Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi:  22 Temmuz 2017 (13:54), Konuya Son Cevap : 22 Temmuz 2017 (20:07). Konuya 11 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı14Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Temmuz 2017, 13:54   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart MEDİNEWEB KAYSERİ "AÇMA KETESİ"

MEDİNEWEB KAYSERİ "AÇMA KETESİ"

ilk aşamada kavrulmuş unumuzu hazırlayalım

malzemeler

1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ(isteğe bağlı margarin ile karıştırılabilir)

2 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

bir tavada yağımızı kızdırınca unumuzu ekleyelim tuzumuzu da ekleyelim kaşıkla kısık ateşte rengi biraz dönünceye kadar kavuralım yani unun iyice kavrulmasına gerek yok
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-1jpg  

su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sevgililer Günü Serbest Kürsü gün ışığı 3 1505 15 Şubat 2019 09:19
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" Kur'an Kıssaları mehmet akif2 0 1499 06 Ekim 2018 21:18
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? Ashab-Kiram(r.a) mehmet akif2 0 1474 05 Ekim 2018 20:42
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( Taziye-İlan-Selamlaşma nurşen35 28 10100 05 Ekim 2018 18:00
TEVHİDİN DELİLLERİ Akaid mehmet akif2 5 1787 01 Ekim 2018 12:18

Alt 22 Temmuz 2017, 14:05   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

hamurumuzu yoğurma aşamasına geçelim

1 ölçüden 2 büyük tepsi çıkıyor ben bir yemek sitesinde keteye yumurtanın akı konmazsa daha uzun süre dayanacağını okudum o nedenle yumurta akını koymuyorum başka şekilde değerlendiriyorum

siz isterseniz yumurta akını hamura katabilirsiniz

yarım ölçü yapınca bir tepsi çıkar kestiğiniz büyüklüğe göre 14-16 arası sayıda çıkar

HAMUR MALZEMELERİ

4 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kuru maya veya 40 gram yaş maya

3 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarı isteğe bağlı ama hafif şekerl hamur pastanelerdeki gibi tadı veriyor)

3 çay kaşığı tuz

alabildiğince un hamuru ne sert ne çok yumuşak yapalım

yoğuracağımız leğene biraz un koyup ortasını açıp şeker ve mayayı malzemedeki sütten biraz ılık olarak koyup 15-20 dakika kabartılıp bekletilse hamur daha çabuk kabarıyor

aşağıdaki resim hamurun yoğrulmuş hali mayalanmaya bırakın çok fazla mayalanmasın ki aşamalar uzun

havalar sıcak çok uzun süre hamur beklerse maya koku yapabilir
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 14:08   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

hamurumuzu başta ikiye bölelim sonra her parçayı 3 parçaya bölerek 6 büyük beze elde edelim

3'erli olarak açacağız

bezeyi un kullanarak açın baktınız çok yapışıyor kenarlarını oklavayı bastırarak açın yani oklavaya sarmadan

çok aşırı ince olmasına gerek yok ama çok az açıp da bırakmıyalım
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-3jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 14:12   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

hamurun her katına yağ sürülür sıvı yağ da kullanabilirsiniz ama margarin ile yapılıyor

1 paket margarini tavada eritelim her katına yağ sürelim

1 paket margarin 1 ölçüye yetiyor her katına 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin gider tahmini söylüyorum ben göz kararı yetecek şekilde açılmış hamura döküyorum hamurun uçlarını katlaya katlaya her tarafına yağın gelmesini sağlıyorum
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 14:13   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

3 katı açıp yağladıktan sonra resimdeki gibi rulo olarak kıvıralım

hamur yırtılma yapabilir bunlar hiç sorun değil


Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 14:29   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

bıçak ile göz kararı belli aralıklarda kesiyoruz

kestiğimizi tekrar açacağız o nedenle çok kalın kesmiyelim resimdeki gibi kesseniz normal büyüklükte oluyor bir de hamuru ve dışı yağlı olduğu için hamuru çok aşırı kalın bırakmıyalım zaten kabaracak resimde inşallah anlaşılırdır

hamuru kare olarak açıp ortasına biraz ilk mesajda tarif ettiğim kavrulmuş unu yayıyoruz

unun miktarı çok olsa hamurdan dökülme yapar ortasına 1 tatlı kaşığı gibi yayılsa yeterli olur
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-6jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 16:41   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

bohça şeklinde katlanır
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-7jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 16:42   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

anlaşılsın diye bir tane daha fotoğraf çektim 4 uçda bohça gibi katlanır
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-8jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 16:44   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir baktınız katladınız biraz kalın geldi elinizle biraz daha bastırıp inceltin

üzerine yumurta sarısı sürün susam çörek otu karışımı da döküm

Eklenmiş Resmin önizlemesi
-9jpg  

su damlası beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2017, 16:47   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

açma ketemiz yemeye hazır

fırın sıcaklığı ve süresi sizin fırınınıza bağlı

ben başta her mayalı hamurda olduğu gibi 150 derecede biraz tepsi mayası gelmesini bekliyorum yani biraz kabarmasını bekliyorum

sonra 200 derecede pişiriyorum

afiyet olsun şifa olsun
Eklenmiş Resmin önizlemesi
-10jpg  

Esma_Nur ve su damlası beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Tepsi' de açma mantı börek"/medineweb mutfağı su damlası Börekler ve Hamur İşleri 6 06 Temmuz 2024 20:04
"Yumuşacık Puf Puf Açma " su damlası Börekler ve Hamur İşleri 2 30 Eylül 2018 13:00
MEDİNEWEB ÖABT DİKAB "İSLAM TARİHİ SORU-CEVAP" mehmet akif2 KPSS Lisans DİKAB Alan 8 24 Mart 2018 12:08
MEDİNEWEB ÖABT DİKAB "İSLAM FELSEFESİ SORU-CEVAP" mehmet akif2 KPSS Lisans DİKAB Alan 1 01 Temmuz 2017 22:23
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESİ 23.06.2017 "Ömrümüzü Ramazan Kılabilmek" Mihrinaz Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 23Haziran 2017 11:52

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.