bülbül yuvası tatlısı/Medineweb mutfağı
Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
200 gram tereyağ
2 yumurta birinin sarısı üzeri için
1 fiske tuz
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3, 5 su bardağı şeker
Yarım limon
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı
Ağzınıza layık on numara bir tatlı 😊 bir o kadar da kolay.
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler karıştırılıp güzelce yoğrulur. Un ve kabartma tozu da eklenip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Fotoğraflardaki hamurdan parçalar koparıp merdane yardımıyla açılır. Bardak ve kapakla yuva sekli verilir. Boş kısmı fındık ya da cevizle doldurulur. Ceviz tavsiyemdir 😊 Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 175 derecelik fırına sürülür. üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Tatlının ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet gezdirilir. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.