|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhteşem,Açılış Tarihi: 14 Temmuz 2008 (11:23), Konuya Son Cevap : 17Haziran 2020 (00:25). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Temmuz 2008, 11:23 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | Söz Verene Bir Çift Söz Söz Verene Bir Çift Söz Allah Resûlü mealen şöyle buyururlar: “Siz bana altı mes’elede söz verin; ben de size cennete kefil olayım.” 1. “Konuşurken dosdoğru konuşun!” (Davranış ve beyânlarınız dosdoğru olsun.. ve sizler bu mevzuda âdeta birer oka benzeyin!) 2. “Va’dettiğinizi yerine getirin!” (Zaten bunun aksi münafıklık alametidir.) 3. “Emanette emin olun!” (Bir yerde emin bilindiğinizden dolayı size bir şey emanet edilmişse, sakın sizi böyle zannedeni, zannında yalancı çıkarmayın! Hatta, onların hüsn-ü zanlarını ahirette dahi yalan çıkarmamaya bakın!) 4. “İffetli olun!” (Irz ve namusunuzu koruyun; başkalarının ırz ve namusunu aynen kendi namusunuz gibi muhafaza edin!) 5. “Gözlerinizi harama karşı kapayın!” (Size ait olmayan şeylere bakmayın ve istifadesine mezun olmadığınız şeylere göz dikmeyin! Harama bakmak, kalbi ifsad eder.) Bir kudsî hadîste şöyle buyrulur: “Harama bakmak şeytanın zehirli oklarından bir oktur. (Sizin irade yayınızdan çıkar ve kalbinize saplanır. Veya şeytana ait bu yay, sizin irade elinizdedir). Kim bana saygısından dolayı o bakışı terk ederse, onun kalbine öyle bir îman salarım ki, onun zevkini bütün kalbinde hisseder.” 6. “Elinizi başkalarına zarar vermekten uzak tutun!” (Hiç kimseye hiçbir şekilde kötülük yapmayın! İşte, bir bakıma emniyet insanı olmanın şartları sayılan bu maddelere riayet eden bir insan, emin olarak yaşar, ahiretini de bu şekilde emniyet ve garanti altına almış olur. Zaten bu mevzûda, Allah Resûlü’ne söz verene, O da Cennet sözü vermektedir.)
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
Konu Sahibi Muhteşem 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Neden allah'a yöneliş? | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 1 | 2202 | 24 Ekim 2011 14:14 |
allah korkusu ve hesap duygusu | Allah(c.c) | Kara Kartal | 1 | 2041 | 19 Ekim 2011 15:35 |
hak dostlarından nasihatler | Muhtelif Konular | YaŞuHa | 1 | 2313 | 15 Ekim 2011 19:53 |
umumi dua | Dua Bölümü | su damlası | 3 | 2777 | 06 Ekim 2011 19:57 |
Müftülükten ailelere öneriler: Eşinize saldırı... | Din Görevlileri | Medine-web | 4 | 2297 | 28 Eylül 2011 19:12 |
04 Mayıs 2009, 22:57 | Mesaj No:2 |
re: Söz Verene Bir Çift Söz
Rabbim bu anektodlara söz verip de cennet sözü alanlardan olmayı nasip kılsın
__________________ Hüzünle titreyen gönle İnce bir ahh dokunur Kalbi kırık olanın Gönlüne ALLAH dokunur | |
08 Temmuz 2014, 15:00 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: söz verene söz Allah razı olsun..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
08 Temmuz 2014, 15:04 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | Cevap: söz verene söz
söz verdiysek sözümünüzn neresindeyiz.... yok eğer söz vermediysek z aten diyecek söz yok.... ALLAH razı olsun, unutulmaması gereken bir paylaşım.
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
17Haziran 2020, 00:25 | Mesaj No:6 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Hani biz her halimizle O’nu (asm) örnek alıyorduk? Hani “kul hakkı” denince şöyle bir irkiliyorduk? Müslümanın ağzından çıkan her söz namustur. Çünkü mü’min sözünden, elinden, halinden emin olunandır. “Yaparım” diyorsan yapacaksın. “Yapmam” diyorsan yapmayacaksın. “Emanetimsin” dediğine sahip çıkacaksın. Ölümün pahasına da olsa. “Seviyorum” dediğine sevdiğini ispatlıyacaksın. Yapamıyorsan söylemeyeceksin. Sana inanıp, seninle yola çıkanları yarı yolda bırakmayacaksın. Ezmeyecek, ezdirmeyeceksin. Vaadde bulunduğun her ne ise adamca yerine getireceksin. Hizmete maddî bir vaadde mi bulundun, ailene sizi filan yere götüreceğim mi dedin, annene babana ders çalışma sözü mü verdin?... Örnekleri çoğaltabiliriz. Söz verdinse tutacaksın arkadaş. Tutamayacaksan vermeyeceksin. Alış veriş yaparken paranın üstü olan beş kuruşa verdiğin önem kadar önemseyeceksin sözünü. Çünkü “söz namustur” demiş Hz. Ali Efendimiz.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |