|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İBRAHİM İNECİK,Açılış Tarihi: 12 Ocak 2012 (00:00), Konuya Son Cevap : 14 Ocak 2012 (00:12). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Ocak 2012, 00:00 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 12643 Üyelik T.:
18Haziran 2010 | Efsa.. /İbrahim İnecik Efsa.. /İbrahim İnecik İstanbul'un Sinesine yaslanmış başınla.. suretin'i izlettiriyorsun yıldızlara.. Ay'dan yankılanan Gülüşlerinde ki ; O gizemli hadiseyi.. bilmem tarih yazarmı ki..?? Hangi kutsal şehir senin gözlerin .. Hangi Çağ'ın Fethedilmemiş aşılmaz Kalesisin.... Babil'den kalma Mucizemisin ..? İbrahim'in Atıldığı ateş'i Söndüren mi.. Ömrün Sefasını fakir Sofralarında ; Lokma Lokma ekmek gibi Faş eden.. İfşa edilmiş Leyla'nın Mecnun'a olan Sevdasımısın ?? Söylesene ''Efsa''.. Masumane yürüyüşlerinin varacağı izbe yollar nereye çıkar ? hangi dağın ardına gizlediysen sesini.. İşte Ellerim ''Efsa''.. avuçlarım bu hikayenin şiddetinden nasır tutmuş . Göğe Doğru kaldırıyorum nişanlık parmağımı.. Tan yerine doğru uçan Ankalar var.. Kanat çırptıkları her saniye ; Belkıs'ın tahtını sırtına almış geliyor ; Rüzgardan Köleler... Af ''Efsa'' af.. Sesin demiştim ..avuç içlerimi açarak.. Belki dudaklarından ismim ''Aşk'' ile dökülür.. tutup Kalbimin kırıklarına yama yapar.. Ve Ruh'umun yanmış yerlerine şifa diye sürerim... Konuş ''Efsa'' ..Lâl etme cümleleri.. İstanbul gibi durma karşımda.. Hem Çok kalabalık.. Hem yalnız bırakma... Hadi ''Efsa''... Lügatıma harf ol... Seni yazayım .. Seni Okuyayım .. seni..söyleyeyim.. Sen olayım; gecenin karanlığında... Şafağa En yakın ''An'ımsın.. Efsa... Ibrahim inecik [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Konu Sahibi İBRAHİM İNECİK 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Deliliğe varan şarkılar dinliyorum, dünya... | İbrahim İnecik | İBRAHİM İNECİK | 0 | 1455 | 01 Aralık 2016 15:05 |
ve göçmek cennet dahil her yerden ..../ibrahim... | İbrahim İnecik | İBRAHİM İNECİK | 0 | 1727 | 01 Aralık 2016 12:59 |
Kutsal Davalar. | İbrahim İnecik | Medine-web | 1 | 2139 | 19 Mart 2016 21:56 |
hayal | İbrahim İnecik | Mihrinaz | 3 | 1860 | 11 Mart 2016 12:02 |
Diyarbekir Zindanında İki Gün | İbrahim İnecik | Mihrinaz | 2 | 2118 | 07 Şubat 2016 00:52 |
13 Ocak 2012, 02:31 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Efsa.. Selamün Aleyküm paylaşımınızı dün gördüm daha öncede paylaşımlarınıza katılmıştım. şiirdeki bir kelime dikkatimi çekti ve araştırınca açıkça söylemem gerekirse bu güzel şiir bir anda yok oldu. EFSA belki kardeşimiz bilmiyor belki ben yalnış araştırdım bilen kardeşlerimiz varsa düzeltsin. Efsa Efsa’nın anlamı çoğu sitede ‘Cennet ırmağı’ olarak geçiyor. Cennete dört ırmak var: Tesnim, Selsebil, Kevser ve Kafur. Gördüğünuz gibi Efsa Cennet ırmaklarından biri değil! Bu ortaya biçilmiş anlam kim tarafından uyduruldu, çok merak ediyorum.. Efsa Farsça olan afsūn kelimesinden gelir. Afsūn Türkçemize Efsun olarak geçmiştir ve ‘sihir, büyü,hile, ’ gibi anlamlar taşır. Efsa ise ‘sihirbaz, büyücü, hileci’ demektir. Her ne kadar kulağa hoş gelse de, Efsa koyulmaması gereken bir isim. Sihir, büyü ve hile gibi olaylar İslamiyetçe men'edilmiş ve büyük günahlardan sayılmıştır. başka siteden alıntı: Efsa’nın anlamı çoğu sitede ‘Cennet ırmağı’ olarak geçiyor. Cennete dört ırmak var: Tesnim, Selsebil, Kevser ve Kafur. Gördüğünuz gibi Efsa Cennet ırmaklarından biri değil! Bu ortayabiçilmiş anlam kim tarafından uyduruldu, çok merak ediyorum.. Efsa Farsça olan afsūn kelimesinden gelir. Afsūn Türkçemize Efsun olarak geçmiştir ve ‘sihir, büyü,hile, ’ gibi anlamlar taşır. Efsa ise ‘sihirbaz, büyücü, hileci’ demektir. Her ne kadar kulağa hoş gelse de, Efsa koyulmaması gereken bir isim. Sihir, büyü ve hile gibi olaylar İslamiyetçe men'edilmiş ve büyük günahlardan sayılmıştır. başka siteden alıntı: Kökeni : Farsça Anlamı : Sihirbaz. Efsuncu. İnsanı teshir edici. Ve araştırdığım diğer yazılarda Sihirbaz. Efsuncu. İnsanı teshir edici. bu kavramlar anlatılıyor. Eğer anlamı bu ise şu satırları düşünelim: Seni yazayım .. Seni Okuyayım .. seni..söyleyeyim.. Sen olayım; gecenin karanlığında... Şafağa En yakın ''An'ımsın.. Efsa...düşünceli000düşünceli000düşünceli000 amacım sizi kırmak değil sadece bilmediğim bir kelimeyi bilenlerden öğrenmek. Yalnışımı bilen kardeşlerim düzeltsin.
__________________ |
13 Ocak 2012, 09:23 | Mesaj No:3 |
Cevap: Efsa..
Şiir cümleler güzel fakat bende araştırdım EFSA KELİMESi işi bozmuş gerçektende.. ibrahım kardeşim inşallah efsa kelimesi yerine leyla ayşe fatma dağ lae gibi güzel bir kelime koyar da bizlerde gönül rahatlığı ile şiiri hissede hissede okuruz. Sihirbaz. Efsuncu. İnsanı teshir edici.
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | |
13 Ocak 2012, 21:24 | Mesaj No:4 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Efsa..
kök-terim olarak sihir büyü sihirleyen manalarına gelsede,dilimizde bu kız ismi olarak kullanılmaktadır.büyücü sihirbaz kız demek değildir...güzelliğiyle hayran bırakan,büyüleyen,endamlı kız demektir.daha da ötesi ,türkçe sağdan soldan çalıntı bir dil olduğu için,bu ve benzeri kelimelerı istediğimiz şekle sokmakta maharetliyiz. efsane mesela.. bence şairin efsası,şairi büyüleyen sevdiği kız efsane anlamında anlamak lazım.kara kuru bir kız olan leyla,mecnuna göre efsane... bide bu taraftan baksan Yasemin Hanım
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
13 Ocak 2012, 23:06 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 12643 Üyelik T.:
18Haziran 2010 | Cevap: Efsa..
Şiirde ki Efsa.. Abdulmelik abimizin dediği gibi ''güzelliğiyle hayran bırakan,büyüleyen,endamlı kız '' Mahiyetinde Kullanılmıştır.. yoksa bizim ne işimiz olur büyücüyle cadıyla şuyla buyla..
|
13 Ocak 2012, 23:07 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Efsa.. Ve ehi harunu huve efsahu minni lisaen fe ersilhu meiye rid'ey yusaddikuni, inni ehafu ey yukezzibun. Ayrıca, kardeşim Harun'un konuşma tarzı benimkinden daha açık, daha düzgündür; öyleyse benim söylediklerimi (daha akıcı bir şekilde) doğrulayan bir yardımcı olarak o'nu da benimle birlikte gönder; çünkü, gerçek şu ki, beni yalanlayacaklarından korkuyorum". (Kassas-34) İsm-i Tafdil : Daha fasih, daha düzgün konuşan anlamında F-S-H kelime kökünden gelir... İsm-i Tafdil: Bir varlıktaki durumun (vasfın veya niteliğin) diğer varlıklardan daha üstün olduğunu anlatır
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
14 Ocak 2012, 00:12 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Efsa.. Alıntı:
selamün aleyküm ibrahim kardeşim, baştada dediğim gibi amacım sizi üzmek eleştirmek değildi duymadığım bir kelimeyi araştırınca bu kavramlar çıktı karşıma. Dediğim gibi birbirimize bildiklerimizi ve bilmediklerimizi samimice ve ard niyetsiz sorarsak güzel şeyler öğreneceğiz inşallah. Öğrenmenin ve öğretmenin yaşı yoktur selam ve dua ile kalınız.
__________________ | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |