|
Konu Kimliği: Konu Sahibi medinelii,Açılış Tarihi: 01 Temmuz 2008 (00:13), Konuya Son Cevap : 08Haziran 2012 (20:27). Konuya 9 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Temmuz 2008, 00:13 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 1808 Üyelik T.:
11 Mayıs 2008 | Diyanet'ten konuşma adabı Diyanet'ten konuşma adabı Diyanet'ten konuşma adabı ANKA Diyanet İşleri Başkanlığı, telefonla konuşurken "’Alo’ yerine ’buyurun’ deyin", "Telefon alıcısına doğru öksürmeyin, hapşırmayı, burnunuzu silmeyin" önerisinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı, telefonun yaygın haberleşme araçlarından biri olduğunu belirterek, konuşurken dikkat edilmesi gereken konulara işaret etti. Başkanlık, Diyanet takviminde vatandaşlara şu önerilerde bulundu: "-Telefonunuzu en çok 4 kere çaldırın ve gülümseyerek açın. Tebessümle beraber harekete geçecek yüz kaslarınız, ses tonunuzu etkileyecek, kulağa daha olumlu gelmesini sağlayacaktır, -Arayan sizseniz öncelikle kendinizi tanıtın. Karşınızdakinin durumunun konuşmak için uygun olup olmadığın öğrenin, -Çalan telefonu açtığınızda ’buyurun’ demek kuru bir ’Alo’dan daha çok kulağa hoş gelecektir, -Diğer kişinin söylediklerini ve ihtiyaçlarını anlamak için çaba gösterin, -Suskunluk en iyi yanıt olduğunda susup dinleyin. İyi bir sebep olmadıkça diğer kişinin sözünü kesmeyin, -Telefon hattının diğer ucundaki kişi ve yanınızdakilerle aynı anda konuşmamaya özen gösterin, -Gereksiz sözlerle konuşmayı uzatmayın, -Telefon defteriniz telefonun yanında olsun, -Polis, itfaiye, ambulans gibi önemli telefon numaralarını açıkça görünebilecek bir yerde bulundurun, -Bir topluluk içerisinde otururken çalan cep telefonunuzla yüksek sesle konuşmak, hem yanınızdaki insanlara, hem de çevrede oturanlar saygısızlık olacaktır. Buna dikkat edin, -Direkt telefon alıcısına doğru, öksürmeyin, hapşırmayın, burnunuzu silmeyin. Özür dileyip başınızı çevirerek bu ihtiyacınızı gidermeniz en doğru davranış olacaktır, -Konuşmayı adeta bir ’sözlü el sıkışma’ iyi dilek ve temennilerle bitirmeye dikkat edin." |
Konu Sahibi medinelii 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
nişan sohbetimde anlatılan örnek hadıse | Serbest Kürsü | sevginin_bedeli | 20 | 9998 | 14 Ekim 2009 15:31 |
huzzam yayında | Serbest Kürsü | medinelii | 6 | 2452 | 12 Ekim 2009 21:59 |
Ve RABBİM.... | Allah(c.c) | su damlası | 9 | 3017 | 10 Şubat 2009 01:47 |
efsunlu.... | Makale ve Köşe Yazıları | medinelii | 0 | 1629 | 08 Şubat 2009 21:51 |
bu hayata çıplak gözle bakılmaz(mış) | Makale ve Köşe Yazıları | KARAKÖSE | 1 | 1917 | 08 Şubat 2009 21:47 |
01 Temmuz 2008, 00:15 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı buyrun demek kuru bir alo dan çok daha iyidir
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
01 Temmuz 2008, 00:19 | Mesaj No:3 |
11 Mayıs 2008 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı benimde okurken cok hosuma gıden husus bu oldu neden bıze uygun bi kelime bulamayız dıye dusunurken bu guzel yazı cıktı karsıma. |
01 Temmuz 2008, 00:21 | Mesaj No:4 |
25 Mayıs 2008 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı bizim türkler kimden öğrendiyse alo alo alo ne var bu aloda bir defa telefon eden şahıs selam vererek başlamalıdır...alo alow aloww tüüüüü bu aloya
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
01 Temmuz 2008, 00:25 | Mesaj No:5 |
11 Mayıs 2008 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı NEDEN ALOO!!! "Alo" sözcügü, gerçekte bir sevgilinin kisaltilmis adidir. Sevgilinin tam adi Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kiz, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hatti sevgilisinin evine çekmisti. Atölyesinde telefon çalinca arayanin Allessandra Lolita Oswaldo'dan baskasi olamayacagini bildiginden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adini kisaltarak hitap etmeye basladi ve telefonu her açisinda onu "Ale Lolos" diye karsiladi. Çalismalari uzadikça Graham Bell, sevgilisinin adini daha da kisaltti ve ona iki heceli bir ad buldu. Bu kisa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, gelistirip, tüm kente yaymaya çalistigi telefondan baska birsey düsünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsiz olmaya baslayinca Graham Bell'i telefonuyla basbasa birakip onu terketti.Yasli Bell, sevgilisinin birgün onu arayacagi umuduyla telefonun basindan ayrilmadi. Kentte çekilen telefon hatlarinin sayisi da giderek artmaya baslamisti. Graham Bell'i artik baska kisiler de ariyordu. Fakat o, telefonun her çalisinda kendisini sevgilisinin aradigini sanarak telefonunu "Alo" diyerek açiyor ve artik herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtiklarinda Alexander Graham Bell'in anisina saygi olarak "Alo" demeye basladi. Bugün tümümüzün kullandigi "Alo" sözcügü iste o günlerden günümüze uzanmaktadir |
01 Temmuz 2008, 00:29 | Mesaj No:6 |
25 Mayıs 2008 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı medineli kardeşim çok güzel paylaşım yazmısın hala alo demeye devam edecekmiyiz bizim kısaltılmış sevgilimz yok sadece allahın selamı var değilmi artık bu yazıyı okuyanlar alo demekten vazgeçer heralde
01 Temmuz 2008, 00:30 | Mesaj No:7 |
11 Mayıs 2008 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı KESİNlikle katılıyorum, madem turkcemıze sahıp cıkıyoruz ve degerlerımıze, alışkanlıklarımızda ve gunluk hayattada uygulayalım ne dersınızı? Allah razı olsun abim. |
01 Temmuz 2008, 11:53 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı
çok güzel bir paylaşım.(.Allessandra Lolita Oswaldo)Alo demeye ne gerek var...telefon gelince buyrun diyebiliriz ama telefonla bir yeri ararken ne diyeceğiz? |
01 Temmuz 2008, 11:56 | Mesaj No:9 |
25 Mayıs 2008 | Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı bir yeri araken selamün aleyküm diyeceğiz karşı tarafta aleykümselam diyecek bizde nasılsınız diyecez karşı tarafta sağ olun iyim diyecek
08Haziran 2012, 20:27 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Cvp: Diyanet'ten konuşma adabı Muhteşem hocamızın kulakları çınlasın ALO kellimesine benimde hiç tahammulüm yoktur. arayan biz isek slm ile başlarız söze yok karşıdan geliyorsa buyrun veya efendim en güzelidir.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |