|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2012 (13:29), Konuya Son Cevap : 18 Kasım 2018 (20:52). Konuya 216 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
26 Kasım 2012, 13:29 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | türk dili 1 notlarımız türk dili 1 notlarımız arkadaşlar soru-cevap yaptığımızda da soruları buraya toplamak için ve kodlama yapılınca da buraya yazmak için bu konuyu açıyorum hadi kolay gelsin |
Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sevgililer Günü | Serbest Kürsü | gün ışığı | 3 | 1518 | 15 Şubat 2019 09:19 |
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" | Kur'an Kıssaları | mehmet akif2 | 0 | 1506 | 06 Ekim 2018 21:18 |
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? | Ashab-Kiram(r.a) | mehmet akif2 | 0 | 1481 | 05 Ekim 2018 20:42 |
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( | Taziye-İlan-Selamlaşma | nurşen35 | 28 | 10141 | 05 Ekim 2018 18:00 |
TEVHİDİN DELİLLERİ | Akaid | mehmet akif2 | 5 | 1794 | 01 Ekim 2018 12:18 |
26 Kasım 2012, 13:31 | Mesaj No:2 |
25 Şubat 2011 | Cevap: türk dili 1 notlarımız
ben kendi kodlamalarımı paylaşınca fazla rağbet olmaz diye düşündüm baktım arkadaşım bu koda göre cevap verince devam ediyorum belki bir kişinin ilgisini çekmez bir başka birinin ilgisini çekebilir ben kendimce yaptığım kodlamaları ilgil konulara yazacağım sizlerden de kodlamalarınızı paylaşmanızı bekliyorum |
26 Kasım 2012, 13:34 | Mesaj No:3 |
25 Şubat 2011 | Cevap: türk dili 1 notlarımız türk dili 4. üniteye şöyle bir baktım orda art ünlüler ön ünlüler geniş ünlüler dar ünlüler yuvarlak ünlüler düz ünlüler var hepsini akılda tutmak için kodlama yaptım hatta ilk başında olan dar veya yuvarlak gibi kelimeleri de alıp anlamlı cümle oluşturmaya çalıştım ben bu yöntemle daha iyi kavradım sizinle de paylaşacağım cümlede geçen umut'u erkek ismi olarak kullandım |
26 Kasım 2012, 13:45 | Mesaj No:4 |
25 Şubat 2011 | Cevap: türk dili 1 notlarımız art ünlüler:a-ı-o-u artık alımlı ılımlı olma umut ön ünlüler: e-i-ö-ü önce eniştemle izmire ömerle ürdüne geniş ünlüler: a-e-o-ö geniş alma eteği olmaz öğretmedim mi dar ünlüler: ı-u-i-ü daracık ığdır upuzun izmir ünlüdür yuvarlak ünlüler: o-u-ö-ü yuvarlaktır o unuttun mu ömer üzümü düz ünlüler: e-a-ı-i düz etek ama ışıltılı imgeli hazırlayan:mehmet akif2 |
26 Kasım 2012, 14:30 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: türk dili 1 notlarımız ben bu kodlamalarla daha çok akılda tutuyorum arkadaşım skr
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
26 Kasım 2012, 19:07 | Mesaj No:6 |
25 Şubat 2011 | Cevap: türk dili 1 notlarımız bükünlü(çekimli) diller (yu-l-a-r-i-ukran-i) yunanca latince arapça rusça ibranice ukraniece ingilizce bükünlü dillere örnek gösterilebilir ------------------------------------------- (çi-vi-t) çince vietnamca tibetçe yalınlayan dillere örnektir |
27 Kasım 2012, 09:32 | Mesaj No:7 |
25 Şubat 2011 | Cevap: türk dili 1 notlarımız TÜRK DİLİ 1. ÜNİTE SORULARI 1-Dillerin gelişmesinde en önemli etken nedir? a-O dilin devlet dili olup olmadığı ,devlet desteğinden yararlanmasıdır b-Bilimsel ölçü olarak yeterli olup olmadığıdır. c-Yazılı kültüre sahip olmasıdır. d-Sözlü kültüre sahip olmasıdır. 2-Hangisi İngilizceyi tartışmasız biçimde küresel hale getiren unsurlardan değildir? a-19.yüzyılda İngilterenin, 20.yüzyılda Amerikanın Süper güç olmaları b-siyaset ve silah ticaretinde sağladıkları üstünlük c-bilim ve teknolojide sagladıkları gelişme d-İngilizcenin kolay konuşulabilir olması 3-Zamanlara göre değerlendirildiğinde hangisi yanlıştır? a-Ortaçağda batıda latince,İslam dünyasında Arapça ortak dil olmuştur. b-Modern çağlarda önce Fransızca,sonra İngilizce ortak dil olmuştur c-Sovyetlerde Rusça ortak dil olmuştur d-Türki cumhuriyetlerde(Azarbeycan,Kırgızistan) Türkçe ortak dil olmak üzeredir. e-orta ve güney Amerikada İspanyolca ortak dil olmuştur f-Çinde Japonca ortak dil olmuştur 4-Natonun resmi dili hangisidir? a-Almanca ingilizce b-İngilizce fransızca c-ingilizce d-bütün diller 5-Avrupa birliğinin Resmi dili hakında hangi bilgi yanlıştır? a-23 resmi dili var. b-Genelde çalışma dili olarak İngilizce Almanca,Fransızca kullanır. c-AB nin resmi dili Almanca ve Fransızca dır. 6-Hangileri resmi dilleri belirtilmeyen ülkelerdir? a-ABD,İsveç,Almanya b-Türkiye,İspanyolca 7-Dünyada 6000den fazla olan dil sayısının bu yüzyılın sonuna doğru yarısının yokolma tehlıkesinin sebebi nedir? a- Küreselleşme b-Yazılı ve sözlü kültürlerinin olmaması 8-Yapay diller hangi maksatla ve kimler tarafından ortaya çıkarılmıştır? a-İnsanların birbirini daha kolay anlaması ve bütün anlaşmazlıkların giderilmesi amaçlı sanatçı ve bilimadamlarının ortaya çıkarmaya çalıştığı ortak dil . b-dillerin bozulmasıyla ortaya çıkan diller 9-Dilleri sınıflandırmada kullanılan en etkili yöntemlerden biri değildir? a-köken sınıflandırması b-yapı bakımından sınıflandırma c-bölgeye göre sınıflandırma 10-Hangisi dil ile ilgili doğru bilgi değildir? a-Dil ulusal hareketlerin temel dinamiklerindendir. b-Dili aynı ülkeler siyasi sistemlerini güçlendirirler. c-Aynı ülke içinde farklı dillere sahip milletler dil ile ilgili taleplerle muhalefet edebilirler. d-dille ilgili her olgu muhalefetin simgesi haline gelebilir. e-her ülkenin bir dil politikası vardır. f-Dil her zaman birleştirici unsur değildir. Hazırlayan: Muallime |
27 Kasım 2012, 09:35 | Mesaj No:8 |
25 Şubat 2011 | Cevap: türk dili 1 notlarımız TÜRK DİLİ 1. ÜNİTE SORULARI Aşağıdakilerden hangisi bükünlü(çekimli) diller arasında yer almaz? a-yunanca b-latince c-fransızca d-ingilizce e-arapça f-rusça g-ibranice Çince, Vietnamca ve Tibetçe hangi diller arasındadır? a-yalınlayan b-bitişken(eklemeli) diller yapı bakımından diller arasında çekimi olmayan yani sözcüğün biçimi değişmeyen diller hangisidir? a-bükünlü(çekimli) diller b-yalınlayan diller türkçe ……. Eklemeli bir dildir a-önden b-sondan c-içten bükünlü dillerin en belirgin özellikler taşıyan dili hangisidir? a-rusça b-latince c-ingilizce d-arapça diller ses bilgisel bakımından ünlü dilleri ve …..dilleri olarak da sınıflandırılabilir a-eklemeli b-ünsüz Türkçe kaynak bakımından diller arasında hangi dil grubuna dahildir? a-altay b-macar c-korece 1-g. doerfer 2-n.poppe 3-g. clauson Yukarıdaki isimlerden hangileri Altay dilleri kuramını kabul etmemektedir? a-2 ve 3 b-1 ve 2 c-1 ve 3 Aşağıdakilerden hangileri Altay dilleri ailesinin varlığını kabul eder? a-n. poppe –t. Tekin b-g. doerfer-t. tekin türk yazı dillerinin sınıflandırılmasının arasında yer alan Çuvaşça, ogur/Bulgar grubundaki tek dil hangisidir? a-bulgarca b-cuvaşça orta iran’da konuşulan Halaççanın, ……………. Arguca olarak anılan dilin devamı olduğu düşünülmektedir a-kutadgu bilig b-divanü lugati’t-türk türk yazı dillerinin sınıflandırılmasının arasında yer alan güneybatı(GB), oğuz türkçesikendi içinde batı(B) ve güney(G) olmak üzere ikiye ayrılır batı grubunda; gagauzca, Türkiye Türkçesi ve doğu Azerice bulunmaktadır doğu grubunda ise hangi dil yer alır? a-türkmence b-kazakça c-sarı Uygurca Kuzeybatı(KB), Kıpçak Türkçesi kuzey veya Volga(idil) grubunda olan diller aşağıdakilerden hangisidir? a-kazakça-karakalpakça b-kazan tatarcası- Başkurtça kuzeybatı(KB), Kıpçak Türkçesi batı grubunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz? a-kumukça b-karaçay c-balkarca d-kırım tatarcası e-karayca f-kazakça güneydoğu(GD), Uygur Türkçesi kendi içinde batı(b) ve doğu(d) olmak üzere ikiye ayrılır doğu grubunda Uygurca, sarı Uygurca ve salırca/salar yer alır batı grubunda ……. ve ….. değişkenleri yer alır a-özbekçe b-modern Kırgızca c-çuvaşca kuzeybatı(KB), Kıpçak Türkçesi güney veya aral-hazar grubunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz? a-kumukça b-kazakça c-karakalpakça d-kıpçak-özbek e-nogayca Kazakçaya en yakın olan modern Kırgızca hangi dil grubunda yer alır a-oğuz Türkçesi b-kıpçak Türkçesi c-uygur Türkçesi d-sibirya Türkçesi kuzeydoğu(KD), ………… Türkçesi kuzey ve güney olarak ikiye ayrılır kuzey grubunda; sahaca(yakutça) ve dolganca bulunur güney grubu da 4 alt gruba ayrılır: 1-sayan Türkçesi 2-yenisey Türkçesi 3-çulım Türkçesi 4-altayca Yukarıdaki boşluğa hangi dil gelmelidir? a-kıpçak b-oğuz c-sibirya Hazırlayan: mehmet akif2 |
27 Kasım 2012, 17:39 | Mesaj No:9 |
Cevap: türk dili 1 notlarımız Selam aleyküm kardeşim Biliyorsunuz 2.sınıf birinci dönem derslerinden turk dılı-1 ve inkılap tarihi-1 değişti. Bu sorularınız da yeni kitablara göremi hazırlandı acaba? Ben bu değişen 2 kitabı da alamadım ve nete'de yüklenmemişti, indiremedim pc ye. Nasıl ve nerden çalışıcağımı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Slm ve dua ile | |
27 Kasım 2012, 17:54 | Mesaj No:10 |
25 Şubat 2011 | Cevap: türk dili 1 notlarımız
züleyha evet yeni kitaba göre hazırladık daha da hazırlayacağız inşallah
|
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |