Haşhaşlı irmik tatlısı Medineweb
nefis yemek tarifleri sitesinde misafire ikramda pratik ve güzel tatlı tarifi arıyordum bu tarifi birebir uyguladım kullandığım yumurta çok büyük diye biraz daha un ekledim şerbeti ve süresini hamurun malzemelerini birebir uyguladım az malzeme ile 1 tepsi tatlı çıktı
çok misafirime nasip oldu ev halkı da yedi
Haşhaşlı İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
2, 5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı mavi haşhaş
1 yumurta
1 kabartma tozu
Şerbeti için
2, 5 su bardak su
2, 5 su bardağı şeker
Haşhaşlı İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
Sürekli yaptığım ve çok severek yediğimiz sevgili Elif Ataların irmikli tatlı tarifini haşhaş ile deneme fikri geldi aklıma
) Ve nefis oldu
) Bu yüzden paylaşmak istedim.
Önce şerbeti hazırlanır. Şeker ve su karıştırılır, kaynamaya başladıktan 7 dakika kadar sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Hamuru için tüm malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp fırın tepsisine dizilir. Ben yağlı kağıt üzerine dizdim., şerbetini dökmeden evvel çektim.
170 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri güzel bir renk alana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca 1-2 dakika sonra şerbeti dökülür. Bu aşamada kurabiyeleri ters çevirdimki üzeride şerbeti iyice çeksin. 2-3 dakika sonra tekrar düzelttim. Bir gün sonra servis tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet bal şeker olsun
)