|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Mart 2018, 21:00 | Mesaj No:311 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
organ bağışlamak caizdir diye 10. sınıf öğrencilerime öğrettim organ nakli sadaka-ı cariyeye girer mi diye bir öğrencim sordu soruyu cevaplar mısınız |
12 Mart 2018, 22:34 | Mesaj No:312 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Alıntı:
ancak Kuran kıyamete kadar geçerli olduğundan kıyamete kadar olacak olabilecek her soruya/soruna vereceği bir cevap vardır. Gelecekte olası soru ve sorunlar için İslam genellikle kıyas ve tahriç yolu ile naslara dayandırılırarak çözüme kavuşturur. organ nakli bir insanın hayatını kurtarmak içindir. Dolayısıyla diyanet alimlerinin( din işleri yüksek kurulu) ortak kararı organ nakli caiz görülmüş hatta sevap kategorisine sokulmuştur. “Her kim bir hayatı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.” (Mâide,32) yukarıdaki ayete dayandırılmış tahriç kıyas ile bu sonuca varılmıştır. sadakai cariye olur mu sorusuna ise kanaatimce olur. Allahu alem...
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
12 Mart 2018, 23:11 | Mesaj No:313 |
25 Şubat 2011 |
allah razı olsun hocam ne yazık ki 10. sınıf öğrencilerimde genel görüş organ nakli günah ben dirilince eksik olmamalıyım organ verdiğim kişi benim bağışladığım organla günah işlerse bana günah yazılır mı gibi daha önceki konularımızda doğru bildiğimiz yanlışlarda hurafeler üzerinde durmuştum kuranı ve peygamberin sözlerini okusaydık bu büyüklerimizden süregelen yanlış bilgilerle dolu olmayız demiştim taklidi imanla yaşadığımız için diye de eklemiştim |
24 Mart 2018, 11:47 | Mesaj No:314 |
25 Şubat 2011 |
okulda öğrencimin sorusu beni kureyzada yahudileri hz. Ali katl etmiş yani soykırım yapmış diyor ben savaşın sonuç olarak ayrınıtısını çok bilmediğimden beni kureyza gazvesinde yahudilerin hakem isteği ve ebu lübabe ile konuşmak istemelerini söyledim ebu lübabe yahudiler biz esir düşersek peygamber bizi ne yapar dediklerinde gayri ihtiyari elini boğazına götürerek keser işareti yapmış peygamberimiz ebu lübabeye en büyük cezayı onla konuşmamakla bulmuştu. ebu lübabe kendini mescidin direğine bağlamıştı bunla ilgili ayet gelince peygamberimiz affetmiştir ayet de şöyle: "Ey iman edenler! Allah'a ve Resûlüne hainlik etmeyin. (Sonra) bile bile kendi emanetlerinize hainlik etmiş olursunuz." (Enfâl sûresi: 27) muhsin hocam sadece böyle hareket yapan ebu lübabeyi bile darılan peygamberimiz yahudileri katl etmesi mümkün değil hakem olan sa'd ibn muaz tevrata göre hüküm vererek erkeklerin öldürülmesi kararını mı vermiştir beni kureyza gazvesi hakkında bilgi verir misin |
24 Mart 2018, 11:55 | Mesaj No:315 |
25 Şubat 2011 |
10. sınıf öğrencileri sorusu arkadaş arasında iddiaya girip kim kazanırsa çikolata alacak gibi şeyler günah mı mesela lise talebeleri kendi aralarında maç yapıyor kaybeden takım kazana takıma baklava alacak veya başka bir şey alacak bu günah olur mu ben böyle şeye ufak bir şey olmaz dersek bir sınıfla yaparsınızı bir okulla yaparsınız daha da büyük iddalar yapınca da günah olmaz diye denir o nedenle doğru değil dedim hocam siz bu konuda ne diyorsunuz çocukları yanlış yönlendirmiş miyim veya dediğim doğruysa kanıtlayıcı şeyler söyler misiniz |
25 Mart 2018, 16:18 | Mesaj No:316 | |
14Haziran 2007 | Alıntı:
1-siyasi ve vatan ihaneti affedilmez. 2-antlaşmalara ihanet eden sonucuna katlanır. 3-kendilerinin seçtiği hakemin( Hz Sad) kararına uymak zorunda kaldılar. 4-ebu lubabe günümüzdeki can dündar misali ihanet etti.tevbesi kabul edildi. 5-idam kararı kendi kitaplarında(Tevrat) cezası idam olduğunu kendileri de bilirler. 6-kureyza ihanetleri başarılı olsaydı 15 temmuz misali Müslümanların ve Medine'nin sonu olurdu. 7-ihanetleri sinsilikleri siyonistlikleri ile meşhur olan Yahudiler hakkettikleri cezaları almışlardır. Bu hukuken de dinen de doğru karardır. 8-vatana ihanet dünyanın hiç bir yerinde affedilir bir durum değildir.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
25 Mart 2018, 16:31 | Mesaj No:317 | |
14Haziran 2007 | Alıntı:
26 Mart 2018, 17:41 | Mesaj No:318 |
25 Şubat 2011 |
öğrencilerin sorusu: lunaparka gittiğimizde oyuncakların olduğu kutuya para atıp o oyuncaklardan birini çengel ile alıyoruz bu günah mı bir de yine lunaparkda ben para veriyorum silah ile tabelaya ateş ediyorum eğer denk gelirse ben hediye alıyorum ordan bu da günah mı yani bunlar kumara girer mi |
26 Mart 2018, 21:38 | Mesaj No:319 |
14Haziran 2007 |
sorun olmaz diye düşünüyorum. yada konuyu tam bilmediğimden bi şey diyemiyorum.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
Konuyu Toplam 16 Kişi okuyor. (0 Üye ve 16 Misafir) | |