MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA(RESİMLİ)
çok hafif olan bu tatlıyı herkes çok beğeneceğine eminim
hazır baklava yufkasından da yapılabiliyor ama elde açmanın tadı apayrı oluyor
birebir denenmiş ölçülerini vereceğim un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir
ortasındaki cevizli veya fındıklı karışım olan kek pişince baklavanız çok kabarık olacak hem de ortası tümden fındık veya ceviz gibi görünümü olacak
MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA HAMURU
normal büyüklükte çay bardağı var ya ölçümüz o tepsimizde büyük boy tepsi ama bazı fırınların tepsisi çok aşırı büyük oluyor bizimki standart büyük olan tepsi
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı su
bir çimdik tuz(yani çok az)
2 çay kaşığı şeker(arkadaşım tavsiye etmişti açılmasına kolaylık oluyor)
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı limon suyu
alabildiğince un
kulak memesi yumuşaklığı veya biraz daha katı olursa hamur iyi olur katı derken mantı hamuru gibi değil kulak memesinden biraz daha fazla
hamur dinlenince zaten kendini bırakıyor