|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 03Haziran 2012 (15:22), Konuya Son Cevap : 04Haziran 2012 (13:13). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03Haziran 2012, 15:22 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan [YT]pCeUPPgqGx0[/YT] Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan İnternette olan bir videoya göre diyalog çalışmaları çerçevesinde Belçika-Türk Dostluk ve Diyalog Derneği, Brüksel'in en büyük kiliselerinden olan Sean Jean Baptista kilisesinde ezan okutmuş. 31 Mart 2012 günü gerçekleştirilen bu olaydaki asıl gariplik, ezanda "Eşhedü enne Muhammeden resullullah" (Şehadet ederim ki Muhammet Allah'ın resulüdür) kısmı yer almıyor.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 59 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 73 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 72 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 80 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 93 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
03Haziran 2012, 19:25 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan
F.Gülen : Küresel Barışa Doğru s.131 "Herkes kelime-i tehvidi esas alarak çevresine bakışı yeniden gözden geçirmeli ve ıslah etmelidir.Hatta kelime-i tehvidin ikinci bölümüne , yani "Muhammed Allah'ın resuludur" kısmını söylemeksizin ikrar eden kimselerede merhamet nazarıyla bakılmalıdır." F.Gülen:Hoşgörü ve Diyalog İklimi s.241 "Kuran devamlı Allah'ı bırakıpta bazılarımız bazılarımızı rab edinmesin diyor.Dikkat edin , bu mesajda Allah'ın resulu yoktur." Gülen'in sağkolu Ahmet ŞAhin 17.04.2000 Zaman Gazetesi "Mühim olan kelime-i tehvid inancıdır.Hz.Muhammed'i kabul ve tasdik ise şart olmayıp bir kemal mertebesidir." Tamamen alıntıdır, sahih mi degil mi saglama yapamadım cünkü kitapları kütüphanede mevcut degil. Varolan kisiler bakıp bilgi verirlerse sevinirim.
__________________ Bismillah diyerek... |
03Haziran 2012, 20:04 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan Ey yüce peygamber kafirlere ve münafıklara karşı cihad et,onlara sert davran.Tevbe 73 Elbette, Ehl-i kitabdan [Yahudi ve Hristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar mahlûkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6] Bir hadis-i şerif meali de şöyledir: (Beni duyup da, bana inanmayan (Önceki dinimi bıraktım, islam dinine girdim demeyen) Yahudi ve Hristiyanlar, muhakkak Cehenneme girecektir.) [Hâkim, Müstedrek] Yine Muteber Fetva kitabında buyuruldu ki; Hristiyanlar, Ehl-i kitabdır. Ehl-i kitabın hepsi de kâfirdir. (Fetava-i Hindiyye) Dinde zaruri olan şeylerden birine inanmayan kâfir olur. Bunun kâfir olduğunda ve Cehennemde sonsuz azap çekeceğinde şüphe eden de kâfir olur. Bunun kâfir olacağı, Bezzaziyye, Dürr-ül-muhtar, Kadı İyad’ın Şifa, İmam-ı Nevevi’nin Ravda ve İbni Hacer-i Mekki’nin el-A’lam kitaplarında açıkça bildirilmiştir. Bir Hristiyan’ı, bir Yahudi’yi ve din-i İslam’dan ayrılanlardan birini kâfir kabul etmeyen kimsenin kâfir olacağında şüphe eden kimsenin de kâfir olacağını, İslam âlimleri söz birliğiyle bildirdiler. Bu söz birliği adı geçen kitaplarda yazılıdır. Kâfir olmasında şüphe eden de kâfir olunca, onu Müslüman bilenin nasıl olacağını ve hele, onu İslam âlimleri için kullanılan unvanlarla övenin nasıl olacağını düşünmeli. Bu sözümüzden, böyle kimseleri İslam âlimi sananların ve bunların küfür saçan sözlerini, yazılarını övenlerin, yayanların, kâfir olacaklarını iyi anlamalı. Övmek, yaymaya çalışmak ve reklamını yapmak, razı olmayı, beğenmeyi gösterir. Küfre rıza, küfür olur. Küfre rıza demek, kâfirin küfür üzere kalmasını istemek değil, onun küfrünü beğenmek demektir. (Fetavel-Haremeyn, Faideli bilgiler) Bir kimse, kendini Müslüman sanır. Kelime-i tevhit okur. İnanıyorum der. Müslüman olduğunu söyler. Hâlbuki kâfirlerle, münafıklarla görüşerek, konuşarak onun Müslümanlığı, imanı saf ve temiz kalmaz. Hatta büsbütün gider de, farkında bile olmaz. Allahü teâlâ, hepimizi, nefislerimizin kötülüğünden ve amellerimizin bozuk olmasından korusun!” (163. mektup / Mektubat-ı Rabbani) Müslümanlar birlik olacakmış,O kadar derdimiz varki kendi içimizde.Kendi ayağımıza dolanan iplerden kurtulamadığımız için kafamızı kaldırırıpta Ne vahdet ,ne fetih,ufukta görünmüyor!!! Diyaloğculukta bunlardan biri..
__________________ |
03Haziran 2012, 21:11 | Mesaj No:4 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan Sen onların dinlerine uymadıkça, yahudi ve hristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki: "Şüphesiz doğru yol, Allah'ın (gösterdiği) yoludur." Eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların heva (arzu ve tutku)larına uyacak olursan, senin için Allah'tan ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı. (BAKARA 113) yoruma gerek varmı ?
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
03Haziran 2012, 23:00 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan Yadırgamamak Lazım Bu iş zaten onların benliğine yerleşmiş Gülen Cemaatinin yayın organı olarak bilinen Zaman gazetesinin 26 Ekim 2002 tarihli spor sayfasında yer alan seçim reklamı; gazetenin İslami hassasiyete ne kadar sahip olduğunu ifşa eder nitelikte!!! Menfaatleri söz konusu olunca onlara Mübah sınırı yoktur!
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04Haziran 2012, 11:22 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan Bu videonun bir çok sitede yayınlanmasından sonra tepkiler üzerine ezanı okuyan kişi açıklama yapmış Süleyman Erkişi,tepkileri cevaplamak üzere Twitter hesabından da bir açıklama yaptı. Açıklamaları şöyle: Yanlışlıkla eksik okuduğum ezan sebebiyle herkesten özür dilerim. Bu sadece insani bir hatadır. Aksini en başta ben kabul etmiyorum... Sehven yapılmış bir hata olması sebebiyle,bunun özellikle,telkinle veya başkaca bir sebeple yapılmadığını,kişisel bir unutkanlık, Bir insani hata olduğunu tekrarlıyor,bunun söylediğim gibi bilinerek,altında başka hiç bir şey aranmaması gerektiğini belirtmek istiyorum Ezandan efendimizi çıkarmak mümkün değildir,böyle bir düşünce benim hiç bir zaman aklımın ucundan geçmemiştir. Daha önce benim konserlerime gelen dostlar bilir ki,tüm konserlerimi Salat-ı ümmiye ile başlatır ve bitiririm. İlk defa bir programda ezan okudum,kimse bana şöyle oku demedi. İlk olması hasebiyle de maalesef böyle bir hata yapmışım. Tekrar özür diliyor,saygı,sevgi ve en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum...
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
04Haziran 2012, 11:33 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan
Videonun tamamına ulaştım Diğer kısımlarında Allah resulüne salavat getiriliyor dikkatimi çekti İnşallah böyle bir hataya sırf Şirin gözükme adına kimse düşmez...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04Haziran 2012, 13:13 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: Diyalogculardan kilisede Hz. Muhammed'siz ezan İnşaallah ..
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |