|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 09 Şubat 2017 (14:37), Konuya Son Cevap : 09 Şubat 2017 (14:38). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Şubat 2017, 14:37 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Dereotlu pastane Poğaçası Dereotlu pastane Poğaçası Dereotlu Pastane Poğaçası Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine ) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 6 su bardağı un (margarin kullanırsanız 5, 5 su bardağı ) Dereotu Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı Gayet garanti poğaça tarifi arayanlar buraya. Un dahil her şey ölçülü ve defalarca denenmiş. Hem çok kolay hem lezzetli hem şık. Öncelikle bir kaba maya ve 1 çay bardağı ılık sütü koyup 5 dakika kabarmasını bekliyoruz. Ardından dereotu hariç diğer tüm malzemeleri sırası önemli olmazsızın ekliyoruz. (Yumurtalardan birinin sarısını üstü için ayıralım). Güzelce yoğuruyoruz. Bir tutam dereotunu ince ince doğrayıp hamura ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verebiliriz. Yaklaşık 30-35 adet çıkıyor. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizip şekil veriyoruz. Üzerleri kızarana karar 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Beğeneceğinize eminim Afiyet olsun. BENİM NOTUM: ben unu ölçü ile yaptım kıvamı yumuşak oldu dereotunu bir bağ koydum bir de arasına beyaz peynir koydum misafir gelir diye yapıp buzluğa koymuştum misafir gelince fırına sürdüm ısıttım ilk pişmiş gibi oldu fırında ısıtmamın sebebi buzlukta koku sinmiş olabilir ve gevrekliğini yitirmiş olabilir fırınlayınca iyi oluyor |
Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sevgililer Günü | Serbest Kürsü | gün ışığı | 3 | 1505 | 15 Şubat 2019 09:19 |
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" | Kur'an Kıssaları | mehmet akif2 | 0 | 1498 | 06 Ekim 2018 21:18 |
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? | Ashab-Kiram(r.a) | mehmet akif2 | 0 | 1474 | 05 Ekim 2018 20:42 |
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( | Taziye-İlan-Selamlaşma | nurşen35 | 28 | 10098 | 05 Ekim 2018 18:00 |
TEVHİDİN DELİLLERİ | Akaid | mehmet akif2 | 5 | 1786 | 01 Ekim 2018 12:18 |
09 Şubat 2017, 14:38 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
üzerini çatalla çizince pişince çatlamış gibi güzel duruyor ve şekili güzel oluyor
|
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
PASTANE USULÜ ISLAK KEK | Mihrinaz | Pastalar | 10 | 25 Mayıs 2024 15:45 |
"Portakallı Pastane Kurabiyesi"/medineweb mutfağı | su damlası | Kurabiyeler | 2 | 31 Mart 2018 00:06 |
"ÜZÜMLÜ CEVİZLİ PASTANE KURABİYESİ"/medineweb mutfağı | su damlası | Kurabiyeler | 2 | 17 Ekim 2017 10:20 |
PASTANE SİMİDİ | Esma_Nur | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 04 Nisan 2012 14:21 |
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ | Esma_Nur | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 06 Şubat 2012 19:54 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|