|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Aysima,Açılış Tarihi: 23 Ocak 2009 (13:36), Konuya Son Cevap : 23 Ocak 2009 (19:40). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Ocak 2009, 13:36 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | Allah'a havale ediyorum!! Allah'a havale ediyorum!! Suâl: Birine beddua için, ( Seni Allah'a havale ediyorum)demek, uygun olur mu? Cevab: Söyleyen şahsa ve niyetine göre değişir. İbni Mesud hazretleri buyurdu ki: Ebu Cehil ve arkadaşları, Resulullah a.s.m. Kâbe’nin yanında namazda secdede iken, üstüne deve işkembesi attılar. Resulullah, namazını tamamlayınca, yüksek sesle, "Allahım, Ebu Cehil’i, Ukbe bin Rebia’yı, Şeybe bin Rebia’yı, Velid bin Utbe’yi, Ümeyye bin Halef’i, Ukbe bin Muayt’ı sana havale ediyorum" buyurdu. Bedir savaşında, Resulullahın ismen zikrettiği bu kimselerin, hepsinin yere serilmiş cesetlerini gördüm. (Buhari, Müslim, Nesai) Allah'a havale ediyorum sözü, senin yaptığın bu kötülüğe karşı sabrediyorum, buna karşılık vermiyorum, yaptığının cezası ne ise, Allahü teâlâ versin, anlamında söylenirse, mahzuru olmaz
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
Konu Sahibi Aysima 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Risale-i Nurda Namaz | Risale_i Nur (Said Nursi) | Aysima | 0 | 2288 | 21 Mart 2009 23:15 |
Son Cüzde Kaçırılmaması Gereken SünnetLer | Kur'ân-ı Kerim Genel | Yitiksevda | 5 | 3055 | 21 Mart 2009 23:06 |
Emir Sultan | Alimler(Rh) | Aysima | 2 | 2449 | 21 Mart 2009 21:22 |
Tevazu | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 2 | 2302 | 26 Şubat 2009 20:27 |
Risale-i Nurlar"'da Yahûdi | Risale_i Nur (Said Nursi) | Emekdar Üye | 3 | 2124 | 25 Şubat 2009 22:35 |
23 Ocak 2009, 18:03 | Mesaj No:2 |
Cvp: Allah'a havale ediyorum!! Burada hesaplaşmak kolay olur... Diğer tarafa bırakanlardanım bende Şahsen ...Rabbim neylerse güzel eyler ..Sabır gösterebilmek ne büyük erdemdir ...Sabredipte mizanda haklı-haksız görülmesi ...Rabbim kimsenin kalbini kırıpta Helallik almadan göçmeyi nasip etmesin ...Bu şekilde olanların vay haline !! | |
23 Ocak 2009, 19:40 | Mesaj No:3 |
Cvp: Allah'a havale ediyorum!!
Allah'a havale etmek; karşı tarafı affetmemek ve rahmet ile değilde adalet ile muamele edilmesini dilemek anlamında kullanılıyor genellikle.. Semena'nın yazdığı konu ile ilgili olarakta şu bilgimi paylaşmak istiyorum..(Duasınada amin diyorum!) Bir Hocam vardı derdi ki: -Kardeşim özellikle maddi konularda hakkınızı bu dünyada almaya bakın, çünkü hakkınız olan kişinin ahirette verecek bir şeyi olmayabilir.Burada diyeceksiniz ki (-O zaman günahlarımızdan veririz.) Bakın Resulullah efendimiz buyurmuşlar ki (Hasenat seyyiatı giderir-yani sevaplar günahları yok eder) Yani sevaplar günahları yok edince eğer sevabınız çok olup elde sevap kaldı ise hak alacağınız yere ne vereceksiniz? Burada yine bazı ulema şu görüşü dile getirmişler; O zamanda zaten müflis durumdaki hak verecek kişinin azabına eklenir.Bununda hak alacak kişiye ne faydası olur acaba? | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |