|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KuM TaNeSi,Açılış Tarihi: 20 Nisan 2009 (22:05), Konuya Son Cevap : 26 Ağustos 2021 (15:26). Konuya 14 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22Haziran 2012, 17:17 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Yöresel Lügat (Yörenize Özel Kelime ve Konuşmalar) KELİMELER(diyarbakır yöresi) EMMİ :Amca ARASA :Tahıl satılan yer BAKDENİZ :Maydonoz BEKMEZ :Pekmez CÜCÜK : civciv CARTLAK KEBABI:Ciğer Kebabı ÇULLUK :Hindi DEPELEMEK:Çiğnemek (ayak altında) DON KAZANI:Çamaşır kaynatmak için yapılmış [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] GARA GEVIR : Kertenkele GEÇİ:Keçi GİDİŞMEK:Kaşınmak HANEK:Laf konuşmak HAS:Marul HASITLAMAK:Kıskanmak HERİF:Bey (Adam) KABIRLIK:Mazarlık MİŞMİŞ :Kayısı NISLIM: ne yapayim ÖKSEMEK :Özlemek Püsük : Kedi SİFTAH : İlk SİLLE : Tokat SUMSUK : Yumruk SöYÜK : Damın kenarı ŞiTİL : Fide TAĞA : Pencere TEBELLEŞ : Sataşmak TEMETOS : Domates TAŞKALA : Telaş TEŞT : Çamaşır yıkanan geniş kap. TEZE : Taze TUMAN : Don TUT : Dut TESBAH : Tesbih UŞAK : Çocuk YEKİNMEK : Kalkıp fırlamak YOORUM : Yahu ZİBİL : Hayvan gübresi ve çöp |
22Haziran 2012, 17:28 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Yöresel Lügat (Yörenize Özel Kelime ve Konuşmalar) Yuvak : Toprak damları pekiştirip akmamasını sağlayan taştan yapılmış silindir.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
22Haziran 2012, 18:53 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 17130 Üyelik T.:
06 Mart 2012 | Cevap: Yöresel Lügat (Yörenize Özel Kelime ve Konuşmalar) Abdesluk : Ev içinde üzerinde abdest alınan leğen.Aca : Acaba.Afgurmak : Havlamak.Aha : İşte.Amofti (homarta) : Yabani yer çileğiAnalis : Yumuşama.Ander : Değersiz,işe yaramaz.Angona : Zehirsiz kısa boyda bir yılan türü.Anis : Yüksek kesimlerde yetişen bodur bir ağaç türü.Aruk : Zayıf,çelimsiz,sıska.Aşana : Köy evlerindeki geniş yeme-içme yeri.Avat :Geniş yapraklı bir tür diken.Ayam : Hava durumu. en çok anderi duymuştum ben diğerleri yabancı geldi bide aha
__________________ "tevazu, karşılaştığın her müslümanın senden üstün olduğunu kabul etmendir.." |
22Haziran 2012, 20:04 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Yöresel Lügat (Yörenize Özel Kelime ve Konuşmalar) Yelikme:Şımarma Tada:İlk önce Yektapdan:Fırsat vermeden Badal:Merdiven basamağı Çömmek:Diz çökmek Tahdaya gelesice:Tabuta yatasıca Elleham:Sanırım Gobel:Erkek çocuğu Sinnek:Sinsi
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
26 Ağustos 2021, 15:26 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Çorumca abışı(yenge) emmi(amcam)mlere mi gidiyon? - yogk heri, daha damı kürümedim. Sekiye (merdiven) sekilendiydim, topluyu(pencere) kıyık(açık) koymuşlar, yaanıma yel (rüzgar) girdi. Anlamı: merdiven başına oturmustum ki o esnada pencere açıkmış, şöyle boynumdan aşağıya bir ağrı hasıl oldu o yüzden. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |