|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 28 Ocak 2008 (17:25), Konuya Son Cevap : 30Haziran 2024 (15:50). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Ocak 2008, 17:25 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Yalnızlık Yalnızlık Yalnızlığa dayanırım da bir başınalığa asla Yaşlanmak hoş değil duvarlara baka baka Bir dost göz arayışıyla Saat tıkırtısıyla... Korkmam, geçinip gideriz bir mutlulukla, Ama; ’Günün aydın, akşamın iyi olsun’ diyen biri olmalı Bir telefon sesi çalmalı ara sıra da olsa kulağımda Yoksa Zor değil, hiç zor değil demli çayı bardakta karıştırıp, bir başına yudumlamak doyasıya Ama; ’Çaya kaç şeker alırsın?’ Diye soran bir ses olmalı ya ara sıra...
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2477 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11165 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2694 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2305 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2729 | 07 Eylül 2009 09:26 |
28 Ocak 2008, 23:18 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Yalnızlık Yüzüne dokundu. Kendi yüzüne. Bir bir dolaştı parmakları yüzündeki kederli çizgilerde.Yalnızlık mı,yaşlılık mı ne olduğunu bilemediği kocaman bir düğüm yaktı boğazını. İnsan ne zaman eski fotoğraflara baksa,o zaman özlüyor demekti,o zaman bekliyor demekti eski ve kalabalık günleri... Çocuklar bağıra bağıra indi merdivenleri.Evin içinde ordan oraya koşup durdular.Hiç kızmadı,gülümsedi yalnız. Ne çok olmuştu görmeyeli,seslerini duymayalı.Ama geleceklerdi.Ondan mı gözü hep yoldaydı? Bir durup bir saate bakıyordu. Ellerinde hızla çoğalan benler,bunca yalnızlığın içinde nasıl da kalabalık duruyordu.Öylece dalıp gitti uzaklara.Görmüyor gibi,duymuyor gibi...Herşeyi düşünür gibi,hiçbir şey düşünmez gibi.Öyle boş,umarsız,öyle dalgın... Gelseler görmeyecekti neredeyse. Hızla irkildi. Çabuk olmalıydı.Güzel bir masa hazırlamalıydı.Şöyle pencereyi açıp temiz hava dolmalıydı içeri.Leylak mevsimi değildi,keşke olsaydı.Çocuklar çok severdi. Dizlerindeki ağrıya aldırmadı.Bir çocuk telaşıyla toparladı ortalığı. Herşey tamamdı. "Döktürmüşsün yine!"diyecekti çocuklar. "Sizin için!"diye sevinçle mırıldandı. Nasıl da özlemişti.İçi içine sığmadı.Kapı mı çalıyordu?Zorlukla kalktı yerinden,kapıyı açtı kimse yoktu."Yok canım daha erken"di. İyi çocuklardı hepsi de.Bir kez olsun utandırmadılar onu.Hiç üzmediler.Hayat işte,ayrı ayrı yerlere savurdu herkesi.İş güç...Kolay değildi bir araya gelmek.Ama söz vermişlerdi. Geldiler mi? Kalbi göğsünden fırlayacaktı neredeyse.Uyku mu,yorgunluk mu bir ağırlık çöktü üzerine. Yatakların içine lavanta kokuları koymuştu.Güzelce uyusunlar diye.Dinlensinler,sabaha dinç uyansınlar diye.Ne çok şey vardı konuşacak.Her yer lavanta koktu. Saatin evde çınlayan sesi kesildi birden.Gözlerine yaşlar doldu.Ağlamadı. Saat durdu. İçeriye ılık ılık dolan hava durdu. Eli durdu,ayağı durdu. Keskin bir lavanta kokusu yalnız. Küskün dudakları belli belirsiz kımıldayıp durdu. Yüreği... Ertesi gün herkes oradaydı.Çoluk çocuk,tanıdık tanımadık... Bir tek o yoktu aralarında.
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
11 Ekim 2008, 00:41 | Mesaj No:3 |
Cvp: Yalnızlık Çaresiz, kaskatı buzdan umutların, derin sevdalı, korkulu yarınların adıdır yalnızlık.. Bir hayalin yansıması, bir sevdanın tüten bacası, bir kitabın son sayfasının adıdır yalnızlık... Bir hasrete yanışın, bir yokluğa varışın, bir de Allah'a yalvarışın adıdır yalnızlık.. Bir senin adın, bir benim adım, bir de hayatın adıdır yalnızlık.. bir de ölüm!..seni de unutmadık !... | |
20 Ekim 2008, 21:38 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | Cvp: Yalnızlık Çaresiz, kaskatı buzdan umutların, derin sevdalı, korkulu yarınların adıdır yalnızlık.. Bir hayalin yansıması, bir sevdanın tüten bacası, bir kitabın son sayfasının adıdır yalnızlık... Bir hasrete yanışın, bir yokluğa varışın, bir de Allah'a yalvarışın adıdır yalnızlık.. Bir senin adın, bir benim adım, bir de hayatın adıdır yalnızlık.. bir de ölüm!..seni de unutmadık !... |
21 Nisan 2009, 16:08 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | Yalnızlık
Demir aldı son gemi Gidebileceği tek yer sessiz liman Sevmek yalnızlıkmış Yüreğime güneş doğmayacak Toprak hep uyuyacak Her adım atışımda gitmek isteyeceğim bu şehirden Yorulunca yaslanacağım sen kalmadın bende Yüreğimde haylaz yağmurlar Ellerimde ellerinin son kokusu Senin ve sevmenin adı sadece yalnızlıkmış… |
21 Nisan 2009, 20:08 | Mesaj No:6 |
RE: Yalnızlık
En sevdiğini büyük dalgalarda kaybetmektir yalnızlık Değer verildiği halde karşılık alamamaktır yalnızlık İçindeki o sevgi kıpırtısının çırpınışlarının son bulduğu andır yalnızlık Sevgi tohumlarının yeşerememesidir yalnızlık Büyük uğraşılarla kazandığını bir anda kaybetmektir yalnızlık, Denize daldığında dibini görememektir yalnızlık Yalancı gülüşlerini üzerinde hissettiğin andır yalnızlık Dünyanın bile uydusu varken senin hiçbirşeyinin olmamasıdır yalnızlık En yakınında bile olsa aslında senden çok uzaklarda olduğunu bildiğin andır yalnızlık Umut dolu bakışlarının tükendiği andır yalnızlık Değerini bilemeyenlere değer biçmektir yalnızlık Gökyüzüne baktığında aslında özel olmadığını hissettiğin andır yazlnızlık Hayatı bir gazoz kapağına benzettiğin ve gazın havaya karışmasını beklediğin andır yalnızlık Aslında hayatın sana ne verdiği değil senden ne aldığını farkettiğin andır yalnızlık İdam olucak birine son dileğinin sorulmasına rağmen sana hayatta tek söz hakkı bile tanınmadığını andır yalnızlık | |
21 Nisan 2009, 20:15 | Mesaj No:7 |
Yalnızlık, yaşamda bir an, Hep yeniden başlayan... Dışından anlaşılmaz. Ya da kocaman bir yalan, Kovdukça kovalayan... Paylaşılmaz. Bir düşün'de beni sana ayıran Yalnızlık Paylaşılsa yalnızlık olmaz | |
21 Nisan 2009, 20:16 | Mesaj No:8 |
Yalnızlık Geniş, siyah gölgesi hayatımı kaplayan, Tepemde kanat germiş bir kartaldır yalnızlık. Kalp çarpıntılarıyla günleri hesaplayan Bir benim, benim olan bir masaldır yalnızlık. Gördüm yapraklarımın bir bir döküldüğünü, Baharda yaşamanın bilmedim nedir tadı. Gemi yüzü görmeyen bir limanın hüznünü Kimsesiz gönlüm kadar hiçbir gönül duymadı. Bir ayna parçasından başka beni kim anlar, Bir mum gibi erirken bu bitmeyen düğünde? Bir kardeş tesellisi verir bana aynalar; Aynalar da olmasa işim ne yeryüzünde? Cahit Sıtkı Tarancı | |
21 Nisan 2009, 20:18 | Mesaj No:9 |
Elzem kardeşim en yanlız günümde en güzedl sözleri söylemişsin Yalnızlığa dair ne varsa birden özetleyivermişsiz Sağol eline emeğine sağlık Yalnızlıkla yalnız kalmamak ümidi ile | |
21 Nisan 2009, 20:20 | Mesaj No:10 |
I Yalnz kaldınız sanırsınız, Biliyorum. Yalnız bırakılmışsınız, Biliyorum. Ötesi yok. II Ötesi var: Yalnızlık Müziğin bile seni dinlemesidir. Yalnızlık İnsanın kendine mektup yazması Ve dönüp dönüp onu okuması Yalnızlığın da ötesidir. Özdemir Asaf Ne zor şey imiş yalnızlık | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |