Tarihi: 26Haziran 2012 (14:40), Konuya Son Cevap : 24 Şubat 2013 (17:14). Konuya 16 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26Haziran 2012, 14:40 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Aşık Sümmaniden Şiirler Aşık Sümmaniden Şiirler Lütfeyle efendim sen benim şahım Lütfeyle efendim sen benim şahım Bir kul azat etsen n'olur efendim Tütünü eflâke dayandı ahım Herkes ettiğini bilir efendim Bunca sefa nedir ne dem hanedir Babında biçâre kul divânedir Benim derdim bana hapishanedir Hasrette bir kulun ölür efendim Kulundur Sümmani koyma zahmete Sahavet kânfsın gel merhamete Yamandır sultanım söyleme hata Gaybını illallah bilir efendim Sümmani |
Konu Sahibi Esadullah 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kuantum Belirsizlik (Heisenberg) İlkesi Kuranda... | Esadullah | Esadullah | 0 | 78 | 08 Ekim 2024 16:38 |
Gayb Alemine Açılan Kapılar... | Kitaplar/Kütüphane | Kara Kartal | 1 | 417 | 29 Ocak 2023 13:22 |
Hiperaktif ve Otizm Çocuklar İçin ... | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | Mihrinaz | 1 | 445 | 14 Ekim 2022 01:49 |
Tabiat ve Burçlara Göre Beslenme-Hangi Tabiat... | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | Esadullah | 2 | 535 | 14 Ekim 2022 01:38 |
9-Kâinatın 6 Eyyamda (Devir-Süreç) Yaratılması... | Esadullah | Esadullah | 1 | 489 | 02 Ekim 2022 13:57 |
26Haziran 2012, 20:14 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Lütfeyle Efendim Sen Benim Şahım.... Bunca sefa nedir ne dem hanedir Babında biçâre kul divânedir Benim derdim bana hapishanedir Hasrette bir kulun ölür efendim Emeğinize sağlık...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
29Haziran 2012, 19:30 | Mesaj No:3 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Lütfeyle Efendim Sen Benim Şahım.... Bâdesiz sarhoş olmuşsun Bâdesiz sarhoş olmuşsun Sen hangi sevdadan gönül Ya kime meftun olmuşsun Haber ver künyeden gönül Sen sana sahip danesin Adam ol gül-i rânasın Şahinsin sedef danesin Doğanda anadan gönül Gezer misin sahraları Arar mısın Leylâ yâri Özünde bul bir şikârı Çekil bu sevdadan gönül Adam olsan baht ulusun Yâr olsan yârin gülüsün Hangi bağın bülbülüsün Haber ver sabâdan gönül Teslim ol her emre inan Hal ehlin rengine boyan Elverir hayadan uyan Şu fi'li fenadan gönül Gezme dünyada beyvâna Çalış eresin nişana Yüzünü döndür Rahman'a Ayrılma rızadan gönül Memnun et sultanı hanı Hoşnut et Gevher Kân'ı Ara bu ezel mekânı Sefer et dünyadan gönül Derviş ol taşı teberi Dolanma böyle serseri Kaçır sen âdû ekberi Tendeki haneden gönül Ara Sümmani bir kârı Dolanma ağyar diyarı Özünde bul bu şikârı Yâd etme sineden gönül[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Aşık Sümmani |
29Haziran 2012, 21:24 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Gezer misin sahraları Arar mısın Leylâ yâri Özünde bul bir şikârı Çekil bu sevdadan gönül Emeğinize sağlık ...
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
02 Temmuz 2012, 19:08 | Mesaj No:5 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Bir dem kararın yok dağlar başında Bir dem kararın yok dağlar başında Nice bir Mecnun'a dönersin gönül Cümle halkı âlem kendi işinde Sen aşkın nârına yanarsın gönül Cevherini her sarrafa satmazsın Gece gündüz gamda yanıp yatmazsın Belli bir mekânda karar tutmazsın Her dem daldan dala konarsın gönül Bülbüle işaret olsa gülünden Güzel güzel mâni söyler dilinden Hecrâi bivefâ yârin elinden Zehri nûş eyleyip yanarsın gönül Sümmani bilmedin ceşm-i siyahı Kendine yâr etme zâr ile âhı Yükseklere çıkıp gâh ü bigâhı Gâh olup alçağa inersin gönül[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
10 Temmuz 2012, 15:01 | Mesaj No:6 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Açıldı ihya meydanı Açıldı ihya meydanı Gelene essalâ bu gün Bezl-i vücut için cana Salana essalâ bu gün Eğer ervah eğer kalam Eğer salat eğer selâm Açıldı sancağı âlem Alana esselâ bugün Hakikat ilminin ihyası Tecelli lûtfun kimyası Bu bahre süren kavrası Dalana esselâ bu gün Kimi mahzun kimi memnun Kimi mahrum kimi mahzun Bu demde cura-i kanun Çalana esselâ bu gün Bu demdedir sahip huruç Sümmâniyi olmasın pûç Âdû ekberin kılıç Çalana esselâ bu gün... aşık sümmani |
10 Temmuz 2012, 16:54 | Mesaj No:7 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler havalanıp deli gönül kalma heveste vurup kanadını kırarlar bir gün bu can sana baki kalmaz kafeste toprakta bir çukur yararlar bir gün... bana bu dörtlüğünü hatırlattınız |
13 Temmuz 2012, 14:57 | Mesaj No:8 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Bu gün vardım dost bağına Bu gün vardım dost bağına Ne hoş gelir cûşun bülbül Açılmış güller müzeyyen Ya nedir telâşın bülbül Bülbülün çektiği zardır Arada vasıta hardır Hakk'ın dört bin ismi vardır Sende mevcut meşki bülbül Bini Tevrat'ta beyandır Bini Zebur'da ayandır Dört kitapta dört bin tamdır Dumanlıdır başın bülbül Bülbülün ne fikri vardır Daim hamdi şükrü vardır Dört bin isme zikri vardır El zanneder bir kuş bülbül Bülbülün çektiği âhdır Aşkın sırrına agâhtır Muradı Celâlûllah'tır Akar gözden yaşın bülbül Sen bülbülsün doğru rahta Arzun var Cemâlûllah'ta Artar feyzin sehergâhta Kimse bilmez işin bülbül Bülbül ne hayal hâbında Nûşi var aşkın âbında Daim sen rıza babında Sümmani olsa eşin bülbül.. Aşık Sümmani |
10 Ağustos 2012, 22:26 | Mesaj No:9 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Bir gönülde meşk olursa Hûda'sı Bir gönülde meşk olursa Hûda'sı Konar ol gönüle aşkın noktası Mahbubuna uygun olsa odası Gönül mahbubundan vaz nice gelir Âşık olmadım ki nazı bileyim Kovanda arı yok güzü bileyim Ganem yok sürüde yazı bileyim Neden idrak edem yaz nice gelir Abdallar giyer mi mesti papucu Sümmani der cana mahbub sancı Mahbub sarabilmez tambur çalıcı Huzuru mahbuba saz nice gelir Aşık Sümmani |
14 Eylül 2012, 15:10 | Mesaj No:10 |
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşık Sümmaniden Şiirler Bir menzile başa kadar varmasan Bir menzile başa kadar varmasan Sen o yola kervan olsan ne fayda Bir dilberin sinesine konmasan Hayal ile mihman olsan ne fayda Bir yazı ki kara olur kalemde Sözü hor görünür her bir kelâmda Bir güzel ki seni sevmez âlemde Ya sen ona hayran olsan ne fayda Arâbî Farisf dilin olmasa Bülbüle münasip gülün olmasa Asla bir meslekte elin olmasa Dava ile sultan olsan ne fayda Deli gönül bir isyandan beridir Bir ah çeksem dağı taşı eritir Her bir güzel bir yiğidin yâridir Elin güzeline baksan ne fayda Sefil Sümmani gel Hakk'ı zikreyle Verdiği nimete daim şükreyle Yaman kişi ta ezelden fikreyle Başa geçip pişman olsan ne fayda Aşık Sümmani |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |