|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhteşem,Açılış Tarihi: 04 Ağustos 2008 (16:42), Konuya Son Cevap : 20 Ağustos 2017 (00:04). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Ağustos 2008, 16:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum Büyük zatlar, hâfıza geriliğinden ve ezberleyememekten şikayette bulunan insanları şu hadis-i şerifte tarif edilen dört rekatlık namaza ve arkasından yapılan duaya yönlendirmişlerdir: Bir gün Hazreti Ali, Allah Rasûlü’ne gelip Kur’an’ı hâfızasında tutamamaktan yakınır; “Bu Kur’an göğsümden uçup gidiyor. Onu ezberimde tutamıyorum.” der. Bunun üzerine Rasûl-ü Ekrem Efendimiz ona, “Cuma gecesinin son üçte birinde kalk; o, meleklerin şahit olduğu zamandır, onda yapılan dualar kabul edilir. Şayet o saatte kalkamazsan, gecenin evvelinde veya ortasında kalk ve dört rek’at namaz kıl. Birinci rek’atında Fatiha ile Yasin’i, ikinci rek’atında Fatiha ile Duhan’ı, üçüncü rek’atında Fatiha ile Secde suresini, dördüncü rek’atında ise Fatiha ile Mülk suresini oku. Tahiyyâtı bitirdiğin zaman Cenâb-ı Hakk’a güzelce hamd ü senâda bulun. Bana ve diğer peygamberlere de salavât getir. Erkek-kadın bütün mü’minler için Allah’tan mağfiret dile. Bu okuduklarının akabinde de şu duayı söyle!” buyurur ve kitaplarda “Hıfz duası” adıyla yer alan duayı tekrar etmesini ister. (Bu dua, “Kur’an’ı hıfz etme namazı ve duası” başlığı altında Mealli Dua Mecmuası’nın 87. sayfasında da mevcuttur.) Hazreti Ali (kerremallahu vechehu) tarif edildiği üzere bunu beş veya yedi gece yapar ve Allah Rasûlü’ne gelip şöyle der: “Ya Rasûlallah! Ben daha önceleri dört-beş ayeti bile ezberleyemiyordum. Fakat şimdi kırk ayet kadar ezberleyebiliyorum. Onu okuduğumda da sanki Allah’ın kitabı gözümün önündeymiş gibi oluyor. Yine önceleri bir hadisi duyup tekrar ettiğimde tam ezberleyemezdim. Fakat, şimdi hadisleri işitip onları rivayet ettiğimde bir harf bile kaçırmıyorum.” (Tirmizî, Daavât, 114)
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
Konu Sahibi Muhteşem 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Neden allah'a yöneliş? | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 1 | 2214 | 24 Ekim 2011 14:14 |
allah korkusu ve hesap duygusu | Allah(c.c) | Kara Kartal | 1 | 2052 | 19 Ekim 2011 15:35 |
hak dostlarından nasihatler | Muhtelif Konular | YaŞuHa | 1 | 2327 | 15 Ekim 2011 19:53 |
umumi dua | Dua Bölümü | su damlası | 3 | 2790 | 06 Ekim 2011 19:57 |
Müftülükten ailelere öneriler: Eşinize saldırı... | Din Görevlileri | Medine-web | 4 | 2305 | 28 Eylül 2011 19:12 |
04 Ağustos 2008, 18:51 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum bunu bilmiyordum... gerçekten mühim bir nokta...sağ ol var ol muhteşem hoca.. ezber yapacaklara,ezberini yenileyeceklere duyurulur.. |
02 Kasım 2008, 14:21 | Mesaj No:4 |
Cvp: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum
emegine saglık hocam güzel bi bilgi olmuş umarım herkes yararlanır faydalı lour
__________________ her şeyin bir zamanı vardır sadece sabret.... | |
02Haziran 2009, 00:35 | Mesaj No:6 |
RE: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum
allah razı olsun çok güzel bir olaya deyindin kardeşim ben bilgisayar teknikeriyim küçüklükten beri imam olmak istemişimdir.mesleğimi sevemedim.ilahiyat fakültesine girmeyi düşünüyorum ama okuyabilirmiyim konusunda şüphem var açık öğretim olacak ama nasıl ezber yapacam onu düşünüyorum yardım edrseniz sevinirim
| |
02Haziran 2009, 09:48 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum Alıntı:
kardeşim korkmanız için bir sebeb yok..açık öğretim ilahiyat okuyacaksanız size verilen kitaplara çalışıp yılda 2 kez sınava gireceksiniz..odaklanmak çok önemli ezberde..istemek başarmanın yarısıdır.... | |
04 Ocak 2012, 13:52 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum çok etkili bir paylaşımdı arkadaşlar ne dersiniz ben 1 hafta kılacağım bana katılmak isteyen var mı öğrenciler size sesleniyorum
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
04 Ocak 2012, 13:57 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum
ablam çok isterdim ama secde suresini ve duhan suresini ezber bilmiyomm kii nasıl kılcam namazıuzgn
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
04 Ocak 2012, 14:17 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Cevap: aklımda tutamıyor ezber yapamıyorum
canım benim hepsi toplam 6 sayfa sınav arefesi olmasaydı ezberle derdim ama yaparsan sınava da büyük fayda sağlayacağından eminim
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |