|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11Haziran 2014, 18:56 | Mesaj No:131 |
Durumu: Medine No : 44096 Üyelik T.:
07Haziran 2014 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
peki "talebe" ye "daleb"e demekte anlam bozulmuyor mu bu açıdan bakarsak? bir de "u"şeklinde okumak yeterlilik mülakatında sorun oluşturur mu?
__________________ Melikin atıyyelerini ancak matıyyeleri taşır. |
11Haziran 2014, 19:17 | Mesaj No:132 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Yeterlilik mülakatında "u " şeklinde okumak sorun teşkil etmemesi lazım. Ama bazıları bu konuda bağnaz olup aksilik çıkarabilir.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
11Haziran 2014, 19:26 | Mesaj No:133 | |
Durumu: Medine No : 44096 Üyelik T.:
07Haziran 2014 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için Allah razı olsun
__________________ Melikin atıyyelerini ancak matıyyeleri taşır. | |
12Haziran 2014, 07:34 | Mesaj No:134 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Yalnız ,Kuran Kıraatı Alimden alime göre ve Ülkeye göre bile değişebiliyor. Biz Asim kıraatıyla okuruz. Mısır alimleri başka kıraatlarle okyorlar.Mısırdan gelen imam efendiler Türkiyede öğrendiğimiz kıraat ilminden biraz farklı okuyor ve öğretiyorlar. Hem Türk hocaların hem mısır hocalarının talim derslerinde bulunmş biri olarak ,(Çocuklarım da Suud okullarında Kuran öğrendiler)Mısırlıların (Arapların )Kuran okuyuşları daha güzel . Diyanet ve özellikle bazı cemaatlerin u harfini neden ısrarla ü diye okuttuklarını da anlamış değilim. Araplar Türklerin okuyuşlarını beğenmiyorlar.Ben Davut kaya ve Fatih Çollak'ın Kıraat derslerini netten takip etmenizi tavsiye ederim. ''Kuran Mekkede indi,Mısırda okundu,Türkiyede yazıldı ''sözü meşhrdur.yani Bu sözle Mısır Karileri ve Türkiye Hattatları övülmüştür.
__________________ | |
12Haziran 2014, 18:00 | Mesaj No:135 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
gerek mısır gerek Araplar ve gerekse genel anlamda Afrika-Mezopotamya kıraatleri daha makul gelir bana. Bunların boğaz ağız ve gırtlakları Arapça ile uyumlu çünkü dilleri Arapça ile barışık. Türklerin dil yapısı ve boğaz-gırtlak Arapçaya entegre edilmesi hayli eğitim gerektiriyor ve maalesef sonuç suni olmaktan kurtulamıyor,Yani orijinal olamıyor. Türkler ısrarla Arapçanın orijinaline entegre olmak yerine, Arapçayı kendi dillerine uydurmakta ısrarlıdırlar. Örneğin Arapçada olmayan ü ı harfi için olmadık yollara baş vuruyorlar ve bunu bizden de ısrarla istiyorlar. bir örnek daha Arapçada waw harfi mevcut. Türkler( son dönemde diyanet) bunu vav olarak okumakta ısrarlıdırlar. Oysaki vav diye harf yok Arapçada. Ben Abdulbasit Abdussamed kıraatini çok severim. Bu aşk ile bir oğlumun Adını vererek anti waw'lara sevimli bir tepki gösterdim
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
26Haziran 2014, 17:34 | Mesaj No:136 | |
Öncelikle tesettür nerede farzdır, nerede farz değildir sorusunun cevabını vermek gerekir. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini kocaları veya babaları ve kayınpederleri veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kızkardeşlerinin oğulları veya müslüman kadınları veya cariyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçiler, ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar! Saadete ermeniz için hepiniz tevbe ederek Allah'ın hükmüne dönün.(24/Nur-31) Bu ayette kimlere karşı örtülüp /örtülmemesi gerektiğini belirtiyor: 1-Koca 2-Baba 3-Kayınpeder 4-Kocasının oğlu 5-Kardeşleri 6-Erkek kardeşlerinin oğlu 7-Kız kardeşlerinin oğulları 8-Müslüman kadınlar 9-Cariyeleri 10-Köleleri 11-Erkekliği kalmamış erkekler, yaşlı kimseler 12-Henüz ergenlik çağına gelmemiş küçük erkek çocuklar Bu ayete baktığımız tesettürdeki hükümlerin daha çok kan bağıyla ve evlilik hukukuyla ilgili olduğu görülüyor. Kişinin anne ve babasının müşrik/kafir olmasından dolayı onların yanında tesettürlü olması farz değildir. Ama farz değildir diye onların yanında açık durması da edep ve ahlak olarak uygun değildir.Günümüzde teknolojinin geliştiği ve cep telefonlarının yaygın olduğu düşünülürse bir kadının babası, erkek yeğenleri de olsa onların yanında saçını açmamaya özen göstermesi takvaya daha uygundur. Mahremlerinizin yanında başı açık olduğunuz halde sizin haberiniz olmadan resminizin çekilmesinin engel olamayabilirsiniz. Tesettür konusunda her zaman hassas olmak hem ihtiyaten hem tedbiren ,hem de takvaca en uygun olanıdır.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
26Haziran 2014, 19:47 | Mesaj No:137 | |
Dedeler baba mesabesindedir. Ama amca ve dayının yanında açık durulmaz. Kayınbirader ve enişte namahrem olduğu için yanında başı açık durulmaz
26Haziran 2014, 20:07 | Mesaj No:138 | |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
müşrik/kafir teyze,hala ya karsı da, gayrimüslim kadına karsı aldığımız tavrı mı almalıyız peki ? çok soru sordum hakkınızı helal edin. | ||
26Haziran 2014, 20:37 | Mesaj No:139 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Tavır derken tesettür konusunu soruyorsanız onların yanında da tesettüre riayet etmek gerekir. Hz. Ömer, Ebû Ubeyde (r.a)'ye yazdığı bir mektupta şöyle demiştir: "Bana, müslüman kadınların hamamlara müşrik kadınlarla birlikte girdikleri haberi ulaştı Allah'a ve ahiret gününe inanan hiç bir kadının kendi dininden olmayanın avret yerine bakması helal olmaz" (İbn Kesîr, Muhtasaru't-Tefsîr, II, 600, 601).
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
27Haziran 2014, 14:33 | Mesaj No:140 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Hocalarım yıllardır, Ramazan orucu için , kalp hastası olan hastaların sordukları bir sual oluyor. '' Dil altı orucu bozar mı? '' diye , Sayın hocalarım dil altı vücuda nüfus ediyor ve oruç bozuluyor. Fakat televizyondaki hocalarımızda bozulmadığı kanaatindeler. Bu soru bir çok hocayı ikiye ayırmış durumda, ben bozulduğunu biliyorum . Rica ediyorum sitedeki hocalarımın düşünceleri ve bilgileri benim için önemli. Bu konuda ben yanlış mı? biliyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla..... |
Konuyu Toplam 16 Kişi okuyor. (0 Üye ve 16 Misafir) | |