|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi: 12 Mart 2014 (11:50), Konuya Son Cevap : 12 Mart 2014 (14:58). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Mart 2014, 11:50 | Mesaj No:1 |
Kadın; işi, çocuğu ile değil, insan olduğu için değerlidir Kadın; işi, çocuğu ile değil, insan olduğu için değerlidir Geçen yıl bir aile, yaşadıkları sorunlar ile baş edememiş, boşanma noktasına gelmişti. Ayrılmadan önceki son bir çare olarak beni hakem seçmişler, yardım istediler. Henüz 3 yıllık evlilerdi. Genç kadın 26, eşi 28 yaşında. Maddi problemleri yok. Adamın güzel bir işi ve iyi bir geliri var. Görünürde her şey yolunda gibi ama genç kadın ayrılmayı kafasına koymuş bir kere. Her ne kadar kocası “Ben de ayrılmak istiyorum” dese de, eşi kadar kararlı değildi. Oturduk, konuşmaya başladık ama durum birbirlerini suçlar vaziyete doğru kaymaya başlayınca, ayrı ayrı konuşmaya karar verdik. Kadın dışarı çıktı. “Nedir sorun, bana anlatır mısın?” dediğimde, adam, başladı anlatmaya: “Hocam aslında fazlaca da bir sorunumuz yok. Ben Doğulu bir ailenin çocuğuyum. Evin tek erkeğiyim. Benden büyük abim 7 yaşında iken vefat etmiş. O yüzden, anne babam benim üstüme çok düşüyor. Bunun için ısrarla, çocuk sahibi olmamızı istiyorlar. Eşim ise, henüz kendini anne olmaya hazır hissetmediğini söylüyor. Annem bir keresinde eşimle tartışırken ‘Çocuksuz kadın, kadın değildir!” diye bir şey söylemiş. Eşim bu sözden sonra annemle bir daha konuşmadı. ‘Benim doğuracağım çocuğa annen ne karışır?’ diye tepki gösterdi. Ben, kendi ailem ile eşimin arasında kaldım. Yaklaşık 1 yıldır ne annemler bize geliyor, ne de eşim oraya gidiyor.” dedi. Kocasını dinledikten sonra, kadını davet ettim içeri; “Nedir sizi buraya getiren sebep?” diye ona sordum. Genç kadın, bam teline basılmış gibi, gerildi; “Artık yapamıyorum hocam… Bıktım, dayanamıyorum.” diye başladı anlatmaya; “Biz, evlendik ama aile olamadık daha… Kayınvalidem evimize öyle karışıyor ki, ne yediğimizden tutun, nereye gittiğimize kadar her şeyden haberdar olmak istiyor. Tamam dedim, olur dedim. Bunların hepsine evliliğim için katlanırım, dedim ama çocuk sahibi olmamız konusundaki ısrarı beni iyice germeye başladı. Sadece o değil, kayınpederim de öyle. Bana laf vurmak için, herkesin içinde “Bir kadının çocuğu yoksa vicdanı da yoktur!” demeye başladı. Kayınvalidem, artık hiç çekinmeden; “Çocuksuz kadın kadın değildir!” diye söylenir oldu… Beni çocuğumla seveceklerini açık açık söylediler. Bütün bu baskılar üst üste geldiği bir sırada eşimle tartıştık. Eşim; ‘Senin ne kadar anne olmama hakkın varsa, anne babamın da o kadar torun sevme hakkı var, buna engel olmazsın’ dedi. Ben, ‘Kendimi anne olmaya hazır hissetmiyorum’ dediğimde, ‘O zaman kendini hazır hissettiğinde evlenseydin, neden benim de başımı yaktın.’ deyince, şok geçirdim. İçimde eşime ait bütün duygular birdenbire yer değiştirdi. Kendimi o kadar çaresiz, değersiz hissettim ki…” derken dudakları titredi ve ağlamaya başladı. O ağlarken, ülkemizdeki kadınlar için de ben de ağlamak istedim. Hâlbuki kadın, çocuğu ile değil, önce, insan olduğu için değerlidir. Bir kadının çocuk sahibi olmaması, onun aşağılanacağı bir durum değildir. Kadın veya erkek fark etmez, bir kişinin henüz anne-baba olmamasını başına vurmak, konu komşu içinde bu özel durumunu dillendirmek, saygın bir davranış değildir. Bu, hem o kişinin ruh sağlığını ve hem de doğacak çocuğun ruh sağlığını tehlikeye atmak olur. Konuşmalar, karşılıklı suçlamalar sürdü gitti… Aşağılanmışlık o kadar incitici boyutlara gelmişti ki, yeniden bir araya gelmelerini sağlayamadık çiftin. Başaramadık. Ayrıldılar… Henüz çocuğu yok diye bir ailenin yıkılmasına zemin hazırlamak, karı kocanın arasını açmak, etik ve ahlaki bir davranış değildir. Vicdansızlığı, bir ailenin henüz çocuk sahibi olmamasında değil, bu özel durumu sağda solda ifşa edip, konuşma konusu hâline getirmekte aramak gerekir. alıntıdır Adem Güneş | |
Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... | Erzurum Atatürk İlitam | EyMeN&TaLhA | 0 | 6365 | 14 Temmuz 2015 13:14 |
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... | Erzurum Atatürk İlitam | EyMeN&TaLhA | 0 | 4222 | 14 Temmuz 2015 13:06 |
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... | Erzurum Atatürk İlitam | EyMeN&TaLhA | 0 | 5106 | 14 Temmuz 2015 13:00 |
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları | Çocuk ve Aile Sağlığı | Mihrinaz | 2 | 2850 | 14 Temmuz 2015 12:23 |
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? | Çocuk ve Aile Sağlığı | EyMeN&TaLhA | 0 | 2548 | 14 Temmuz 2015 12:03 |
12 Mart 2014, 12:28 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: Kadın; işi, çocuğu ile değil, insan olduğu için değerlidir
çok güzel bir yazı.bu arada |
12 Mart 2014, 13:41 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Kadın; işi, çocuğu ile değil, insan olduğu için değerlidir
Allah razı olsun değerli paylasimcimiz aramiza dönmüş |
12 Mart 2014, 14:50 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Kadın; işi, çocuğu ile değil, insan olduğu için değerlidir bir süredir yoktun fatma emeğine sağlık |
12 Mart 2014, 14:58 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Kadın; işi, çocuğu ile değil, insan olduğu için değerlidir Hâlbuki kadın, çocuğu ile değil, önce, insan olduğu için değerlidir. allah bazılarına sadece erkek çocuk verir bazılarına sadece kız çocuk verir bazılarına hem erkek hem kız verir bazıları da hiç çocuk sahibi olamaz ama ne yazık ki doğuda da batıda da kadın erkek çocuk doğurana kadar doğum yaptırılmaya zorlanıyor gerek aile içindeki koca ya da anne-baba baskısından gerek çevre baskısından kadın psikolojik olarak da yıpratılıyor çocuğu olmuyor diye ya da erkek çocuk doğurmuyor diye eşlerinden ayrılan kocalar da çok fazla var bir sorun varsa eşler ikimizin diye düşünüp öyle çare bulursa allahın verdiği güzel varlığa erkek ya da kız diye yakınmazsa hiçbir sorun kalmaz sorun sadece allahın takdirine razı olmamak da |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |