Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar

Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi:  23Haziran 2017 (10:17), Konuya Son Cevap : 02 Temmuz 2017 (22:11). Konuya 22 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı38Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23Haziran 2017, 10:17   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA(RESİMLİ)

MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA(RESİMLİ)

çok hafif olan bu tatlıyı herkes çok beğeneceğine eminim

hazır baklava yufkasından da yapılabiliyor ama elde açmanın tadı apayrı oluyor

birebir denenmiş ölçülerini vereceğim un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir

ortasındaki cevizli veya fındıklı karışım olan kek pişince baklavanız çok kabarık olacak hem de ortası tümden fındık veya ceviz gibi görünümü olacak

MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA HAMURU


normal büyüklükte çay bardağı var ya ölçümüz o tepsimizde büyük boy tepsi ama bazı fırınların tepsisi çok aşırı büyük oluyor bizimki standart büyük olan tepsi

yarım çay bardağı yoğurt

yarım çay bardağı sıvı yağ

yarım çay bardağı süt

yarım çay bardağı su

bir çimdik tuz(yani çok az)

2 çay kaşığı şeker(arkadaşım tavsiye etmişti açılmasına kolaylık oluyor)

1 yumurta

yarım paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı limon suyu

alabildiğince un

kulak memesi yumuşaklığı veya biraz daha katı olursa hamur iyi olur katı derken mantı hamuru gibi değil kulak memesinden biraz daha fazla

hamur dinlenince zaten kendini bırakıyor

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sevgililer Günü Serbest Kürsü gün ışığı 3 1483 15 Şubat 2019 09:19
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" Kur'an Kıssaları mehmet akif2 0 1470 06 Ekim 2018 21:18
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? Ashab-Kiram(r.a) mehmet akif2 0 1452 05 Ekim 2018 20:42
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( Taziye-İlan-Selamlaşma nurşen35 28 9799 05 Ekim 2018 18:00
TEVHİDİN DELİLLERİ Akaid mehmet akif2 5 1756 01 Ekim 2018 12:18

Alt 23Haziran 2017, 10:19   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

ben hamuru 40'a böleyim 60'a böleyim uğraşmıyorum

hamuru başta ikiye bölün sonra her bir parçasından 10 beze yapın toplamda 20 beze olsun baktınız beze çok büyük geldi beze sayısını toplamda 22 yapabilirsiniz

bezeleri en az üzerine poşet örtü üzerini de tepsi veya leğen kapağıyla örtüp 2 saat bekletin

Eklenmiş Resmin önizlemesi
-1jpg  

Esma_Nur ve su damlası beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 10:26   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

bezeleri 10'ar olarak açıyoruz başta tabak büyüklüğüne getiriyoruz her katına bolca nişasta döküyoruz

1 paket nişasta yetebilir buğday mısır nişastası farketmez ben kilo ile aldığım için tam ölçü veremiyeceğim ama 200 gramlık nişasta yetebilir siz yine de alırsanız 2 paket alın ona göre ölçünüzü belirleyin

her kata nişasta dökülür ama en üst kata nişasta dökülmez bir de bezelerin büyüklüğü sizi korkutmasın çok zaman harcamadan kısa yoldan baklava yapma yolu bu

siz bu 10'lu bezeleri açtığınız zaman zaten tepsiden çok fazla büyük olacak açabildiğiniz kadar açın ama ortasına değil kenarlarına daha çok bastırarak açın
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
Esma_Nur ve su damlası beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 10:30   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

baktınız kenarlar oklavaya yapışıyor biraz nişasta kenarlarına serpiştirebilirsiniz

baklava hamuru açamam diye korkmayın yapa yapa pratiklik kazanılıyor


aşağıdaki resim 10 bezenin açılmış hali çok açınca birbirine yapışıyor gibi oluyor ama pişince katı açılıyor

Eklenmiş Resmin önizlemesi
-3jpg  

su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 11:31   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

açtığımız hamurun üstüne tepsimizi koyalım bıçakla tepsi büyüklüğünde keselim bu düzgün parçayı yağladığımız tepsimizin altına düzgünce yayalım

yağlamamın sebebi altı pişmemiş kalmıyor yine altına bakıp pişmediyse fırında alt pişecek şekilde ayarlayabilirsiniz

diğer kalan parçaları bir kat olacak şekilde tepsiye dizeriz beze 10'lu olduğu için altına tüm serip kalan parçalardan da 2 kat daha olsa toplamda 30 kat olmuş oluyor
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-4jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 11:38   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

kek karışımını yayıyoruz her tarafa eşit gelecek şekilde


ORTASINA DÖKÜLEN KEK KARIŞIMI MALZEMELERİ

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı ceviz veya fındık (robotda çekilmiş) havan varsa elde de ezebilirsiniz

1 su bardağı un

baklava pişince ortasındaki kek de pişip kahverengi renk alıyor

1 paket kabartma tozu

Hamur biraz katı oluyor kaşık veya elinizle de yayabilirsiniz

Eklenmiş Resmin önizlemesi
-5jpg  

su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 11:42   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

kalan 10 bezemizi de aynı şekilde açıyoruz onu da yine tepsiyi üstüne koyup kesiyoruz o düzgün parçayı bir kenara koyuyoruz kenarlarından yine 2 kat olacak şekilde parçaları diziyoruz en son düzgün yuvarlak parçayı üstüne koyuyoruz büyük kare dilimler halinde kesiyoruz
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-6jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 11:46   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

büyük karelerin ortasında çapraz olacak şekilde kesiyoruz üçgenler elde ediyoruz

tepsiyi biraz çevirirsek kolaylık olur kare olan yere bakın kesilen yere bakın anlarsınız

tepsinin kenarından başlayıp kesilirse bir sırayı baştan sona kolayca çapraz kesilir
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-7jpg  

su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 11:51   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

tepsinin hepsinin kesilmiş hali
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-8jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23Haziran 2017, 11:56   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

pişmiş hali

akşam olunca bir tarafı karanlık gibi oldu yoksa bu kadar koyu kızarık değil normal kızarmış
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-9jpg  

su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
RESİMLİ SÖZLER SLAYT-medineweb.net alperkara Fon Müzikleri 2 22 Eylül 2021 18:35
Çıtır Burgulu Baklava su damlası Tatlılar 0 02 Mayıs 2021 18:36
İki Renkli Baklava nurşen35 Tatlılar 2 12Haziran 2019 00:13
A'DAN Z'YE HAC VE UMRE(RESİMLİ) mehmet akif2 KPSS Lisans DİKAB Alan 38 27 Temmuz 2017 10:34
RESİMLİ SÖZLER (MUHAMMED MURSİ)-medineweb.net alperkara Medineweb.net Videolar 3 13Haziran 2016 23:33

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.