|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 26Haziran 2012 (11:07), Konuya Son Cevap : 27 Mart 2013 (12:35). Konuya 109 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Mart 2013, 00:12 | Mesaj No:101 |
Durumu: Medine No : 17509 Üyelik T.:
22 Mart 2012 | Cevap: kredili sisteme bütünleme hakkı getirildi mi Erdoğan'a 'AÖF' sorusu CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak'tan Erdoğan'a Açıköğretim sorusu. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Açıköğretim Fakültelerinden Bütünleme Hakkının kaldırılması ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdi. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) kararına rağmen, yaklaşık 2 milyon öğrencisiyle dünyanın en büyük eğitim kurumlarından biri olan ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri (AÖF), bölümlerinin tamamımın bu yıldan itibaren dönemlik kredi sistemine geçmesi ile birlikte bütünleme sınavlarının ortadan kaldırılmasıyla, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin yaşadığı mağduriyeti dile getiren yazılı bir soru önergesi verdi. ŞAFAK, BAŞBAKAN’DAN NE İSTEDİ! CHP’li Şafak yazılı soru önergesinde; “Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin hem istihdam ettiğini, hem de eğitim ve öğretim görmekte olduklarını, mevcut sistemde bile sınıf geçmekte zorlandıklarını, bu sebepten dolayı YÖK’ün kararına rağmen, Açıköğretim Fakültelerinden kaldırılan Bütünleme Hakkı’nın tekrar verilmesi gerektiğinin” altına vurgu yaptı. Şafak, Başbakan Erdoğan’a, “Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) 22.06.2012 Tarih ve 5854-27380 sayılı Kararı’nı da hatırlattı. YÖK’ün Kararı: bütün üniversitelerin öğrencilerine bütünleme sınavı hakkı tanıması zorunluluğudur. YÖK’ün Kararına rağmen, Anadolu Üniversitesi’nin keyfi uygulama yaptığını dile getiren Doğan Şafak, Başbakan Erdoğan’a çarpıcı sorular sordu. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorduğu yazılı soru önergesinin tam metni: İŞTE DOĞAN ŞAFAK'IN ERDOĞAN'A SORDUĞU SORU ÖNERGESİ... Yaklaşık 2 milyon öğrencisiyle dünyanın en büyük eğitim kurumlarından biri olan ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri (AÖF), bölümlerinin tamamımın bu yıldan itibaren dönemlik kredi sistemine geçmesi ile birlikte bütünleme sınavları ortadan kaldırılmıştır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri (AÖF), Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) 22.06.2012 Tarih ve 5854-27380 sayılı Kararı’na (bütün üniversitelerin öğrencilerine bütünleme sınavı hakkı tanıması zorunluluğu) uymaması, AÖF’de okuyan öğrencilerin mağdur olmasına neden olmuştur. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri; hem istihdam etmekte, hem de eğitim ve öğretim görmekte olduklarından, mevcut sistemde bile sınıf geçmek için çok zorlanmaktadırlar. AÖF öğrencilerinin büyük bir oranının; maddi imkânsızlıklar nedeniyle, istihdam etmek, evinin geçimini sağlamak ve ailesine yük olmamak için örgün eğitim ve öğretimden ziyade, Açıköğretim ve eğitim sistemini tercih ettiği, maalesef bilinen bir gerçektir. Bu doğrultuda; 1-Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) bütün üniversitelerin öğrencilerine bütünleme sınav hakkı tanıması zorunluluğu kararına rağmen, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri’nin bu karara uymaması sonucu, AÖF öğrencilerinin yaşadığı mağduriyeti gidermek için ilgili kurum ve kuruluşlara çalışma yapmaları doğrultusunda bir talimatınız olacak mıdır? 2-AÖF’den bütünleme hakkının kaldırılmasıyla, öğrencilere yapılan haksızlığın, eğitimde eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyor musunuz? 3-YÖK’ün kararına rağmen, Anadolu Üniversitesi AÖF Rektörlüğü’nün yaptığı keyfi uygulamayı doğru buluyor musunuz? 4-Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencilerinin bütünleme sınavı hakkı ile ilgili Rektörlüğe gönderdiği dilekçe ve itirazları dikkate almamasıyla ilgili yapmayı düşündüğünüz bir uygulama olacak mıdır? 5-AÖF öğrencilerinden iki dönem halinde eğitim ve öğretim giderleri alınmaktadır. Bir dönemde geçerli not alamayan öğrenci, her dersin eğitim ve öğretim giderini, bir sonraki dönemde ödemektedir. AÖF öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu, geçemediği dersleri, bütünleme sınavlarında vermektedirler. Bütünleme sınav haklarının kaldırılması öğrencileri maddi olarak zorlamaktadır. YÖK’ün kararının AÖF Rektörlüğü tarafından uygulanmamasının alınan eğitim ve öğretim giderleri ile bir ilgisi var mıdır? 6-AÖF Rektörlüğü’nün uygulamasının, Normal Öğretim ve Açık Öğretim alanlarında harçların kaldırılmasıyla bir ilişkisi var mıdır? CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak az önce gördüm bu haberi insanları umutlandırmaktan başka bir sonuç çıkmıyor yinede hayırlısı olsun inşallah
__________________ Mevlana'ya sormuşlar: ''SEVGİLİ' nasıl olmalı' diye 'dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanılmalı' demiş... |
04 Mart 2013, 01:07 | Mesaj No:102 |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: kredili sisteme bütünleme hakkı getirildi mi
Chp sonunda iyi bir iş yaptı, inşallah hayırlısıyla geri gelir bütünleme, hayatımda ilk kez 1 dersten ihtiyacım oldu onda da yok..
__________________ "Bana ne çok 'gel-git'ler var hayatında, diyorsun.. Tut ki biraz Hâcer'im, hayat denen çölde say ediyorum..!" A.Genç |
06 Mart 2013, 03:01 | Mesaj No:104 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: kredili sisteme bütünleme hakkı getirildi mi inşallah olumlu sonuçlar alırız...
__________________ |
11 Mart 2013, 22:54 | Mesaj No:106 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: kredili sisteme bütünleme hakkı getirildi mi ve son haber !!!! Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür net konuştu... Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür bugün yapmış olduğu açıklamada, bu sene dönem başında almış oldukları karardan dönmelerinin söz konusu olmadığını ve kesin bir dille bütünleme sınavının olmayacağını belirtti. Açıköğretim fakültesinin dönemlik kredili sisteme geçtiğini hatırlatan Özgür, "Bu nedenle öğrencilerin değerlendirilmesi bağıl sisteme geçmiş oldu. Örgüt eğitimle bu geçişlerin sağlanması adına öğrenciler ara sınavı ve dönem sonu sınavıyla değerlendirilecek. Yani her iki sınavdaki başarılar dikkate alınacak. Bütünleme sınavı yapılmayacak" dedi. AÖF'LİLERİN BÜTÜNLEME İSYANI SOSYAL MEDYADA! Bütünleme hakkı kaldırılan AÖF Açıköğretim öğrencileri haklarını aramak ve bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da organize oldu. AÖF yönetimi tarafından kaldırılan bütünleme sınavları AÖF öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor. YÖK tarafından bütün üniversitelerde yapılması yasal zorunluluk haline getirilen bütünleme sınavları sadece AÖF'de yok. Bütünleme haklarını geri isteyen AÖF Açıköğretim öğrencileri 'AÖF Bütünleme Sınavı Yardım Kampanyası' başlattı.
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
27 Mart 2013, 12:26 | Mesaj No:108 |
Cevap: kredili sisteme bütünleme hakkı getirildi mi
arkadaşlar benim bildiğim bir öğrenci hangi dönemde o dersten kalmışsa 2.snıfta odersi kaldığı dönemde verecektir. sadece burda öğrencinin okuyacağı yıl uzuyor.örneğin ilahiyat 2 yıl okuyan bir öğrenci ara sınavın arapça dersinde kalmış ise o dersi 2. sınıfta ara döneminde verecektir.2.sınıfın derslerini kaldığımızn derse ekliyoruz .kredimizide artırabiliriz.bu anlattıkalarım aöf için.bilgi için 4441026 aöf bürolarını arayabilirsiniz arkadaşlar. hepinize başarılar dilerim.
| |
27 Mart 2013, 12:32 | Mesaj No:109 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: kredili sisteme bütünleme hakkı getirildi mi uzgnbu konunun her güncllenişinde öle bir umutla gryrm ki anlatamam .. hakkımızı geri versinler artık .. istiyoruzzzzz !! ..
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
27 Mart 2013, 12:35 | Mesaj No:110 | |
Durumu: Medine No : 20510 Üyelik T.:
01 Ekim 2012 | Cevap: kredili sisteme bütünleme hakkı getirildi mi Alıntı:
halbu ki o kadar çok şey istemiyoruz sadece hakkımız olanı verseler yeter yok yere bir dönem uzatmak bir sene uzakmak kızgın000 neyse ben hakkımı helal etmıyorm onlara
__________________ Derdi dünya olanin dünya kadar derdi olur... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |