20 Temmuz 2012, 22:23
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 Mesaj :
7.406 Konular:
425 Beğenildi:2311 Beğendi:4896 Takdirleri:3818 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Yoğurtlu kabak salatası /medineweb mutfağı Yoğurtlu kabak salatası /medineweb mutfağı YOĞURTLU KABAK SALATASI İÇİN… MALZEMELER: - 4 orta boy kabak, - 1 kase süzme yoğurt, - 2-3 diş sarımsak, - 2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz ( isteğe bağlı), - 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ, - tuz, karabiber, - dereotu ( süslemek için) HAZIRLANIŞI: Kabakları soyup yıkayın. Rendenin en iri tarafında Kabakları rendeleyin. Teflon tavaya yeteri kadar sıvı yağ koyup ısıtın. Kabakları suyunu salıp çekene ve kızarana kadar kavurun. En son tuzunu, kararbiberini atıp ocaktan alın. Diğer taraftan yoğurdu suyla inceltip dövülmüş sarımsa ve tuz ekleyin. Ilıyan kabağı derin bir kaseye alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın. isteğe göre 1-2 kaşık dövülmüş ceviz katabilirsiniz. Yoğurtlu Kabak salatası hazır…Servis tabağına boşaltın. Üzerini dereotu yada maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz… |
| |