|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 17 Mayıs 2017 (10:16), Konuya Son Cevap : 28 Mayıs 2017 (00:35). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Mayıs 2017, 10:16 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | profiterol (bir de böyle deneyin) profiterol (bir de böyle deneyin) PROFİTEROL resim olarak netten alıp koyacağım ama tarif ve püf noktaları bana ait ufak bir püf ile güzel profiterol yapabilirsiniz belki birinci denemede olmaz ama denemeye devam MALZEMELER 1 Su bardağı su 100 gram margarin bir çimdik tuz 2 çay kaşığı toz şeker (göz kararı ekliyorum yaklaşık bu kadar sanırım) (şeker neden ekleniyor bilmiyorum ama arkadaşım söylemişti= bir tencerede hepsini kaynatıyoruz yağ da içinde eriyince 1 su bardağı unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırıp biraz pişiriyoruz altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz oda sıcaklığında 3 yumurta püf nokta yumurtaları tek tek kırıp hamura el mikseri veya tel çırpıcı ile yedirmek ben ilk yumurtayı kırıp biraz çırpıyorum hamura yedirince 2. yumurtayı kırıyorum o anda bir önemli malzeme katıyorum çok az kabartma tozu (göz kararı 1 buçuk çay kaşığı gibi) 2. yumurta ile birlikte kabartma tozunu da ekleyip çırpıyorum 3. yumurtayı da ekleyip çırpınca hamur hazırlanmış oluyor büyük boy bir tepsinin dibini çok az margarin veya sıvı yağla yağlıyoruz ben sıvı yağ ile yağlıyorum (ben yağlı kağıt kullanırdım bana tarifi veren ben yağlı kağıt uğraşmıyorum dedi gerçekten de gerekmiyor) hamur biraz cıvık kıvamda olduğu için bir tatlı kaşığı bir yemek kaşığı elime alıyorum hamur kabından tatlı kaşığı ile hamur alıyorum yemek kaşığı ile düzeltiyorum tatlı kaşığındaki hamuru yemek kaşığı yardımıyla tepsiye koyuyorum biraz aralıklı diziyorum tatlı kaşığı dolusu olunca pişince iri oluyor ama içine krema koymak kolay oluyor krema torbası filan kullanıyorlar hamur yapışkan orada çok malzeme kalırsa araya gider ben kaşıkla koyuyorum |
Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sevgililer Günü | Serbest Kürsü | gün ışığı | 3 | 1528 | 15 Şubat 2019 09:19 |
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" | Kur'an Kıssaları | mehmet akif2 | 0 | 1523 | 06 Ekim 2018 21:18 |
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? | Ashab-Kiram(r.a) | mehmet akif2 | 0 | 1486 | 05 Ekim 2018 20:42 |
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( | Taziye-İlan-Selamlaşma | nurşen35 | 28 | 10259 | 05 Ekim 2018 18:00 |
TEVHİDİN DELİLLERİ | Akaid | mehmet akif2 | 5 | 1821 | 01 Ekim 2018 12:18 |
17 Mayıs 2017, 10:27 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | ben soğuk fırına koyuyorum belki sizin fırınınızın ilmi başkadır biraz sıcak fırına konması lazımdır ben kek olsun profiterol olsun soğuk fırına koyuyorum eğer biraz sıcak fırına koysam hatta birkaç kere başıma geldi hamur çok az kızarıyor üstü yağlı gibi oluyor ben 200 derecelik soğuk fırına koyuyorum hamur iyice kabarıp biraz da üzerinden kızarana kadar fırını açmıyorum camdan bakıyorum sonra tepsiyi çevirerek her tarafın kızarmasını sağlıyorum hamur hafif kızarınca çıkarayım derseniz hamurun büyük kısmı veya 3-5 tanesinin içi hamur oluyor kabaran hamur sönüp kalıyor ben üzeri kızarınca altına bakıyorum baktım altı kızarmış fırının alt ısısını düğmesi ile kapatıyorum üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum kızarmak derken nar gibi değil yanmaya da gelmiyor ama üzeri aynı bazı kurabiyeler gibi güzelce pişiyor profiterol soğuyunca isterseniz hazır vanilyalı pudingi tarife göre pişirin isterseniz kendiniz beyaz krema yapın hamurun üst kısmını yırtıyorsunuz içi boş olduğundan kolayca yırtılıyor içine kremayı göz kararı koyup yırttığınız kısım var ya üstüne kapatıp servis kabına koyuyorsunuz baktınız üst kısmını açınca elinizde kaldı veya farklı şekilde yırtıldı bunlar sorun değil krema koyarsınız o zaten krema ile yapışır en son çikolata sosunu paket alıp tarifle veya evde kendi tarifinizle yapıp karıştırarak soğutursunuz profiterollerin üstüne gezdiriyoruz servis yaparken tabağın altına akan çikolata sosunu kaşıkla üstüne tekrat koyup servis yapabilirsiniz bazıları daha çok çikolata sosu yapıp bol soslu ikram ediyor tercihinize kalmış bir şey |
17 Mayıs 2017, 19:10 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Ellerine saglik göknur cok guzel görunuyor öyle acik anlatmisinki hiç yapmayanlar bile (ben gibi) kolaylikla yapabilir)))
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
27 Mayıs 2017, 22:33 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Editörüm sizin tarifinizi uyguladim.birebir nefis oldu tarif için tşklerh/ic/a/b
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Böyle hanım da böyle bey de var günümüzde! | Muhteşem | İslamda Kadın ve Erkek | 4 | 15 Şubat 2024 19:15 |
Böyle dua ettiniz mi? | NUR | Dua Bölümü | 4 | 04 Nisan 2018 18:18 |
KPSS Birde Böyle Hazırlanmayı Deneyin | makbergülü | KPSS İstişare/Sohbet | 9 | 17 Mayıs 2017 11:02 |
tasavvuf böyle bir şey.. | bilinmez | Tasavvuf-Tarikat | 0 | 27 Ocak 2012 15:10 |
Aşk böyle birşey mi ? | MERVE DEMİR | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | 1 | 06 Temmuz 2010 17:42 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|