Haşhaşlı Revani Tatlısı /medineweb mutfağı
haşhaşlı Revani tatlısı 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 buçuk su bardağı yoğurt yarım su bardağı sıvı yağ(bu önemli yağ fazla konunca tatlı tepsinin dibinden kalkmıyor) 1 su bardağından biraz eksik yani çeyrek eksik çekilmiş ceviz yarım su bardağı siyah haşhaş(rengi ama mavi gibi duruyor) 1 buçuk su bardağı irmik 2 paket kabartma tozu(kabartma tozu 2 tane olunca daha iyi kabarıyor) 1 paket vanilya 2 portakalın kabuğu(isteğe bağlı tatlıda portakal aroması sevenler için) 1 su bardağı un(yumurtanın büyüklüğüne göre biraz azaltıp biraz fazlalaştırabilirsiniz) şerbeti 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su çok az limontuzu şerbette püf noktası kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatmak altını kapatmak ve ya şerbet ılık tatlı soğuk ya da tam tersini yapın şerbet koyu olursa şerbeti kek tam anlamıyla çekmez isteğe bağlı olarak şerbeti döküp tatlı soğuduktan sonra 1 kutudaki 1 paket krem şantiyi sütle çırpıp üzerine sürülürse daha güzel görüntü ve tat oluyor netteki tariflerde sadece haşhaş koyarak haşhaş tatlısı yapıyorlar ben onu da denedim ama irmik tatlısı tarifime haşhaşıda koyunca daha gevrek ve haşhaşla görünümü güzel olan tarif ortaya çıktı ben bunu iki kez denedim çok beğenildi benim ufaklığın isteğiyle şimdi yine yapıyorum çok yiyeceğini sanmıyorum ama ne isterse yapmaya çalışıyorum bir de benim gibi çocuğunuzla birlikte tatlı yapmaya çalışmayın sinirler yıpranabilir