|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 22 Temmuz 2017 (13:54), Konuya Son Cevap : 22 Temmuz 2017 (20:07). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Temmuz 2017, 13:54 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | MEDİNEWEB KAYSERİ "AÇMA KETESİ" MEDİNEWEB KAYSERİ "AÇMA KETESİ" ilk aşamada kavrulmuş unumuzu hazırlayalım malzemeler 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ(isteğe bağlı margarin ile karıştırılabilir) 2 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz bir tavada yağımızı kızdırınca unumuzu ekleyelim tuzumuzu da ekleyelim kaşıkla kısık ateşte rengi biraz dönünceye kadar kavuralım yani unun iyice kavrulmasına gerek yok |
Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sevgililer Günü | Serbest Kürsü | gün ışığı | 3 | 1505 | 15 Şubat 2019 09:19 |
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" | Kur'an Kıssaları | mehmet akif2 | 0 | 1499 | 06 Ekim 2018 21:18 |
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? | Ashab-Kiram(r.a) | mehmet akif2 | 0 | 1474 | 05 Ekim 2018 20:42 |
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( | Taziye-İlan-Selamlaşma | nurşen35 | 28 | 10100 | 05 Ekim 2018 18:00 |
TEVHİDİN DELİLLERİ | Akaid | mehmet akif2 | 5 | 1787 | 01 Ekim 2018 12:18 |
22 Temmuz 2017, 14:05 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | hamurumuzu yoğurma aşamasına geçelim 1 ölçüden 2 büyük tepsi çıkıyor ben bir yemek sitesinde keteye yumurtanın akı konmazsa daha uzun süre dayanacağını okudum o nedenle yumurta akını koymuyorum başka şekilde değerlendiriyorum siz isterseniz yumurta akını hamura katabilirsiniz yarım ölçü yapınca bir tepsi çıkar kestiğiniz büyüklüğe göre 14-16 arası sayıda çıkar HAMUR MALZEMELERİ 4 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kuru maya veya 40 gram yaş maya 3 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarı isteğe bağlı ama hafif şekerl hamur pastanelerdeki gibi tadı veriyor) 3 çay kaşığı tuz alabildiğince un hamuru ne sert ne çok yumuşak yapalım yoğuracağımız leğene biraz un koyup ortasını açıp şeker ve mayayı malzemedeki sütten biraz ılık olarak koyup 15-20 dakika kabartılıp bekletilse hamur daha çabuk kabarıyor aşağıdaki resim hamurun yoğrulmuş hali mayalanmaya bırakın çok fazla mayalanmasın ki aşamalar uzun havalar sıcak çok uzun süre hamur beklerse maya koku yapabilir |
22 Temmuz 2017, 14:08 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | hamurumuzu başta ikiye bölelim sonra her parçayı 3 parçaya bölerek 6 büyük beze elde edelim 3'erli olarak açacağız bezeyi un kullanarak açın baktınız çok yapışıyor kenarlarını oklavayı bastırarak açın yani oklavaya sarmadan çok aşırı ince olmasına gerek yok ama çok az açıp da bırakmıyalım |
22 Temmuz 2017, 14:12 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | hamurun her katına yağ sürülür sıvı yağ da kullanabilirsiniz ama margarin ile yapılıyor 1 paket margarini tavada eritelim her katına yağ sürelim 1 paket margarin 1 ölçüye yetiyor her katına 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin gider tahmini söylüyorum ben göz kararı yetecek şekilde açılmış hamura döküyorum hamurun uçlarını katlaya katlaya her tarafına yağın gelmesini sağlıyorum |
22 Temmuz 2017, 14:13 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | 3 katı açıp yağladıktan sonra resimdeki gibi rulo olarak kıvıralım hamur yırtılma yapabilir bunlar hiç sorun değil |
22 Temmuz 2017, 14:29 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | bıçak ile göz kararı belli aralıklarda kesiyoruz kestiğimizi tekrar açacağız o nedenle çok kalın kesmiyelim resimdeki gibi kesseniz normal büyüklükte oluyor bir de hamuru ve dışı yağlı olduğu için hamuru çok aşırı kalın bırakmıyalım zaten kabaracak resimde inşallah anlaşılırdır hamuru kare olarak açıp ortasına biraz ilk mesajda tarif ettiğim kavrulmuş unu yayıyoruz unun miktarı çok olsa hamurdan dökülme yapar ortasına 1 tatlı kaşığı gibi yayılsa yeterli olur |
22 Temmuz 2017, 16:44 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir baktınız katladınız biraz kalın geldi elinizle biraz daha bastırıp inceltin üzerine yumurta sarısı sürün susam çörek otu karışımı da döküm |
22 Temmuz 2017, 16:47 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | açma ketemiz yemeye hazır fırın sıcaklığı ve süresi sizin fırınınıza bağlı ben başta her mayalı hamurda olduğu gibi 150 derecede biraz tepsi mayası gelmesini bekliyorum yani biraz kabarmasını bekliyorum sonra 200 derecede pişiriyorum afiyet olsun şifa olsun |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Tepsi' de açma mantı börek"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 6 | 06 Temmuz 2024 20:04 |
"Yumuşacık Puf Puf Açma " | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 2 | 30 Eylül 2018 13:00 |
MEDİNEWEB ÖABT DİKAB "İSLAM TARİHİ SORU-CEVAP" | mehmet akif2 | KPSS Lisans DİKAB Alan | 8 | 24 Mart 2018 12:08 |
MEDİNEWEB ÖABT DİKAB "İSLAM FELSEFESİ SORU-CEVAP" | mehmet akif2 | KPSS Lisans DİKAB Alan | 1 | 01 Temmuz 2017 22:23 |
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESİ 23.06.2017 "Ömrümüzü Ramazan Kılabilmek" | Mihrinaz | Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat | 0 | 23Haziran 2017 11:52 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|