|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 10Haziran 2008 (17:44), Konuya Son Cevap : 16 Kasım 2014 (20:37). Konuya 17 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10Haziran 2008, 17:44 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Benim adım türban Benim adım türban BENİM ADIM TÜRBAN Sessiz çoğunluğun tedirgin edilen objesi’ Suskun kaldıkça ‘ezilen’, ezildikçe ‘dikleşen’ nesnesi. Birileri adıma velev ki siyasi simge’ diyerek, ötekileri ‘dayatma’benzetmesi yaparak güç aldı benden. ‘Çoğunluk-azınlık’kavgasının ana teması haline getirilmeye çalışılan ‘dini emir’. Yüzde yetmişin serbestlik istediği, yüzde otuzların ‘direnç noktası’. Gün oldu üniversitede kapı önünde bekleyen bir genç kız olarak çıktım karşımıza. Zaman oldu Beyazıt Meydanında eylem yapan anne kucağındaki küçük bir bebek oldum. Herkesin bitti dediği noktada bir üniversitenin avlusunda hayalleri sönen bir genç kızın gözyaşları olarak düştüm yerlere. Asya’dan Avrupa’ya el ele tutuşup Boğaz Köprüsünün geçildiği kıtaların birleştiği nokta oldum bazen. An geldi ellerine kelepçeler vurularak, zorla polis arabalarına bindirilen genç bir kızın edasına büründüm. Siyasi parti oldum iktidara yürürken muhalefete de malzeme oldum. Siyasetin tutunacak, sığınacak ve direnecek dalı oldum. Kısacası AK Parti, CHP, MHP, DYP… oldum olmasına da, bir türban olamadım. Benim adım türban;Sessiz çoğunluğun tedirginliğinin ‘inat objesi’ Bilmeyenlerin korkusu, bilenlerin ise sadece başörtüsü. Benim adım türban; Sakarya’dan, Van’dan, İstanbul’dan, Ardahan’dan, İzmir’den ayak bastığınız her noktadan hatırlanan meydanlar verdi bana adımı. Benim adım türban; Emine Erdoğan oldum bir kaşık suda fırtına koparmaya çalıştılar. Benim adım türban;Hayrunisa Gül’le beni Çankaya’ya yakıştıramadılar. Kemal Alemdaroğlu’nun diline üniversitelerde serbest bırakılırsam CHP'nin ‘muhalif duruş’ ilhamı, iktidara karşı kozu oldum. Benim adım türban; anayasal değişikliklerin, anayasa çatışmasının baş sebebi benim. Üniversitelerde serbest bırakılmam için anketlerin hepsi ben oldum son zamanlarda. O oldum, bu oldum ama muhaliflerin gözünde hiçbir zaman olup kendim olamadım. Ayhan Kıskaç
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2477 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11165 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2694 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2305 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2729 | 07 Eylül 2009 09:26 |
11Haziran 2008, 00:56 | Mesaj No:2 |
Cvp: Benim adım türban
açıktan sövemem emri ilahiye az kalleş,biraz münafığım karşı gelmem emri ilahiye çalınan minarelerin kılıfıyım. derdim ne siyaset ne diyanet ben türban ın tüccarıyım | |
11Haziran 2008, 01:10 | Mesaj No:3 |
türban şu günlerde bir hayli fonksiyonel oldu ki sormayın... ilahiyatçısı meşruluğunu tartışır, siyasetçi için bitmek tükenmek bilmeyen oy kapısı, açıkoturumlarıda nasıl bağlanacağı konusunda üzerinde saatlerce teoriler üretilen bir malzeme, sanatçısının hayranlarına hoş görünmesi için ideal bir aksesuar, sokakta kendisine neden başörtüsü bağlıyorsunuz diye sorulan teyzemiz içinse biz babannemizden böyle gördük diye öğrendiği bir inanç... bunları uzatmak mümkün, başörtüsü bu ; nereye çekerseniz oraya uzar...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
11Haziran 2008, 01:35 | Mesaj No:5 |
| |
01 Ağustos 2014, 14:51 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Cvp: Benim adım türban Alıntı:
| |
01 Ağustos 2014, 15:08 | Mesaj No:7 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Benim adım türban O oldum, bu oldum ama muhaliflerin gözünde hiçbir zaman olup kendim olamadım. |
01 Ağustos 2014, 15:13 | Mesaj No:8 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Benim adım türban
yazı o kadar güzel ki başörtülülerin çektiği sıkıntılı dönemleri anlatmış bu sıkıntı aşılmış gibi görünse de hala kanayan bir yara ben kendi açımdan söyleyeyim eğer başka bir hükümet gelirde sınavlara, okuyacağım okula baş örtü yasağı getirir diye de kaygı çekiyorum |
02 Ağustos 2014, 15:34 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Benim adım türban Ve adam oğluna dedi ki; '' Bak oğlum ! Öyle kadınlar var ki, saçlarına rüzgar bile değmemiştir. İllaki seveceksen, işte böyle bir kadını sev'' Osman N. Ünsal... Güzel bir nasihatti sizlerle paylaşmak istedim. |
02 Ağustos 2014, 22:33 | Mesaj No:10 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Benim adım türban gerçekten çok güzel bir nasihat söyleme üslübu da çok güzel |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |