|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 05 Nisan 2008 (15:42), Konuya Son Cevap : 05 Nisan 2008 (20:44). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Nisan 2008, 15:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Kurana Sorsaydın Eğer !.. Kurana Sorsaydın Eğer !.. Önce, İnsan kimliğini alırdın, Sonra, İrfan adresini bulurdun, Ve Allah'ın, hâlifesi olurdun; Kendini.. Kur'ân'a sorsaydın eğer.. Hâkk dîni'ne, hurâfeler katmazdın, Zanlarla hükmetmez, küfre batmazdın, Dünya için, âhireti satmazdın, İslâm'ı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer.. Kalbin kararmazdı, öfkeyle kinle, Savaşırdın.. Önce, kendi cehlinle. Alay eder miydin, bu Yüce Dîn'le, Haddini.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Yıllarca ecdâdı suçladın durdun, Geri kalmışlığı, İslâm'a yordun. Oysa ki; en önde, sen koşuyordun; Ahlâkı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Öyle bir mîras ki, bu toprak sana; Borçlusun, dökülen her damla kana. İflâs eder miydin, edepten yana; Vefâyı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Hele gör.. O cimri, zengin kimseyi; Korkar fakirlikten, sıkar keseyi.. Bilirdin.. Vereni bu vesveseyi; Şeytanı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Evlât yetiştirdin, bin türlü nazla, Hiç tanıştırmadın, oruç, namazla, Yine bakar mıydın, mâziye hazla; Vebâli.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Asık çehrelerde, endişe hüzün, En yakın dostuna, geçmiyor sözün. Gülmez olur muydu, o güzel yüzün; Sevgiyi.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Söndükçe gün be gün, Allah inancı, Özünde başladı, bir büyük sancı. Olur muydu, ana, oğul yabancı; Saygıyı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Emâneti hiç vermedin ehline, Bedenler bulandı, rüşvet zehrine Düşer miydin, bu hüsrâna sen yine; Ehlini.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Nefsine kul oldun, servette malda, İçkide, zinâda, kumarda, falda. Bu haram meyveler, kalırdı dalda; Cenneti.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Bir nefesin bile, hesabı çetin, Ya hesabı nedir.. Bunca nîmetin? Vallahi kalmazdı, zerre gafletin; Mîzânı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Her musîbet.. Aslında bir îkazdı, Görmedin mi? Nefsin, verdikçe azdı. Bu servet gemisi, yoksa batmazdı; Zekâtı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Amelsiz ilimden, kime ne fayda!.. İlimsiz ameller, geçmiyor kayda. Bulurdun... Ahlâka müşterek payda; Resûl'ü.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Bayramdan bayrama, secde etmekle, ''Kurtuldum'' diyorsan, hükmünü bekle, Borcu siler miydin, bu iki çekle; İbrâyı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer?.. O cehennem dehşetine şaşardın, O azâbı görmüş gibi yaşardın, Secde secde, af peşinde koşardın; Namazı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Şereftir, yücelten, dünyada ferdi, Öpülen etekler, kime ne verdi? Kullar sevmese de, Allah severdi; Rütbeyi.. Kur'ân'a sorsaydın eğer? Aynalara bakıp, telâş etmezdin, Biten her gününle, sen de bitmezdin, Dost'a böyle, elleri boş gitmezdin, Ölümü.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Bu felsefî serapları geçerdin, Damlasına.. Ömrü bedel biçerdin, Can suyunu, kaynağından içerdin; Pınarı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... Başka geçit vermez, bu yol, bu devrân; İlle de, ille de, ille de Kur'ân. Vallahi durmazdın, Sırat'ta bir an; Kur'ân'ı.. Kur'ân'a sorsaydın eğer... CENGİZ NUMANOĞLU |
Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı | Kur'ân-ı Kerim Genel | Medineweb | 1 | 2876 | 01 Ocak 2013 16:58 |
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj | Anket'ler-Röportaj'lar | EyMeN&TaLhA | 1 | 2756 | 02 Kasım 2010 01:14 |
Ebuzerr / (Ali Şeriati) | Ashab-Kiram(r.a) | Mihrinaz | 5 | 4937 | 16 Temmuz 2010 01:33 |
BAKMAK YETMEZ.... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Mihrinaz | 4 | 2220 | 24 Nisan 2010 15:15 |
İN'SANLARDAN... | Serbest Kürsü | Beytül Ahzan | 3 | 2223 | 02 Mart 2010 22:27 |
05 Nisan 2008, 17:20 | Mesaj No:2 |
Cvp: Kurana Sorsaydın Eğer !.. Ben Babayım Dayanamam Ey Oğul Ömür ne çabuk ta gelip gidiyor Namaz kılan kul borcunu ödüyor Kur’ ana bak ayetlerde ne diyor Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Nasihat ederim sözüm tutmazsın Akşamları Namaz kılıp yatmazsın Umarım ki bir batağa batmazsın Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Kıyamam ben tırnağına, teline Öncelikle sahip ol sen diline Geleceksin Azrail’ in eline Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Emanete sahip çık derim, önce Ehlibeyt yoludur, doğru yol bence Ne için söylerim, bunları sence Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Yaratan ne için vermiş? Ömür ü Yerine gelmeli Hakkın emiri O ateş ki eritiyor demiri Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Bazı etler vardır. Haramdır, yenmez Akılsız insana; Namaz kıl denmez Kulluk yapmayanın gözyaşı dinmez Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Mevla’mız takvalı insanı sever Hayırlı insanı herkeste över Günahkârlar orda dizini döver Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Ateşte yanmanı ben ister miyim? Sevmesem bunları sana der miyim? Nasihat etmeden hiç gider miyim? Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Allah akıl vermiş, idrak edesin O akılla Hak yoluna gidesin Baba evladına daha ne desin Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Namazla yaklaşır. Rabbe kul derdi Kalk kızım Fatıma Namaz kıl derdi Peygamber Miraçtan haberi verdi Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Sen mutlu olursan, bende olurum Bu dünyada istediğin alırım Kıyamette bende naçar kalırım Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Evladıdır bir babanın varlığı Allah göstermesin sana darlığı Peygamber kaldırmış bütün zorluğu Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Bu dinde bu kadar kolaylık varken İnsan hiç kalkmaz mı? Sabahta erken Ömür geçer gider. Kılarım derken Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul İki emanet var bunu unutma Ehlibeyt yolundan başka yol tutma Helal kazancına, haramı katma Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Bir şey olsa acısını duyarım Ateşe atmaya nasıl kıyarım Dikkate almazsan benim uyarım Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Baban ne yapsın ki sen asi kulsan Azrail gelince çok pişman olsan Ne faydası olur saçını yolsan Cehennem var. Bak yanarsın bey oğul Ben babayım dayanamam ey oğul Mehmet DEMİRER | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |