Dereotlu pastane Poğaçası
Dereotlu Pastane Poğaçası
Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un (margarin kullanırsanız 5, 5 su bardağı )
Dereotu
Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
Gayet garanti poğaça tarifi arayanlar buraya. Un dahil her şey ölçülü ve defalarca denenmiş. Hem çok kolay hem lezzetli hem şık.
Öncelikle bir kaba maya ve 1 çay bardağı ılık sütü koyup 5 dakika kabarmasını bekliyoruz. Ardından dereotu hariç diğer tüm malzemeleri sırası önemli olmazsızın ekliyoruz. (Yumurtalardan birinin sarısını üstü için ayıralım). Güzelce yoğuruyoruz. Bir tutam dereotunu ince ince doğrayıp hamura ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verebiliriz. Yaklaşık 30-35 adet çıkıyor. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizip şekil veriyoruz. Üzerleri kızarana karar 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Beğeneceğinize eminim
Afiyet olsun.
BENİM NOTUM: ben unu ölçü ile yaptım kıvamı yumuşak oldu
dereotunu bir bağ koydum bir de arasına beyaz peynir koydum
misafir gelir diye yapıp buzluğa koymuştum misafir gelince fırına sürdüm ısıttım ilk pişmiş gibi oldu
fırında ısıtmamın sebebi buzlukta koku sinmiş olabilir ve gevrekliğini yitirmiş olabilir fırınlayınca iyi oluyor