|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 09 Ocak 2012 (14:28), Konuya Son Cevap : 09 Ocak 2012 (16:55). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Ocak 2012, 14:28 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Nakşi bendi gerçeği Nakşi bendi gerçeği [YT]jhhEPb8DOvI[/YT]
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ELFAZI KÜFÜR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 2 | 707 | 29 Ağustos 2021 23:16 |
BiR SORU | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 19 | 6792 | 19 Aralık 2018 23:11 |
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1139 | 18 Aralık 2018 22:55 |
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1284 | 27 Ekim 2018 22:27 |
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1281 | 03 Ekim 2018 21:57 |
09 Ocak 2012, 14:34 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Nakşi bendi gerçeği
[YT]Th2N1sFf17U[/YT]
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
09 Ocak 2012, 15:30 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Nakşi bendi gerçeği Bu adam daha evvel şeyhlik makamında idi Yanlış değilsem ferit aydın olsa gerek Yani bu zat daha evvel kutsanan nakşi bendi şehlerinden biri Uzun yıllar önce bir kitabını okumuştum çok samami itirafları vardı.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
09 Ocak 2012, 16:31 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Nakşi bendi gerçeği Ferit Aydının anlattığı zikir dersini dinleyince çok güldüm gerçekten ayrıca zikirden sonraki bu ateşler falan da Nakşibendilikle hiç alakası olmayan bir şey ve kurbağalardan temin edilen maddeler falan maşaallah stand up yapmış yani... Bir videosunda da A"llah Allah diye zikir bidattır" diye Kurana tamamen ters bir ifade kullanmıştıki şaştım kaldım açıkcası...Kuranın emrine nasıl bidat denir? Bakın sevgili dostlar Tasavvuf sadece Nakşibendilik demek değildir, burada Nakşibendilik diye başlamış ve Nakşi yolunda alakasız olan durumları izah etmiş, Eğer Nakşibendi Tarikatında bu ikinci videoda anlattığı olaylar olsaydı yani bunu bana dikta etselerdi VALLAHİDE BİLLAHİDE TİLLAHİDE bir dakka durmaz ve arkamı dönerdim yok böyle birşey ya Evet zikir dersi vardır biz ona Vird deriz bu derste Allah Lafzı ile zikredilir buda zaten Kuranda açık açık bildirilmiştir.Allah kendisi buyurmamışmı "İster Allah deyin ister Rahman deyin" diye, Efendimiz s.a.v buyurmamışmı "yeryüzünde Allah Allah denildikçe kıyaet kopmayacaktır" diye ... Az biraz keşke bizlere kulak verseniz Tasavvuf İslamda Güzel Ahlakı temsil eden bir yoldur ama asla bir din değildir.Nasılki Fıkıh Hükümleri açıklar Ve ümmeti yönlendirirse Tasavvufta kişiye Güzel Ahlak öğretir. vesselam |
09 Ocak 2012, 16:41 | Mesaj No:5 |
14 Aralık 2010 | Cevap: Nakşi bendi gerçeği Bakın sevgili dostlar Tasavvuf sadece Nakşibendilik demek değildir, burada Nakşibendilik diye başlamış ve Nakşi yolunda alakasız olan durumları izah etmiş, Eğer Nakşibendi Tarikatında bu ikinci videoda anlattığı olaylar olsaydı yani bunu bana dikta etselerdi VALLAHİDE BİLLAHİDE TİLLAHİDE bir dakka durmaz ve arkamı dönerdim yok böyle birşey ya Esadullah bey ben daha evvelde söyledim siz ya tasavvufu bilmiyorsunuz yada tasavvufçu değilsiniz Bu zat kendisi o şeyhlerden biri idi kendi tarikatını bilmezmi?
09 Ocak 2012, 16:45 | Mesaj No:6 |
14 Aralık 2010 | Cevap: Nakşi bendi gerçeği Az biraz keşke bizlere kulak verseniz Tasavvuf İslamda Güzel Ahlakı temsil eden bir yoldur ama asla bir din değildir.Nasılki Fıkıh Hükümleri açıklar Ve ümmeti yönlendirirse Tasavvufta kişiye Güzel Ahlak öğretir. alıntı Esadullah bey o halde dinin tarifini yaparmısınız bakalım tasavvuf islam dışında bir dinmidir? değilmidir? hep birlikte görelim inşAllah.....
09 Ocak 2012, 16:55 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Nakşi bendi gerçeği Alıntı:
Bu zat şeyh falan değil kardeşim yani bir Mürşid değil bu zatın Ailesinde Halifelik yani İrşad yetkisi olanlar var bu zatta bu ailenin ferdi ve eğtim almış bir üyesi hangi şeyhmiş bu adam ? Yani size beklediğiniz bir davranış sergilemediğim içinmi beni Tasavvufçu değilsin diye nitelendiriyorsunuz anlamadım, Elbette sizin yada size lanse ettirilen ve Tasavvufla alakası olmayan görüşleri sergilemediğim için bu söyleviniz anlıyorum, Eğer ben deseydim bende ateş basıyorum, bende kendimden geçiyorum, bende görünmeyen alemlerde geziyorum o zaman kötü insanmı olacaktım , Tasavvufu size burda defalarca yazdım ama bunu görmediniz bile tekrar yazayım Allah Rızası için , Tasavvuf Kuran ve Sünnet çizgisinde İslamı yaşamak ve bu yaşantıyı Muhammedi Ahlak (Güzel Ahlak) ile süslemektir.Tasavvuf kişiyi hem madden ve manan olgunlaştıran kişiye Kulluğu tattıran, ALLAH c.c. tan başka ilah olmadığını Şer-i ölçülerde öğreten bir yoldur.Özü İslamdır , yolu İslamdır amacı ise La İlaha İllallah demeyi öğretmektir..... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |