|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: 06 Mayıs 2017 (20:42), Konuya Son Cevap : 19 Nisan 2018 (19:32). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mayıs 2017, 20:42 | Mesaj No:1 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Yaşamın,ölümün Allah için Yaşamın,ölümün Allah için [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] En'am 162.ayet De ki: Muhakkak benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbı olan Allah içindir ne düşündüğünü bilirsin, ne hissettiğini de her insan kendine bir yol seçer sen ise çoktan seçmişsin yaşamın,ölümün Allah için varlığın,yokluğun sözün,kalemin kalışın,gidişin adımın Allah için olsun istersin emin bir kararla s/öz güvenle oysa değil mi ki her Müslümanın her sözü sözdür ne yemine gerek vardır,ne ant içmeye kuralın Rabbinin hükümleridir Kur'an'dır hayatına benimsediğin batıl seni artık esir edemeyecek Rabbinin büyüklüğüne sarılırsın hakla batılı ayırırsın bilirsin artık o çizgiyi çizersin Allah için ne varsa rızasına uymayan ,uyanışlar Allah için olur benliğinde ne uyuma,ne yılma zamanı vakit Allah için yol alma zamanı hedefini alırsın gönlüne,ömrüne Rabbim ben Senin için varım varlığımda,yokluğumda Senin için olsun yemin gibi bedelini hazırdır ödemeye insan sözden değil,yürekten teslim olur selam olsun Allah için yaşayanlara,,,:-))) 05.04.2017 |
Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Günahı yüze vurmak kolay | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 25 | 20 Kasım 2024 18:23 |
Suriyeli sanmıştım | Serbest Kürsü | Kara Kartal | 2 | 45 | 17 Kasım 2024 16:04 |
Uyanmak zorundayız! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 41 | 13 Kasım 2024 00:36 |
Tanımını başkalarının gözünde arama | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 39 | 13 Kasım 2024 00:09 |
Bazı şeylerin içimizde Tutsak | Kur'ân-ı Kerim Genel | Vasat | 11 | 325 | 02 Kasım 2024 14:07 |
10 Ağustos 2017, 18:35 | Mesaj No:2 |
08 Nisan 2014 | insan geçtiği yolu unutmamalı Allah için seçtiği yolu bırakmamalı öyle ya her insan yaptıklarından mesuldür Rabbin sana seçenek vermiştir aklınla beraber şeytan senin düşmanındır nefsin uyarsan seni yoldan çıkarır şeytan hemen devreye girer seni o yoldan uçuruma atar kul bunun fakında olup her anında kendini yoklamalı neye kime göre yaşıyorum bu hayatı dünya da emelleri mi,ahiret azığımı hazırlıyorum yoklamalı meşguliyetlerini bilmeli ki insan bir beşer oluğunu her an şaşabileceğini hiç bir ameline güvenip kibrine yenik düşeceğini oysa.... Rabbin seni imtihanlarla sınayacağını, kulluk makamını kazanmayı ne kadar arzulayacağını bilmeni ister yoksa ... Rabbin senin hiç bir hareketine,hiç bir ameline,ibadetine muhtaç olmayacağını kavrayıp akletmelisin kulluğunu kazanmanda sana cenneti vadediyor ne kadar hoşnutsun verdiklerinden istediğini kullan diyor dünya nimetlerinden yeter ki nankör olma verilenin kıymetini verilmeyenin rızasını bil diyor ,,, 06.04.2017 |
23 Ekim 2017, 00:13 | Mesaj No:3 |
08 Nisan 2014 |
aslında...insana verilen her saniye kalan zamanını Rabbin için değerlendir demektir,,, |
17 Nisan 2018, 01:28 | Mesaj No:4 |
08 Nisan 2014 |
dünyaya göz atıyorsun görüyorsun ki çoğu insan dünyalık hayallerinin peşinden koşarak gidiyor bazen gönül koyuyorsun,insanlara değil vurdum duymazlıklarına Allah için değerleri geri bırakıp dünyalık hevesleri öne alışlarına insanız elbet zaaflarımız var diyorsun gönül dolusu dualar ediyorsun tek umut Rabbimizden diyerek bakıyorsun bırakmıyor kendini insan rahat,illa bu dünyaya ait gerçekleşecek bütün arzu edilenler peki ya ahiret kaygısı onu sonra düşünürüz tantanası sonunun faciasına son anda pişman olmak ne kadar yarar sağlayacak amel defterine ne yazılacak Rabbim bilir.... Rabbim Sen bizi rahmetinle düzelt Rabbim Sen bizi İslamla/Kur'an'la haşır neşir et Rabbim dünyalık arzularımızı körelt hayırla geçsin ömrümüz ,,,, |
19 Nisan 2018, 19:31 | Mesaj No:5 |
08 Nisan 2014 |
bir bak arkana bu gününe ne var senle ne yok varlıklar mı çok yokluklar mı bi o kadar hayallerin olmamıştır kesin yanında olacağını sandıkların nerde mazide dimi peki... nedir sende var olan kalbine çok bak, az değil nedir meşgul eden zihnini yokla nedir yoran zikir mi sanmıyorum dünya bazen zehirdir içine akıtma seni yorsa yorsa dünyadan vazgeçmeyişindir onca hayallerin olması lazımdı dimi kaç kereler bunla yorgun kalbini faydası hiç olmamıştır kesin yalnız kal derim sesin çıkmasın mümkünse bol bol düşün bunu Allah için yap en çok da kendin için içindeki Allah sevgisi Rabbini yaşadığını belirler insanların geçici övmeleri değil,,,,,, |
19 Nisan 2018, 19:32 | Mesaj No:6 |
08 Nisan 2014 |
her niyet Rabbin için olursa insana başka bir mutluluk verir düşünsene sözlerin de doğruluk adımlarında eğrilik kalbinde fesada yer vermiyorsun amacını biliyorsun yeter ki Rabbim razı olsun her insan değil de kimi insanlar kul olmayı bilir her engele sabır imtihanına hamd nimetlere şükür eder,,,, |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |