yumurtalı revani ya da sünger tatlısı
yumurtalı revani ya da sünger tatlısı keki: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı yoğurt 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şerbeti: 2 bardak şeker 2 bardak su püf noktası şerbet kaynayınca 5-6 saniye sonra hemen altı kapatılacak şerbet koyulaşana kadar kaynatılmayacak yapılışı:pandispanya yapar gibi 4 yumurtanın akını bir yerde içine çok az tuz katarak çırpıyoruz yumurtanın sarılarını şekerle birlikte çırpıyoruz yoğurdu da ekleyip iyice çırpıyoruz küçük elek ya da küçük süt süzgecine unu kabartma tozu ve vanilyayı ekliyorsunuz yumurta sarısı karışımı üzeirne eliyorsun tahta kaşıkla karıştırıyorsun ayrı yerde çırpılan yumurta akını da karışıma karışıtırıyoruz kare borcam ya da küçük yuvarlak tepsiye ya da normal büyüklükteki kek kalıbına döküyoruz püf noktası fırının başta alt ısısını açıyorsun kek kabarınca ya da altı biraz kızarmaya başlayınca alt üst ısısını açıyorsunuz altı ve üstü kızarınca kürdan batırıldığında hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir çok kısık derecede pişerse kek kurur borcam geç pişirdiğinden ben 220 dereceye getirdim ama fırından fırına değişir şerbet soğuk tatlı soğuk olarak şerbeti revaniye döküyoruz şerbetin miktarını da kendinize göre ayarlayın daha çok şerbetli sevenler daha çok şerbet yapabillir fotoğrafını birazdan ekleyeceğim çok hafif bir tatlı