|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhteşem,Açılış Tarihi: 04 Ağustos 2008 (16:42), Konuya Son Cevap : 20 Ağustos 2017 (00:04). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Ocak 2012, 14:24 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum
Ezber yapmanın yollarından en etkili olanı görsel olarak takip etmektir...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04 Ocak 2012, 14:26 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum anlamadım abi görsel derken?
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
04 Ocak 2012, 14:29 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum
Mesela bir ders çalışacağınız zaman okuduğunuz kısmın görsel şeklini canlandırma tarzı...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
04 Ocak 2012, 14:38 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum güzel abim yanlız ben daha çok Kuranı ezberlemek için sormuştum sizin dediğiniz de güzel bunu sık sık uyguluyorum zaten Kuranın ayetleri birbirine çok benzediği kısımlar var ancak dediğiniz gibi görsel şekli uygulamakla oluyor ama ilk önce azim lazım hafıza gücü lazım dua edin bize olur mu?
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
04 Ocak 2012, 14:48 | Mesaj No:15 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum
kuranı kerim ezberlenmesi-kalıcılığı konusunda faydalı ip uçlar; 1-ezberliyeceğiniz ayetlerin meail ve tefsirini iyice okuyum öğrenin hatta mealini ezberleyın,bu meal ezberde takıldığınız yerde size yol açacaktır. 2-sabah namazından sonra ezber yapmayı deneyın. 3-hades ve necasetten taharete dikkat edilmeli. 4-ezberledikleriniz her cuma tekrarlayın,bunu adet haline getirin.ezberlerinizi vakit namazlarında zammı süre olarak kullanın.namaz kıldırdığınızda,bi kez o ezberinizi cehri olarak kıraatını başarırsanız,o korku ve heyecan beyni muazzam bir şekilde kamçılar ve kalıcı yapar 5-en önemlisi ezberlediğiniz ayetlerle amel etmeyı görev ve farz bilin.amel etmezseniz kur'an kalbinizi terkeder.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
04 Ocak 2012, 14:49 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum tabi sen hafızsın 6 sayfa kolay sana uzgninşallah ezberlerim sınav haftasını bi geçirem
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
04 Ocak 2012, 20:00 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum Hocamız çok güzel açıklamış, ufak bir not düşmek isterim: Özellikle kur'anda ve arapçada ezber için telefona kayıt edin ezberlemek istediğiniz bölümü iş yaparken sürekli dinleyın. Hem işinizi yapmış olursunuz hemde ezberinizi tmmlamaya çalışırsınız . (özellikle ev hnmları) Birde hafızanın kuvvetlenmesi için EL HABİR İsmini zikrederseniz.İNŞ değişiklikler olucaktır.RABBİM zihin açıklığı versin inş
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
12 Temmuz 2012, 00:23 | Mesaj No:18 | |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum Alıntı:
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. | |
05 Mart 2017, 23:26 | Mesaj No:19 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Ezber yapan arkadaslara ufak bir tavsiye; malum Kur'an-ı Kerim'de artık telefonlarımızda.Her an her yerde okuyabilmek,dinlemek ,tekrar yapmak adina cok güzel.Ama ezber yaparken aman dikkat.Sayfaların surekli kayması ve telefonun yaydigı ışık gözü rahatsız ettiginden algilamayı ve hafizaya kaydetmeyi olumsuz etkiliyor malesef.Telefon üzerinden okuyarak ezber yapmaya çalısmayın. Kendinize ait küçük boy Kuran'ınız olsun. Ezberlediklerimizin hafizamizda kalmasi,hayatımızda yer bulması adına hocamızın tavsiyelerine uymak şart. Namazlarınizda okumak sabah tekrarlar yapmak,kalıcıliğı sağlayacaktır. Forumun,ilahjyat ogrencisi,mezunu cok.Hafız olmasak ta hatırı sayılır ezberler yaptık.Ezber kolay yapılmiyor,hele ki belli yaştan sonra, ezberlediklerimizin de kiymetini bilip, bizi terketmesine izin vermeyelim👍 SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
19 Ağustos 2017, 02:51 | Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 52570 Üyelik T.:
05 Ocak 2016 | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |